• Hemligkvinna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    up här Skrattande

    Tycker att alla får sina operationer före mig. Visst är jag glad för eran skull, men vad i helsike håller de på med när det gäller mig?!
    Känns ju som att man aldrig kommer att få sin operation och jag vill ju verkligen inte behöva lägga ut så mycket pengar för att vända mig privat när jag är sånt extremfall och verkligen har rätt till vården via landstinget.

    Har inte fått nått svar på mitt mail Rynkar på näsan De tycker säkert att jag är dum i huvudet som skickar sånna bilder haha

  • Hemligkvinna

    Har fått en tid till ackis och träffa en ny läkare. Avdelningsläkare. Har ingen aning om varför jag ska dit, men det är väl för att diskutera operation.. typ nästa år eller så att jag får begravas hel. Men jag har en tid till nån läkare i alla fall den 14 november OM jag får barnvakt.

  • Hemligkvinna
    Minnie7 skrev 2012-10-23 15:11:46 följande:
    HK: Bra att du iaf får träffa någon rätt snart och får lite besked! Kanske bilderna tog skruv iaf... Önskar så att det är din tur nu och att det är en fantastisk och förstående läkare du får träffa.
    Jo, men fortfarande så vägrar de ju röra livmodern och det är ju den som är det största problemet. Det gör att man blir ganska kluven, för allt är ju inte slut bara för att de fixar väggarna. Undrar egentligen hur de gör det när livmodern hänger ner så pass mycket att den drar ner hela främre väggen? Obestämd
  • Hemligkvinna
    Minnie7 skrev 2012-10-23 15:20:47 följande:
    HK: Men varför vill de inte röra livmodern? Tycker de det räcker att kapa livmodertappen? Usch så besvärligt med livmoderframfall!!!!
    För att problemet blir inte löst av att ta bort livmodern, utan kanske även ännu värre enligt läkarna.

    Behöver liksom höja upp allt och det går tydligen inte att göra utan att få hemskt resultat i övrigt. Det är åtminstone så de målar upp allt. Oavsett så spelar inte det någon roll. Något behöver verkligen göras snart, då livmodern helt garanterat kommer att åka ut. Frågan är bara när?!
  • Hemligkvinna

    MsCaptaine
    Vad skönt med en vettig läkare Glad Hoppas att det läker bra och så också.

    Den läkare jag ska träffa nästa gång arbetar tydligen på operationsavdelningen, så man kan ju alltid hoppas att det är ett besök inför operation. Fast man har ju nästan tappat hoppet efter all denna tid.

  • Hemligkvinna
    nytt eller gammalt skrev 2012-10-27 09:48:39 följande:
    Hej! Hoppar in lite här i tråden. Opererade mig igår på akademiska i ua, bakre plastik samt perineumplastik. Är otroligt nöjd med bemötande osv, resultatet ser man ju inte än. Jag funderar mest över när man kan sitta utan smärta igen.

    Har haft problem med nr2 (samt kännt mig "stor") sen förlossningen för 9 år sen, fick inget gehör hos BM osv men hittade till slut en superbra gynekolog som direkt konstaterade att jag hade en förlossningsskada. Fick remiss först när jag bestämt mig säkert att inte ha fler barn dock. Har stått i kö ca 6 mån efter remiss. Eftersom min gyn är specialist på förlossning m m så gjordes ingen bedömning på sjukhuset utan de gick bara på hennes bedömning.

    Op tog nästan en timme, det var ett ganska stort framfall men jag har aldrig haft problem med tyngdkänsla el så, har alltid sprungit och just det frågade jag läkaren om (hade samtal med läkaren som opererar ett par timmar innan op) och hon sa att jag ska självklart kunna leva som en normal människa och träna osv. Op genomfördes under nån slags halvnarkos som var väldigt behaglig.

    Nu hoppas jag på god läkning, får inte göra nåt tungt på 4 veckor men ska promenera osv direkt. Sjukskriven en vecka, har ju inget tungt jobb.

    Tänker på resultat: statistiken från ackis är att 90% upplever stor eller mycket stor förbättring efter op. Igår hade de 11 liknande operationer så det är verkligen en rutingrej. Men stort för mig!

    Har läst tillbaka några sidor, det verkar vara väldigt olika vad läkare säger och så?? Tänker på de av er som verkar ha riktigt stora problem 🌺
    Vilken läkare opererade dig? Gjordes det på kvinnokliniken eller på kirurg?
  • Hemligkvinna

    Inte katarina Lindborg Kösenlioglu då?

    Henne ska i alla fall jag träffa nästa gång.


    nytt eller gammalt skrev 2012-10-27 21:42:50 följande:
    Hm vad hette hon, Kristina nånting... Hon har framfallsoperationer som specialområde. Redan glömt efternamnet... Jag var på kvinnoklinken, gynop.
  • Hemligkvinna

    Min man lär också bli irriterad sen när jag opererar mig. Men rent lär vi ha det som vanligt, då han är extrem vad gäller städning. Han måste verkligen ha nån sorts tvångssyndrom eller så. Men rent och fint har vi Glad

    Vi har så rent hemma att det känns så smutsigt hos alla andra.

    Och jag bara väntar vidare på operation. Skulle ju inte förvåna mig om jag får op lagom till dagarna innan jul eller i mellandagarna eller så när man bara vill vara med familjen. Fast då har jag ju i alla fall ändå mannen hemma.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder