Inlägg från: Viken79 |Visa alla inlägg
  • Viken79

    Sirap i grovt bröd = onyttigt bröd??

    Hej! Jag har ett recept på ett bröd som jag älskar. Det är ett grovt bröd med mycket "nyttigheter" men det ska också vara 2 dl mörk sirap till 2 limpor. Hur nyttigt blir brödet då egentligen? Jag skulle kunna äta det här brödet jämt, men vill ju inte hamna i någon kalorifälla

  • Svar på tråden Sirap i grovt bröd = onyttigt bröd??
  • Viken79

    Tack för era svar! Menar ni att man lätt bara kan skippa sirapen (eller dra ner på mängden) utan att ändra något annat, typ mängden bikarbonat (kanske inte alls har med varandra och göra, jag har noll koll )?

  • Viken79

    Okej, tack! Har bröden inne i ugnen nu, men det blir sista gången med så mycket sirap då

  • Viken79

    Okej, olika bud, får prova mig fram tror jag...har letat efter recept på fullkornsbröd utan socker i, men svårt att hitta recept utan sirap eller typ lingonsylt...

  • Viken79

    Har ni några tips var ni hittar recepten? Någon bra brödbok kanske?

  • Viken79

    Okej, här kommer receptet:

    5 dl vetemjöl
    2 dl grahamsmjöl
    3 dl rågsikt
    2,5 dl rågkross
    1 dl vetekli
    0,5 dl vetegroddar
    1 tsk salt
    4 tsk bikarbonat
    1 l lättfil
    2 dl mörk sirap

    Blanda alla torra ingredienser. Rör ner fil och sirap och blanda väl. Smöra och bröa två 1,5 litersformar. Grädda 100 min i 175 grader.

    Källa: Systrarna Voltaires mat.

Svar på tråden Sirap i grovt bröd = onyttigt bröd??