Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Välkommen lillaknytet!
    Eftersom du födde så pass nyss kan det nog gå tillbaka en del med hjälp av knipande. Men om man fått ett "riktigt" framfall är det op som gäller.
    Jag är opererad både för främre och bakre framfall, du kan läsa tillbaka i tråden och få massa info!

  • Gladhannapanna

    Hibiskus mfl: klicka på "visa endast" vid mitt namn så kan ni läsa om mina erfarenheter. Jag opererades i oktober 2010.

    Det jag minns på rak arm är att jag hade rejält ont hela första veckan, låg i princip hela tiden för det gjorde skitont att stå upp. Toabesök var inte heller så kul, men det blev ju väldigt mkt bättre sedan.
    Jag fick inte cykla eller rida på tre månader, inte lyfta på sex, åtta veckor. Var sjukskriven länge men kommer inte ihåg om det var fyra eller sex veckor.

    Läskigt med sådan sjuka!!!! Hoppas att du mår bättre nu och slipper fler sådana skräckupplevelser!!!!

  • Gladhannapanna
    Minnie7 skrev 2012-04-16 22:33:20 följande:
    GHP: Ja, det är skönt att det är klart nu. Bara smärtan kvar då... Hmm- nåja- den är ju övergående om inte alltför trevlig. Hoppas verkligen att detta lyckats nu, att inga komplikationer tillstöter och att jag blir besvärsfri.

    Det hoppas jag verkligen!!!
  • Gladhannapanna
    Wanja6 skrev 2012-04-20 15:30:01 följande:
    Hej alla.
    Vad glad jag blev när jag hittade den här tråden.
    För drygt en vecka sedan födde jag en son. På BB dagen efter upptäckte jag när jag satt på toaletten att en stor klump tittade ut i slidöppningen. Jag ringde på en barnmorska som sa att det är ett framfall av livmodertappen, att det förmodligen går tillbaka av sig självt och annars kan en mindre operation behövas. Det enda rådet jag fick var att inte trycka på så mycket när jag går på toa.

    Omtumlad efter förlossningen tänkte jag inte mer på detta utan åkte samma dag hem. Nu en vecka senare sprängs min hjärna av frågor. Är det farligt? Kommer det verkligen läka av sig självt? När får/kan man ha sex? Jag har jättesvårt för att göra nummer 2 eftersom jag inte får trycka på, när vågar jag göra det igen?

    Hoppas att det finns folk med erfarenhet av detta som kan hjälpa mig att besvara mina frågor.
    Välkommen med alla frågor, ingen är för konstig eller detaljerad!!!

    Personligen har jag ingen erfarenhet av livmoderframfall, men jag tror säkert att ditt framfall går tillbaka av sig själv till viss del. Det är ju så nyligen du födde!
    Så vitt jag förstår så kan många kvinnor ha lite framfall utan att det besvärar dem och då gör man ingen operation. Om man har besvär kan mycket åtgärdas. Dock vill de att det ska ha gått ca ett år efter att man fått sitt yngsta barn så att hormonnivåerna i kroppen är så "normala" som möjligt.

    Jag tror inte att du kommer att få någon hjälp från sjukvården inom de närmaste veckorna iaf. Har läst om en prolapsring som kan vara till hjälp, men j´har ingen personlig erfarenhet!
  • Gladhannapanna

    Hibiskus: härligt att du fick en bra läkare!!! Jobbigt med smärta, jag vet att jag hade rejält ont första veckan, svullet och pulserande när jag stod upp tex.

  • Gladhannapanna

    Hibiskus och minne: om ni kollar på mina inlägg från oktober 2010 så ser ni mina riktlinjer, vill minnas att jag hade fler förhållningsregler än ni andra som opererades ungefär samtidigt och jag mår ju rätt bra nu!

  • Gladhannapanna

    Minnie ochHibiscus: Eftersom ni är sydda i mellangården är det kanske inte så konstigt att ni känner en svullnad, det är nog själva såret med stygn, iaf var det så det var för mig-

  • Gladhannapanna
    Hibiscus skrev 2012-04-23 19:30:11 följande:
    jag har som en 2cm avlång hård kula-bulle lite på sidan av mellangården- ser hemskt ut då jag tittat efter i spegeln..hade du också en förhårdnad hannapanna? som försvann sen? blir lite nojig över den här...

    Jag minns att det var hård ärrvävnad ett tag men den är borta nu. Men om det "bara" kändes hårt eller om det var en bulle minns jag inte.
Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder