• Tiniii

    Stockholmsmammorna med BF I OKTOBER

    Här är vi!

    Har en Neo på 2 år och nu är vi beräknade 10 oktober igen,
    Hade ettt missfal i juli och trodde aldrig vi skulle bli gravida igen!!

    Men nu är det dags och vi är sååå lyckliga...
    Finns det någon mer?

    ps inga inlägg om min graviditet i min gästbok då våra nära och kära ska få veta senare denna gång.....

    vI kan prata symptom, jobb, ja allt....

  • Svar på tråden Stockholmsmammorna med BF I OKTOBER
  • skanka

    Jag gick på Mamamia Karlavägen förra gången. Men kände att nu så vill jag ha närmre där jag bor i jobbar, det blir ju lite enklare så. Men jag var jättenöjd med mamamia. Blev nöjd nu med. Jag hade bokat in ett vul oxå, BM tyckte att allt såg så egentligen had ejag inte behövt göra ett. men nu när jag ändå hade tiden så passade jag på. Allt såg bra ut.

    Hoppas allt är bra med er andra här inne trots graviditetskrämpor.

  • lillakotten

    Varför gör man VUL?! Är det något som erbjuds eller ber man om det själv? Är ju min första graviditet så man måste ju fråga er Gurus :)

  • Snova

    Om VUL/UL/KUB
    Det enda alla erbjuds är rutin-ul i vecka 17-20 ungefär. I övrigt får man själv be om (eller boka privat) t.ex. VUL eller KUB. Är man över 35 erbjuds man dock KUB automatiskt och jag antar att man erbjuds fler VUL/UL om man har komplikationer.

    KUB görs inte vid inskrivningen utan VULet ska göras i vecka 11-13 helst har jag för mig och blodprovet görs några veckor innan. Finns massor av info på nätet att googla fram! VUL vid inskrivning kan man säkert få göra om den MVC man går på har UL-utrustning, alla har inte det.

    Jag väljer att göra KUB av två anledningar. Dels för att det är en möjlighet som finns och även om jag inte ens fyllt 30 så kollar jag hellre i onödan så att säga, vore skönt om vi får en bra siffra. Den andra anledningen är att jag gärna gör ytterligare ett VUL. Hade mf i december och vill få så många bekräftelser som möjligt på att den lill* lever.

    Blä, just nu har jag ont i magen som känns som vanlig mensvärk. Hade det vid mf:et också så jag blir aningen nojig. Har haft det varje kväll sen i torsdags så det är säkert ingen fara men det känns inte toppen. Längtar så till VUL! Två veckor känns länge...

  • Månstret

    Sambon och jag pratade en massa igår och vi kom överens om att vi ändå vill göra ett VUL, för att se att det är någon där i magen ..

    Så jag ringde UltraGyn och fick tid idag!

    Kl 15.30 ska vi förhoppningsvis få se ett hjärta .. oh!


    ღ Måns mamma Lotta ღ
  • Blåklockan

    Månstret, vad spännade! lycka till!

    Jag fick se min lilla idag, och jag är i v 8+2. Så slönt att se att det växt som det ska därinne . Tog även blodprov för KUB, men nu slår det mig att det kanske är för tidigt... Ska googla på saken.

  • Carrobarro77

    Jag köpte åksjuketabletter. De funkar! Dåsig och trött var jag redan sen innan så egentligen är det inte så stor skillnad på den punkten. Köpte även folsyretabletter igår eftersom jag inte börjat med dem än... oops. Själv ska jag gå på Barnmorskorna Västermalm så man kan föda på BB Stockholm. Någon som hört något om det?

  • Månstret
    Carrobarro77 skrev 2009-03-04 14:04:22 följande:
    Jag köpte åksjuketabletter. De funkar! Dåsig och trött var jag redan sen innan så egentligen är det inte så stor skillnad på den punkten. Köpte även folsyretabletter igår eftersom jag inte börjat med dem än... oops. Själv ska jag gå på Barnmorskorna Västermalm så man kan föda på BB Stockholm. Någon som hört något om det?
    Jag ska gå på Barnmorskorna i Gamla Stan och också föda på BB Stockholm (om det blir en normal födsel). Gjorde det med min son och jag avgudar det där stället! Toppen service och bara så mysigt ..
    ღ Måns mamma Lotta ღ
  • Emlak

    Satt och bläddra i några Mama-tidningar på jobbet där det var lite "kejsarsnittstema" alla ärr låg ovanför troskanten och såg inte alls trevliga ut.. så nu börjar jag funderar på att de e lika att föda normalt, för jag trodde alltid att kejsarsnittsärr låg under troskanten.. någon som vet`?

    Har ni andra gått i funderingar på hur ni vill föda?


  • Månstret
    Emlak skrev 2009-03-04 17:33:51 följande:
    Om man föder på BB stockholm var föder man då??Jag väljer solna men förhoppningsvis får man väl komma till Karolinska då..
    BB Stockholm ligger i Danderyd Sjukhus lokaler, det är så fint där med parkettgolv och fondväggar. Känns inte sådär sjukhus som det gör på många andra ställen ..

    Kom hem för en liten stund sedan från VUL, allt såg bra ut och jag är beräknad två dagar tidigare än FL. Så är inne på v 7+5 idag .. 13 mm var lilla knoddas, tänk att man kan vara så liten!

    ღ Måns mamma Lotta ღ
Svar på tråden Stockholmsmammorna med BF I OKTOBER