• magnolia3

    Behöver stöd från föräldrar som fått ett syskon till sina änglabarn, eller är gravida med ett syskon...

    Har precis fått plus på ett gravtest. Det är bara 2 månader sedan jag förlorade mitt barn i v. 29, utan känd orsak. Jag hade aldrig trott att det skulle gå så snabbt... kan knappt tro på det... är jätteglad och lättad, men mycket orolig. Hur ska detta gå? Jag kommer ju att oroa ihjäl mig under de här lååååånga månaderna! Vad kan man få för stöd? Extra kontroller?
    Kunde ni njuta av er graviditet?
    Snälla hör av er!

  • Svar på tråden Behöver stöd från föräldrar som fått ett syskon till sina änglabarn, eller är gravida med ett syskon...
  • magnolia3

    Tack... kan inte tro det. Gud vad fort det svänger fram och tillbaka i livet! Jag hänger inte riktigt med!!!

  • Froggis76

    Grattis till den nya graviditeten!
    Jag förstår att du är orolig och lycklig på samma gång! Mycket som händer både psykiskt och fysiskt i din kropp just nu!
    Mitt råd till dig är att få tid till specialistmödravården där du bor för att kunna få stöd och extra kontroller för både din och ditt väntade barns skull. Prata med en kurator som kan stödja dig, det är en berg- och dalbana känslomässigt. Först sorgen efter ditt förlorade barn och så det nya lilla liv som växer inuti dig som skall bli ett småsyskon till din ängel.
    Jag hade ett enormt stöd från spec-mvc samt vanliga mVC då jag fick jättemånga extrakontroller. Hade nog inte vågat annars!

    Massor av styrkekramar och lyckönskningar!

  • magnolia3

    Tack alla för era svar.
    Jag försöker vara glad över att mitt barn ska få ett syskon. Men det känns så konstigt, nyss var det första veckan i november och det värsta som kunde hända hände oss... nu ska man börja om, göra samma resa igen...
    Vill så gärna få hålla ett levande barn i mina armar!
    Hur har ni andra jobbat under nästa graviditet? Är fortfarande sjukskriven. Vet inte om jag orkar med allt på mitt jobb, så serviceinriktat och mycket kundkontakt.

  • lunaticluna

    hej!

    hoppas verkligen för er skull nu.

    jag och min man förlorade vår son i april i år. efter det ville vi genast bli gravida igen, för saknaden efter en bebis var alldeles total. jag gick också och intalade mig själv att jag då skulle bli lite lyckligare igen.
    när testet väl visade positivt reagerade jag inte ens. visste ju vad det innebar men också att det inte alls garanterar ett barn.
    "ja, ja, vi får väl se" kände jag.
    berättade inte för någon på väldigt länge eftersom det då skulle bli verklighet.
    det som nu sker för oss är att kontrollerna blir mycket oftare, speciellt efter rutin ultraljudet.
    jag trodde nog att jag inte skulle vara speciellt orolig, men när veckorna kom då sparkarna brukar börja var jag ett nervöst vrak. och ännu värre för min man som inte vet nå vad som sker innuti. men vår nojighet togs på allvar och vi fick komma in ännu oftre och göra ultraljud och prata med barnmorskan.
    vi har samma som med Oliver, vilket är bra då hon gått igenom allt tillsammans med oss förut och förstår.
    vi känner oss trygga, men ändå kommer den gnagande oron bara växa.
    nu njuter jag mer av varje spark, varje rörelse, varje sång olle sjunger för bebisen. jag njuter verkligen och tar till vara på allt. tar fler mag-kort, filmar mer. filmar alla ultraljud för att få se bebisen i liv. det känns viktigt.
    vi planerar för en framtid för tre: mig, olle och amelia.
    får vi sen en bebis så är den varmt välkommen. men vi tar det inte för givet längre.

    stor kram
    Anna

  • Kyoko

    Vi förlorade vårt första barn för 2.5 år sedan. Det var som du själv vet en fruktansvärd sorg och vår första spontana tanke var att bli gravid på en gång igen. Visste ju att det kunde ta tid då det tagit 3 år att bli med barn den gången så hade ingen tid att spilla. Tyvärr visade det sig att anledningen till att vår son dog var en kromosomförändring jag bär på och för att vi skall slippa få fler barn som dör har vi blivit beviljade en speciel form av ivf där man analyserar embryot innan man sätter tillbaka det. Vi har tvingats till 4 såna försök och på sista så tog det sig. men allt som allt har det tagit 2 år att bli gravid. Nu har vi precis gått in i v. 33 och födelsen närmar sig. Kan inte säga att det varit en lätt resa trots att vi har haft tid att låta sorgen rumstrera om tillvaron ordentligt. Ibland skulle jag önskat att vi blivit gravid på en gång så man har haft ett ljus i mörkret men vet ju inte då hur jag mått - man vet ju bara det man varit med om själv.

    Men kan säga att denna graviditet har vi klarat av genom att gå igenom den som en tågresa med stationer på vägen. Vid varje station har det varit en checkpunkt som vi måst checka av. Först tidigt ul för att se ett hjärta, så mkp, provsvar, utvidgat ul etc. För varje gång vi klarat av en checkpunkt har man andats ut en smula men vi har aldrig riktigt vågat tro helt och fullt att det är självklart att Lillasyster i magen skall få stanna. Vi har ju en erfarenhet som säger tvärtom. Men med små steg så finner man sig plötsligt en dag vara närmare förlossning en det första plusset. Så tar man sig sakta frammåt till förhoppningsvis vi får hålla vårt LEVANDE barn i famnen.

    Jag säger inte att det är enkelt men om vi får detta barn så är det ju värt all ångest, oro för kärleken är ju större och den övervinner allt!

    Stor varm kram och grattis till det lilla hopp som just  nu spirar i ditt inre. Och du kommer att klara det för att du gör det för kärleken till ditt kommande barn

  • Mkmit

    Grattis! Som du redan läst så kontakta spec. De kan ge dig den tryggheten du behöver. Även om väntan kan vara jobbig så är det ju värt det.

Svar på tråden Behöver stöd från föräldrar som fått ett syskon till sina änglabarn, eller är gravida med ett syskon...