• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Hibiscus

    Det är min uroteraput som rekomendert lunelax så jag har kört på med den, vet inte vilken som är bäst egentligen, men kanske nån annan har erfarenhet av annat bulkmedel

  • två små

    Hej igen!
     

    Panikfråga till er som har/haft bakre framfall: Hur bär man sig åt för att lyckas tömma magen? Efter att jag ätit känner jag ett tryck långt upp i tarmen, men det verkar inte passera ner. Tog laxoberaldroppar igår och fick gå på toaletten men det känns som jag saknar kraft att krysta.

    Jag har prövat att föra in ett finger och känna efter, och känner min avföring som en klump en bit upp genom slidväggen Rynkar på näsan Kommer det att passera ner om jag väntar ut det eller vad?

    Imorgon är det jag som ringer gyn, hoppas på att någon tar mig på allvar.       

  • Minnie7

    Vad sa dem vid undersökningen? Såg de framfall?
    Mitt tips är att prova att stå upp och bajsa vilket jag fick göra någon månad efter min förlossning. Många får hålla emot i mellangården eller föra upp ett finger i slidan och hjälpa till. Jag åt bulkmedel som jag köpte på Apoteket samt fick ta Toilax någon gång som en räddning när jag inte lyckats bajsa på några dagar.
    Avföringen känns i normala fall genom slidväggen också så det är nog svårt att avgöra själv vad som är normalt. Hos mig samlades en del i en ficka nära slidöppningen vilket är typiskt när man saknar muskler i mellangården.
    Dina nerver kan ju ha fått sig en smäll även om du inte sprack så mkt och det brukar bli bättre men det tar tid.

    Usch, så jobbigt du har det. Får flashback hur jag hade det för ett år sedan

    Hoppas det lättar!

  • två små

    Bm menade att jag inte hade framfall utan att främre slidväggen såg ut som det kan göra efter barn, livmodertappen lite längre ner än normalt och kanske en mindre påverkan på bakre slidväggen. För tillfället har jag inga problem med den främre väggen, den varken känns eller påverkar urinvägarna.

    Jag har inte haft några problem med att sköta magen efter förlossningen, utan detta har jag känt av senaste veckan.

  • Gladhannapanna

    Jag hade ett stort bakre framfall och fick nästan alltid hålla emot inuti slidan och mellangården när jag bajsade. Min gyn säger att man ska se till att inte bli förstoppad för det töjer ut tarmen och framfallet så nu försöker jag bajsa varje dag, förr kunde det gå flera dagar.

  • lillStine

    Jag är också sån där det kan gå flera dagar mellan gångerna. Hur håller man igång magen så man kan gå varje dag?

  • Minnie7

    Jadu lillStine. På mig räcker (eller räckte just nu) morgonkaffet. Gick alltid på toa på morgonen men de rutinerna har inte återkommit än redan. Ät mkt fibrer och drick mkt vatten samt motion. Är väl standardsvaret kan jag tänka mig. Bulkmedel kan man också ta till om man har svårt att få i sig mkt fibrer.

  • Minnie7

    Två små: Ok, men då hoppas vi på att du kan knipa upp slidväggarna till dess platser. Håller tummarna för det. Knip mkt!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder