• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • pseudonym1
    valencja skrev 2011-11-21 21:28:50 följande:
    Till Catinkan,jag ska operera mig om en vecka på Strandkliniken för framfall och dom ska förminska slidvägen
    Nä, vad intressant!!
    Jag ringde dit idag och fick prata med receptionisten bara men ska väl förhoppningsvis bli uppringt av deras gynekolog ewa elandersson (?). Är det hon som ska operera dig?
    Om du vill så får du gärna beskriva hur din situation ser ut och va de sagt att de ska göra!!
    Nu blev jag glad! Då kan de göra sånt alltså...
    Är det eva som ska op dig? Vad kommer det kosta?

    Isa: Jag ska även fråga det du skrev när jag pratar med henne!

    Jag ska som sagt till en gyn nu på ons men när man läser i tråden så känns det som att man kan se sig om i månen efter att få det bekostat av landstinget...
    Känner att jag lider så mkt av det rent psykiskt så kostar det runt 50 000 papp och man får gjort det fort utan massa remisser, väntan på om man blir beviljad eller ej osv så känner jag att det är värt det!
  • pseudonym1

    Buspojkarna: Läste att de inte vill op dig oavsett pga att du är inflammerad innanför bäckenet pga kronisk foglossning...
    Har du haft foglssning länge och hur visar det sig att det är inflammerat? Och varför kan de inte op framfallet pga det?
    Jag har oxå foglossning kvar en hel del från andra förlossningen (efter första tyckte jag det släppte efter ½-1 ca...) som sitter i blygdbenet...
    Märker av det extra mkt om jag tränat väldigt mkt men har ändå känt att det är under kontroll fastän jag känner av det en hel del ibland...
    Vet du om de menar att det kan innebära några komplikationer/inte går op om man har foglossning?

  • Buspojkarna

    catinkan
    Ja, jag har haft det i ca 3år och 8mån. Har alltså rejält ostabilt bäcken. Kan inte träna, gå mer än absolut max 1km och då i väldigt lugnt tempo med korta steg. Åker taxi till min utbildning. Kan inte gå i snö, springa ens ett par meter. Kan inte äta ppiller, för det påverkar stabiliteten i bäckenet.  Jag går med kryckor av och till och måste själv dra tillbaka bäckenet på rätt plats säkert 20-50ggr per dag. Hela mitt liv påverkas av smärtan och ostabiliteten. Har ju rejält ont om de undersöker mig och är även öm i musklerna på insidan av bäckenet. om man känner på magen från utsidan så gör det ont, tex om man känner på kanten eller insidan av höften framtill. Även ont framtill på venusberget och bak vid si-lederna. Äter för det mesta narkotikaklassade läkemedel för att bli av med topparna av smärtan.

    Efter förlossningen hade jag så ont att jag inte klarade av dagarna överhuvudtaget. Det var tortyr och jag fick igångsättning för att jag inte kunde röra mig och hade så otroligt ont att min kropp gjorde allt för att bli av med bebisen. Gick öppen i flera veckor och hade rejält med sammandragningar.

    Med första sonen hade jag också foglossning, men då mer normalt och det gick att träna efteråt för att göra det lite bättre. Det har inte gått överhuvudtaget efter sista barnet. Har varit rejält dålig.

  • Hibiscus

    ååå fy sjutton vilket h...du har med sån smärta Buspojkarna- din stackare!! o sen den andra skiten...nej fyy- ja jag säger som du sa-fy sjutton ja för att vissa ska råka ut för allt möjligt- finns ingen rättvisa- finns det nåt att göra mot detta? har haft turen att vara förskonad från foglossning under mina 2 graviditeter iallafall- så det där är jag är okunnig på- men kan det hjälpa om man tar bort livmodern? eller det kanske inte har så mycket med saken att göra- har du gått på akupunktur? jag går hos en sjukgymnast o får nålar för lite annat dådå.
    apropå östrogen som du köpt, jag har använt det för mina känsliga slemhinnor nu i 2-3 mån och tycker nog det blivit lite bättre faktiskt. kram

  • pseudonym1

    Buspojkarna: Men usch vad otur du haft! Vad jobbigt att ha sån smärta hela tiden och bli så begränsad!
    Hoppas verkligen du blir av med smärtan en dag eller att det åtminstone blir bättre! Men vill de inte op dig då så länge som du har sån smärta?

  • RedTopaz

    Efter tredje barnet har min livmodertapp halket ner nästan ända ner till mynningen i framväggen, tampong eller menskopp är bara att glömma.. Sen är det tyvärr så att om jag pruttar så kan luft liksom åka upp i slidan, vidrigt!! Hålet har blivit mkt större och man ser hur slidväggarna går ihop i mitten. Om jag hoppar eller springer så känns det som att livmodern håller på att trilla ut. När jag kniper allt jag har och har fingret inuti så känner jag bara ett lätt tryck mot fingret. Har jag framfall? Är mina bäckenmuskler för svaga, hur hårt ska man kunna knipa?


    Mamma till Leo 051004, Noa 090218 och Sam 110830
  • Minnie7

    När jag pruttar åker också luft upp i slidan- håller med dig om att det är hemskt!
    Jag känner också bara ett lätt knip runt mitt finger och jag har i princip inget knip alls. Troligtvis har du fortfarande inte ett helt ok knip men hur mkt man ska känna runt fingret vet jag faktiskt inte. Jag hade sökt gyn ang dina tankar ang livmoderframfall men jag tror de tycker man ska vänta minst sex månader efter en förlossning. Allt annat säger de är för tidigt tyvärr. Hoppas det kommer bli bättre för dig!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder