Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)

    tedrickaren
    ah, du beställde mer. jag beställde "bara" 3 meter (+1 meter annat) så mitt gick som brev

    Fina var dom iaf Filurerna är som en del av tyget, som med kaninerna, så det är jättemjukt. Igelkottarna ligger som färg på, så lite stelare, men det känns som om dom kommer ge med sig lite efter första tvätten.

  • yrväder

    det blidde en lagom sydag idag. först var sambon tvungen åka in på jobbet vid lunchtid och fixa en sak som lagt av, och sen kom han bara hem (nu) och vände, för innebandy, ytterligare 2 timmars sytid

  • yrväder

    Lallan skrev 2009-01-03 23:15:21 följande:


    En fråga hur ni andra gör vid avslut med ol. Jämförde en tröja sydd på vanlig maskin och en sydd på ol idag och den som är sydd med ol ser slarvigare ut då jag inte gör så snygga avslut tex när man syr dit mudd och liknande. Jag syr dubbelt några cm och styr sedan ut mot kanten där jag kapar tråden. Tips på att få det snyggare mottages tacksamt!
    har inte synat köpesplagg, men jag gör lika som du.
  • yrväder

    Lallan skrev 2009-01-04 12:30:48 följande:


    Ingen som vet var man kan få tag i Hilcos Lenny? Köpte en bit på syfestivalen men var aningens för snål så biten räcker inte till ändamålet som var ett par byxor åt lilleman *muttrar åt mig själv*
    tyvärr tror jag den är slut hos leverantören, annars skulle nea ha kunnat ta hem mer. Inte ens den där tyska sidan har nåt kvar. Jag ångrar att jag inte köpte nåt öht, jag var för snål.
  • yrväder

    angående fästning av oltrådar så fäster jag aldrig, syr jag på en mudd kör jag lite omlott och sen klipper jag bara av. Har aldrig haft problem med att det gått upp.

    Ang det nån skrev om tvillingnål där tråden går av efter tvätt. Jag hade samma problem och gav tillslut upp tvillingnål på stretchiga tyger och syr istället fast kantband med stretchig raksöm, och fållar med den stängda hushållsoverlocken (eller ja, nu fållar jag ju med covern såklart )

  • yrväder

    jag beställde dom tre limited edition, känns som att dom andra kan man nog beställa sen om man vill, och jag vill se den gröna först, så den inte är samma färg som elefanterna, för den tyckte jag inte var fin...

  • yrväder

    Rostis skrev 2009-01-06 11:20:32 följande:


    hejsan!! Hur skall stackars jag gå till väg för att få lite flodhästar?? (till finland alltså)
    det är nog inga problem, fante har beställt tidigare och det har då kommit fram
  • yrväder
    Nhelia skrev 2009-01-06 17:47:23 följande:
    Nu har jag rockat pyjamas av igelkottetyget från mjukatyger! Så härligt tyg
    Har kikat på den redan, kanonsnygg blev den
  • yrväder

    Familjetrollet skrev 2009-01-06 18:02:14 följande:


    har inte märkt av det. ni som syr barnkläder.tvättar ni alla tygerna innan?
    jag tvättar fördetmesta. trist om det krymper.
  • yrväder
    Svar på #1088
    svårt att säga, jag har många gröna, och bara några få röda/rosa. Men det kan ju å andra sidan bero på att jag älskar grönt och inte syr så ofta i rosa. Rött syr jag nästan bara mudd, eller e-slöjds röda och då passar den jag har.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - Julröd rulle:-)