• Hemligkvinna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    born
    om även livmodern är långt ner, så helt klart Danderyd före ackis annars så känns bemötandet likvärdigt beroende på vem du kommer till.

    Men jag har bara blivit opererad på ds.

  • Hemligkvinna

    Ska snart iväg till gymmet för första gången sedan operationen Glad

    Har just haft mens och kände nu verkligen av endometriosen. Ungefär som att den triggats igång efter op. Mensen har varit oregelbunden och med 34-39dgr också. Blödde plötsligt ordentligt och det har jag inte gjort sedan första menserna efter förlossningarna.

    Så jag testade tampong och det var inga problem, trots att jag fortfarande inte har nån mellangård.

    Nu efter operationen märks det lilla rectocelet längst ner av mer än innan, då jag hade en cysta där. Kommer behöva fixa det när jag fixar mellangården.

    Har dock inte fått nån återbesökstid, så jag får ringa och be om en i morgon när jag är ledig.

  • Hemligkvinna

    Här har det läkt bra. Visst känner jag av att det stramar från nätet när jag tex ska bajsa. Kan inte alls rycka på längre, utan att det kommer när det kommer. Skulle det inte göra det lär jag få ta lösande istället, då jag inte kan krysta typ alls. Då gör det ont där nätet fäster i benet.

    Livmoderframfallet känns inte alls. Dock så har jag ju ett stort cystocele, samt ingen mellangård och litet rectocele längst ner som måste fixas snart.
    Väntar på att få en återbesökstid, som jag skulle få i december. Men kirurgen hade inte några planerade mottagningar, så jag skulle troligen få vänta tills januari. Och jag vill ju träffa kirurgen och inte någon annan, så då väntar jag hellre.

    Jag har dessutom fått jobb och lär inte operera mig innan provanställningen går ut i mitten på april. Men jag är ju rätt sugen på att göra det privat, men tror inte att jag har råd då vi vill köpa hus.

  • Hemligkvinna

    born
    vet inte. Tror dock inte att det är många journaler som faktiskt stämmer.
    På mig står det ingen bristning och hela mellangården är borta, förutom tunn hud ytterst.

  • Hemligkvinna

    krummel
    Jag skulle säga ett solklart cystocele. Kan urinblåsan även ha följt med och trycker på? Det ser liksom inte ut som en vanlig köttbulle.
    Sen undrar jag om du har någon mellangård? Ser lite flikigt ut där.
    Boka in dig på din kvinnoklinik på sjukhuset direkt, även om de inte kommer att göra något åt det på ett tag. Kanske kan en ring hjälpa inför operation.

  • Hemligkvinna

    Jag kan ha tampong nu i alla fall. Men jag får dock mer och mer problem med min främre vägg, som inte har något stöd.

  • Hemligkvinna

    plusset81
    Vart håller du emot då? mot mellangården eller inuti?

  • Hemligkvinna

    Här jobbar ja och sliter och orkar verkligen inte tänka på mitt underliv.

    Operationen blev ju lyckad. Har återbesök 2 februari. Men faktum kvarstår att den främre väggen nu bucktar mer och mer hela tiden. Men att bara strama åt den tror jag inte på. Det kommer väl bara töja ut sig igen då?
    Vågar man sätta nät i den främre väggen eller vad ska man göra? Någon påläst, som vet vad de gör i USA?

    Sen måste jag fixa min gropiga mellangård, som visserligen inte är nån mellangård, då den går typ hela vägen bak till ringmuskeln, förutom den tunna yttre huden.
    Sen måste rectocelet allra längst ner fixas, så att jag slipper blöda varje gång jag går på to och inte håller emot. 

    Sen är ju frågan när man ska fixa detta. Har nyss börjat nytt jobb, där vi är 3 personer i butiken, dvs alla behövs. Min provanställning går ut i april, så innan dess är ju inte tal om. Men ska man då göra det och ta ut semester? Det blir ju ganska många veckor man måste vara hemma, då jag går nonstop på jobbet. Nästan alla lyft kan jag undvika, men att stå upp hela dagen måste ju påverka läkningen ordentligt. Man blir ju särskilt rädd när nästan allt gick upp första gången.

    En sak är säker. Enstaka stygn håller inte min vävnad för. Då gör trådarna bara rakt igenom vävnaden.

  • Hemligkvinna

    Born
    tack, ska läsa på om det så att jag är förberedd inför återbesöket.  Hon hade ju puttat tillbaka urinblåsan på rätt plats, men det hjälpte ju inte så länge.

    Jag förstår inte varför hon inte tog bort min livmoder och höjde upp livmodern i både fram och bakkant. Särskilt när hon hittade endometrioshärdar.
    Borde det inte vara bättre att ta bort livmodern då?
    De säger bara att mina tarmar kommer glida ännu längre ner.

  • Hemligkvinna

    Återbesök på Måndag. Jag är som ni märker inte så mycket här inne nu.
    Jag går och grubblar på om jag skall skilja mig eller inte.
    Tror att jag blir lyckligare med någon annan, men jobbigt när man har barn, slutar sent, ha råd med bostad mm. Usch. Många tankar. Gifte mig med min bästa vän och tänker nu mer att jag förtjänar passion

  • Hemligkvinna

    Har inga som helst problem med att se min man med någon annan. Jag känner ingenting när jag tänker på det. Jaha, so what tänker jag.

    Det jobbigaste blir ju att få ihop det ekonomiskt och med jobb och hämta barnen.

  • Hemligkvinna

    Har varit på återbesök nu och det såg bra ut. Hon höll ju med om att mellangården behöver fixas och rectocelet allra längst ner.
    Men hon tyckte att den främre väggen såg fin ut.

    Har ju inte problem av den främre väggen, så det är inget jag skulle fixa nu, men kommer garanterat behöva göra det när jag blir äldre.

    En sak är säker och det är att jag är 100% nöjd med upphängningen av livmodern. Nu mår jag verkligen bra och känner inte av underlivet hela tiden.

    Återstår dock att se när jag fixar mellangården och det lilla rectocelet. Det är kanske 1-2cm upp som rectocelet måste fixas. Men jag lär väl ändå behöva vara hemma från jobbet länge. Jobbar i klädbutik, så tunga lyft kan jag undvika. Men jag går ju hela dagarna. 

  • Hemligkvinna

    Har inte varit inne här på länge. Har helt enkelt inte orkat.

    Jag har i alla fall skickat in min anmälan förra veckan, så får vi se om jag får någon ersättning. Men med min tur får jag säkert inte det.
    Skulle ju vara helt perfekt att få lite pengar så att man kan göra sista operationen privat. Någon som har koll på vilken summa det kan röra sig? nån ynka tusenlapp eller mer än så?

    Såg att ni diskuterade opererande kirurg och det har jag alltid fått veta. Hade i och för sig inte accepterat något annat. Nu till sista operationen (om jag väljer att ta den via landstinget), så får jag också välja om jag vill bli opererad av Nina Kyrklund eller hon som opererade mig sist. Valde då den sista och sa det till henne, då hon är mycket mer ödmjuk och faktiskt lyssnar på vad jag säger.

  • Hemligkvinna

    Min anmälan till LÖF går väldigt sakta framåt. Ds skickade inte in alla journalerna, så de hade svårt att ens starta en utredning.
    Jag har nu fått skicka in mina kopior, så att de kan starta utredningen.

  • Hemligkvinna

    zinnia
    Ja, skicka gärna ett pm. Jag har opererats där 2ggr och behöver en sista 3e operation.

    Bakre och uppbyggnad av mellangård. Nästan allt sprack upp.

    Upphängning av livmoder och åtgärd av enterocele.

    Frågan är vart jag ska genomgå sista operationen.

  • Hemligkvinna

    Söker råd åt en vän. Hon har dock inte alls samma problem som mig.

    Hon får så att hela tarmen krampar och kan då inte tömma tarmen och kraftiga smärtor. Läkarna här i Uppsala hittar inget fel. Om hon inte äter p-piller blir det mycket värre.

    Vart är det bäst att vända sig? Nån som har koll på musklerna både i underlivet och kring tarmarna.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder