Inlägg från: rasajj |Visa alla inlägg
  • rasajj

    Hur skulle du lära en katt att inte riva och bita barnen i ansikte/händer?

    Som andra sagt sa lat inte katten leka med handerna, gor den det sa ge katten ett mjukdjur som den far bita i. Avled om och om igen med samma mjukdjur, och se till att barnen ocksa vet att de ska ga bort fran katten om den verkar vilja attackera hander eller andra kroppsdelar.

    Ang att lyfta i nackskinnet sa ar det HELT OK! Lyft och sag ett klart NEJ!. Och satt sedan ner katten igen. Attackerar den igen, sa gor om samma sak.

    Annars sa tycker jag ocksa att en kastrering och en kattkompis kan vara bra ideer.


    Global Warming is Caused by the Sun
  • rasajj

    Katten blir inte skygg av att disiplineras av att fyas, eller ett NEJ. Inte heller skadar man en katt genom att ta den i nackskinnet, aven om den ar vuxen.

    http://www.ehow.com/how_2305440_scruff-cat.html?ref=fuel&utm_source=yahoo&utm_medium=ssp&utm_campaign=yssp_art

    They have extra skin around their neck, and you're really not doing any damage.

    http://www.pets.ca/articles/article_scruffing.htm

    As the animal ages, it will continue to be submissive when held by the scruff.  In general, dogs and cats should not be lifted primarily by the scruff of the neck because it is a dominant behaviour.  They should be lifted with two hands to support the weight – i.e. one under the animal’s arms, and the other under the rump.

    Men som sagt, for en ung kattunge for att visa disiplin, sa ar det helt ok att ta nackskinnet.


    Global Warming is Caused by the Sun
  • rasajj
    Kinya skrev 2009-02-03 14:06:38 följande:
    mamma sabina: jag tror (pga ditt uttryck "ondaögat" och annat) att det inte är lönt att jag försöker beskriva subtila former av kommunikation och uppfostran av katt för dig via text i ett forum.Däremot anser jag att man inte ska ge katten chansen att "sätta sig på barnets huvud" eftersom man ska ha varit där innan det hände och avstyrt det och lärt katten korrekt beteende. Jag tror inte på att bara fya katten utan att samtidigt visa den korrekt beteende och ge den chansen att uppvisa det korrekta beteendet innan den gör fel. Sen tror jag inte på att skrika och använda fysisk styrka för att uppfostra katten. Jag tror på att berömma när det gör rätt och att vägleda den till att göra rätt vid tillfällen då risken finns att den gör fel. T.ex. katten tycker om att klösa på soffan: när mans er katten gå mot soffan för att klösa så lyfter man lugnt och fint katten till klösbrädan istället och berömmer sen om den klöser där.
    Det ar en katt vi talar om, inte ett barn. Katten forstar inte manskliga ord, den forstar kattbeteende. Liknande vad en kattmamma skulle gora. Har du observerat en kattmammas beteende med sina ungar? Kan vara intressant att gora nan gang.
    Global Warming is Caused by the Sun
Svar på tråden Hur skulle du lära en katt att inte riva och bita barnen i ansikte/händer?