• Anonym

    det här med cannabis.....

    det är klart det går ut i mjölken. Men tror det kan handla om att det är mindre skadligt utan röken. finns inga direkta studier angående skador på foster, mer än att cigaretter är skadligare än marijuana. Därav inte rekommenderat! Det är ju olagligt i sverige.

  • Anonym

    Självfallet går det ut i bröstmjölken!!

    Det vet väl alla att om man tex äter för stark mat att bebis kan få ont i magen av det, eller om man tex dricker/äter mjölkprodukter så kan de reagera genom bröstet.

    Drogmissbruk under amning eller graviditet är INTE okej!
    Prata med henne, eller se till att nån gör det. Det borde anmälas om hon inte lägger ner det.

  • Anonym

    Det är inte lagligt att röka marijuana i medicinskt syfte i Sverige.
    Walk on by skrev 2009-01-19 11:40:41 följande:


    Anonym (29) skrev 2009-01-19 09:40:14 följande: Depression, kronisk värk, sjukdom?
  • Anonym

    Anonym (undrande) skrev 2009-01-06 16:02:05 följande:


    har en bekant (det är min sambos kompis) som har en liten bebis, tror hon är ca 5 månader, de är jättebra föräldrar och har inget missbruksproblem på det sättet (vad jag vet) men iaf så har dom väl alltid rökt ibland, innan hon blev gravid vill säga..nu har hon ju fött och ammar sitt barn och pratade med min sambo om att hon ska inte röka det utan äta det! (bara för att hon vill och inte för att hon "måste") alltså göra nåt slag brownie eller nåt! hon gör det fast att hon ammar...om man nu utgår från att det självklart inte är bra att ta nåt dyligt alls överhuvudtaget..hon menar på att om hon ska göra det så är det mindre farligt att äta det?? har hon rätt?
    För att svara på TS fråga, NEJ hon har INTE rätt, det är exakt samma att äta det som att röka det.

    Enda skillnaden är rent rusmässigt, men det hör inte hit.

    Vansinne att droga när man ammar, hur man nu än intar drogen, för den passerar ut i mjölken vare sig det är röka, tabletter, pulver eller annat.
  • Anonym

    SläppHästarnaFria skrev 2009-01-19 13:56:10 följande:


    Du har aldrig tänkt så långt att medicin = droger? Skulle även se det som helt ok om någon med exempelvis multipel skleros (MS), skelletcanser eller parkinsons sjukdom intog cannabis som medicin under sin graviditet (inte minst då den traditionella medicinen i dessa fall påverkar kroppen väldigt mycket svårare än vad cannabis gör). Cannabis toxiska effekt brukar jämföras med att gå en lite längre promenad vid sidan av en traffikerad väg, vilket man exempelvis utsätter sig för konstant i ett storstadsleverne. Ett värre gift än så har cannabis aldrig varit och kommer aldrig att bli. Jag kommenterade "Jag ser många trådar här som skrivs av folk som har lyckats fått det till att det är ok att annhöriga röker på osv när barn är inblandade.." och inte trådämnet då jag undrade hur folk får ihop dessa ekvationer. Cannabis kan jag inte se annat än lika sinnespåverkande än kaffe och precis som med kaffe så finns det inte någon "osynlig kraft" som "tvingar" folk att dricka flera liter av det på en gång eller "tvingar" en att ta en holk laddad för 4 helt själv - utan det går naturligtvis att ta en liten kaffekopp precis som att det går att ta bara några bloss på en joint eller några ur en pipa eller för den delen helt enkelt från början blanda efter önskvärt mått och efter vad som passar bäst just då. Varken en liten kopp kaffe eller några bloss på en joint gör en människa ens i närheten av inkapabel för att ta vardagligt ansvar, eller försätter denna ur sina sinnens fulla bruk, vare sig människan har barn eller inte. Det enda som händer är att människan blir lite piggare av den lilla koppen kaffe och motsvarande lugnare av den lilla dosen cannabis. Jag förstår verkligen inte hysterin kring den aktuella drogen. Anonym (29) skrev 2009-01-19 09:40:14 följande:
    jag kan säga att jag blir helt från mina sinnens fulla bruk när jag har testat CB, jag vet inte vad jag gör, spyr, och blir våldsam i flera timmar efteråt.

    Trevlig drog.
  • Anonym

    Anonym skrev 2009-01-19 14:17:11 följande:


    SläppHästarnaFria skrev 2009-01-19 13:56:10 följande:
    jag kan säga att jag blir helt från mina sinnens fulla bruk när jag har testat CB, jag vet inte vad jag gör, spyr, och blir våldsam i flera timmar efteråt. Trevlig drog.
    konstigt när någon med personlig negativ erfarenhet svarar då försvinner alla drogliberaler....
  • Anonym

    jag blir agressiv, helt personlighetsförändrad och får minnesluckor när jag dricker alkohol. Trevlig laglig drog...

    Jag propagerar inte för något, men nån måtta får det väl vara med idioti?


    Anonym skrev 2009-01-19 14:17:11 följande:
    SläppHästarnaFria skrev 2009-01-19 13:56:10 följande:
    jag kan säga att jag blir helt från mina sinnens fulla bruk när jag har testat CB, jag vet inte vad jag gör, spyr, och blir våldsam i flera timmar efteråt.Trevlig drog.
  • Anonym

    Anonym skrev 2009-01-19 15:02:58 följande:


    jag blir agressiv, helt personlighetsförändrad och får minnesluckor när jag dricker alkohol. Trevlig laglig drog...Jag propagerar inte för något, men nån måtta får det väl vara med idioti?
    hehehe, håller med.
    tycker inte det låter som en personlig erfarenhet heller för den delen. har rökt kraftigt mycket i mina dar, lika så min omgivning.
    ruset som personen beskrev stämmer inte med cannabisrus.
    våldsam haha, nä....

    nän skrev också att drogliberalerna försvinner om det dyker upp nån med negativ personlig erfarenhet. jag har just sådan, det var därför jag slutade röka. blev på tok för nojjig. men jag är lika drogliberal för det.
  • Anonym

    SläppHästarnaFria skrev 2009-01-19 15:15:42 följande:


    1. Precis som fenomenet "fjortisfylla" finns bland folk med för lite erfarenheter kring alkohol så finns det "fjortisbängor" bland folk med för lite erfarenheter kring cannabis.Om du spyr så har du helt enkelt tagit på tok för mycket och borde ha tagit betydligt mindre dom gångerna. Om du inte visste vad du gjorde när du intog cannabis så hade du troligen för lite erfarenhet och kunskap om drogen vid tillfället samtidigt som du tog på tok för mycket.2. Cannabis bör inte användas av alla - precis som kaffe eller socker inte bör användas av alla - och om du faktiskt blir aggressiv av enbart cannabis så ska du verkligen inte inta den drogen.Personligen så har jag över 11 års erfarenhet av den här drogen, så det ser ju bra mycket annorlunda ut när jag intar cannabis än för dig.Vidare så har jag inte heller mått illa av cannabis, fast jag vet absolut att somliga kan göra det vid för höga doser. Jag har dock haft både mycket kunskap om drogen och väldigt erfarna människor omkring mig när jag faktiskt började med den.Sedan så hade jag tvärslutat direkt med cannabis om det hade visat sig att jag blev aggressiv av det. Det förstör ju själva "poängen" med den drogen som majoriteten intar för att finna "lugn" och "ro" mentalt.Jag förstår att du inte alls tycker att drogen känns trevlig med dom erfarenheterna. Dina erfarenheter med drogen kan dock inte stå för alla andras, inte minst då din situation med cannabis ses som ett undantag överallt i världen. Väldigt få blir ju våldsamma av cannabis vars effekter förknippas med ett "lugn", en "mjukhet" och så vidare mentalt.Undantag finns dock, precis som folk med ADHD ses som ett undantag när det kommer till effekten av exempelvis amfetamin (dom blir "neråt" istället för "uppåt").
    enda ggn jag har spytt av cannabis är när jag har rökt på fyllan. det är inte att rekommendera.
  • Anonym

    Hur många barn får välja och bestämma saker själva när de är små?

Svar på tråden det här med cannabis.....