Panna cotta?
Exakt hur svårt är det att göra pana cotta? Tänkte göra det till dessert på nyårsafton men har aldrig gjort det förr...
Kan man göra det dagen innan och låta stå i kylen till nyårsaftonkväll?
Exakt hur svårt är det att göra pana cotta? Tänkte göra det till dessert på nyårsafton men har aldrig gjort det förr...
Kan man göra det dagen innan och låta stå i kylen till nyårsaftonkväll?
Det är hur lätt som helst så länge du rör, rör och rör i grädden och ser till att du kollar den hela tiden så att den inte kokar över vilket den gör på någon sekund om man inte är med. Visst kan du göra den dagen innan, fungerar superbra men tänk på att lägga tex plastfolie över så att den inte tar smak av kylskåp om du förstår vad jag menar
Det går lika bra att använda vaniljsocker istället för vaniljstång.
Åh, tack för svaret! Då gör jag den dagen innan och går det åt helskotta så kan jag ju i panik åka och handla vaniljglass till björnbären
Ja gör du så, det låter som en bra plan
Spola gärna formarna som du tänker lägga upp pannacottan i i kallt vatten först. Speciellt om du tänker stjälpa upp dom på fat till serveringen.
Hoppas att det går bra
Hur lätt som helst.
Min man gör med gele´socker och det är ännu enklare.
Byt ut gelatinet och sockret mot gele´socker. Istället för att bara sjuda upp måste det koka 1-2 min
vad är gelesockar? något som finns på bakhyllan i affären? Ok hur mycket ska man ha m man byter ut?
Man byter ut allt socker i ett vanligt panna cotta recept mot gelésocker. Då hoppar man över gelatinet och vegetarianerna blir glada.
Gelésocker finns i "sockerhyllan" och skall ej förväxlas med syltsocker.
Gelésocker är perfektare än perfekt. Jag skulle aldrig orka ställa mig och röra med gelatin och grejs, efter att jag använt geléocker. Det finns i bakhyllan. Där man hittar syltsocker, pärlsocker o.s.v. o.s.v.
ok tack någon som har det "rätta" receptet om man använder gelesocker, så jag inte sullar ihop det.