Inlägg från: Lady Bling |Visa alla inlägg
  • Lady Bling

    Hur skulle du lära en katt att inte riva och bita barnen i ansikte/händer?

    Hur skulle du lära en katt att inte riva och bita barnen i ansikte/händer?

    Vi har en kattunge på 5-6 månader (hona). Katten är ju en kattunge, så det är ju naturligt för dom att leka och busa, men jag tycker i alla fall inte att det är ok att katten oprovocerat attackerar exempelvis ettåringens huvud och ansikte när hon ligger på soffan för att jag ska byta blöja eller om stora flickan böjer sig ner för att hämta något på golvet.

    Katten rusar fram helt vild och kastar sig över huvudet och ansiktet och biter och river så mycket den kommer åt, och lyssnar inte när man säger åt den, man får fysiskt dra bort katten eftersom den inte släpper med klorna.

    Det är ju en sak om katten biter eller river i samband med att barnen leker med katten eller om dom råkar ta i lite för hårt, då säger den ju bara ifrån. Själv säger jag ju självklart också ifrån, både till kattten och barnen när dom leker, och har översikt. Annars kan katten vara jättelugn kring barnen och oss och ligga och sova brevid när dom leker eller ritar, så den är ju beter sig ju inte så hela tiden.

    Frågan är nu vad du skulle göra för att lära katten att det inte är ok att helt oprovocerat anfalla barnens huvud/ansikte och även få den att avsluta ett påbörjat "anfall" vid exempelvis ett blöjbyte?

  • Svar på tråden Hur skulle du lära en katt att inte riva och bita barnen i ansikte/händer?
  • Lady Bling

    Tack för era svar isisisis och solskina! Glad

    isisisis: Ja, fast det är lite svårt eftersom katten alltid antingen håller sig borta när vi byter blöja och eller så lurpassar i närheten och stirrar och stampar med tassarna redo att anfalla, då är den i så fall redan upphetsad och studsar runt/rusar fram och tillbaka och tänker inte komma upp och vara lugn och gosa.

    soslkina: Ja, har ju försökt ett par gånger att lyfta katten i nackskinnet, men då är/blir den inte lugn, den jamar/gnäller när man lyfter i nackskinnet och försöker sprattla sig fri.

Svar på tråden Hur skulle du lära en katt att inte riva och bita barnen i ansikte/händer?