• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Minnie7

    Kanon UP. vad snabbt hon svarade. Som sagt- hon är väldigt ärlig och respektfull vilket jag tycker genomsyrar hennes svar också. Låter som en god ide att låta henne undersöka dig och få en bedömning. Då har du ju mer kött på benen inför besöken i Uppsala.

  • Uppsalapojkarna

    hmm. att ligga sjukskriven i så där 6 veckor i annat land i värmen vore ju inte helt fel.

    svärföräldrarna har lägenhet i spanien, så gratis boende har man också. Frågan är om vården i Spanien är så bra. Vi har varit på ett litet sjukhus en gång och då var de ju professionella och så, men frågan är om kirurgerna inom gyn är bra.

  • Hibiscus

    Jag för min del skulle nog inte våga låta mig op utomlands- mycket kan hända vid//efter op och hur vet man att de gör ett bra jobb och tar sitt ansvar om nåt går fel..? och skulle nåt gå fel så är det säkert ännu krångligare att få sin "rätt"  osv än i sverige- skulle bara op uomlands om specialistvården finns där...med rekomendationer att den görs bäst där..jaja men det är min åsikt å kanske är jag feg?

  • Hibiscus

    Uppsalapojkarna: är dina undersökningar klara nu? och den där biofeedback du ska göra vad innebär den?

  • Uppsalapojkarna

    alla undersökningar är klara om det inte blir fler.

    Biofeedbacken ska väl hjälpa än att styra muskler bättre och mer medvetet. Det ska tydligen vara väldigt bra vid ett milt framfall så det är konstigt att de inte rekommenderar denna behandling till kvinnor i riskzonen för ett kvarvarande framfall redan vid återbesöket hos bm. Många hade kanske kunnat slippa operation då

  • lillStine

    UP hur får man biofeedback? Låter som någonting att testa då jag har väldigt dåligt knip.

    Betyder svaret från Eva U att man kan få en bedömning av henne. Och om hon rekommenderar operation kan man då få den i sitt hemlandsting??

    Får jag ingen hjälp här, ska till min gynläkare på fredag, så kommer jag också kontakta Eva. Tänk om fler läkare var som henne! Fattar inte varför dom inte vill ta ansvar för problem som uppkommit pga deras rekommenderade vaginala förlossning, problem som ju GÅR att åtgärda..

  • Hibiscus

    ok ja det är konstigt- själv har jag inte blivit erbjuden det trots att jag gått hos uroteraput på bäckenbottenmottagning i lite mer än 1 år, men jag kanske hade mycket framfall, vad vet jag...?(fast iofs läkaren sa nu att rectocelet var inte stort..) men som sagt det gör det samma nu är jag ju opad igen o hoppas det blir bra det här.. men är ändå lite nyfiken- är det nån apparat som används då eller vad görs? kommer det bli op efter det för dig eller hur är planen?

  • två små

    Hej!

    Resultatet av min efterkontroll blev som så många andras, hem och knip. Har fått en ny tid hos Bm i juni för att kolla av bäckenbottenmusklerna. Hon tipsade om knipkulor, men om jag förstått infon här så riskerar det väl att förvärra?

    Jag kommer nog att avvakta innan jag söker mer hjälp, ingen lär väl ta mig på allvar i nuläget. När jag går hemma känner jag inte av det för tillfället. Får se hur det går att lämna på dagis imorgon

  • Minnie7

    Två små: Kan inget om knipkulor tyvärr
    Skönt ändå att du inte känner av något just nu. Hoppas det blir bättre snart.
    Kram!

  • Uppsalapojkarna

    Jag har fått denna biofeedback via kirurgmottagningen, där även denna sköterska sitter.

    Ni får nog ringa och höra efter vart ni ska i erat landsting.

    Sen ska man även kunna be sin gynläkare om remiss för just biofeedback, så be om det två små och lillstine.
    Tror inte att de bör vara så omöjliga  att fixa remiss dit.

    Och ja vem som helst kan boka tid hos Eva.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder