Inlägg från: lata kocken Johanna |Visa alla inlägg
  • lata kocken Johanna

    Kan man äta mozzarella som gravid!? Har hört tusen olika svar!

    Hej

    Industritillverkad, pastöriserad (vilket all mozza är) och helst av allt Svensk (men det är svårt att få tag i) mozzarella är riskfri.
    Risken för att den ska återkontamineras är ytterst liten.

    Tex Santa Lucia som importeras av Arla kan räknas som riskfri.

    Hittar du handgjord fin buffelmozza så vänta med den tills bebisen är född.

  • lata kocken Johanna

    mon

    om du läser längre upp i AnnSofies svar (det med klippet från SLV) så är det OK i vissa fall...

    och det jag har försökt göra är att klargöra i vilka fall som det är OK och vilka som inte är OK

    i broshyrerna är det oftast mycket mer nerkortat och väldigt svartvitt - trots att det verkliga rådet inte är kort och svartvitt

    mamma 80
    på pizza kan du äta vad sjutton som helst - det hettas upp till över 70grader så även om den hade varit opastöriserad så hade det gått jättebra

Svar på tråden Kan man äta mozzarella som gravid!? Har hört tusen olika svar!