• Husali

    Fryst kycklingfilé i ugnen?

    Snälla, säg att någon kan hjälpa mig!

    En liten miss i planeringen, och kvällens middag låg visst i frysen...

    Ska nu köra hela kycklingfiléer (ganska stora) i ugnen, frysa.

    Är det omöjligt, eller kan jag lyckas?

    Behöver hjälp iallafall. Gradantal, ungefärlig tid?

  • Svar på tråden Fryst kycklingfilé i ugnen?
  • MBert

    Det blir ju jättegott. Så gör vi alltid.
    ca 200 grader ca en halvtimme eller mer beroende på hur tjocka de är.

  • Husali

    Så det funkar?

    Har kladdat på lite färskost med smak, och lite grädde. Lite salt och peppar också. Dom står inne på 175 grader nu.

  • MBert

    Jodå... Vi brukar bara hälla på lite krydda (lite mixat, typ grillkrydda eller tacokrydda) och ställa in det i ugnen. Under tiden kokar potatis eller ris.

  • Special K

    Du kunde ju ha tinat dem i varmvatten eller i micron ett tag forst? Lite sent nu kanske? :)

  • MBert

    Om man tinar dem först så försvinner mycket vätska. Om man tillagar dem frysta så blir de inte så torra!

  • Husali

    Försökte tina i vatten, men hade så klent med tid, så det kändes inte som det gjorde någon nytta! Tyvärr.
    Och micron är jag lite... anti.*s*
    Tycker det känns lite läskligt att tina mat där. Någon idé jag har. Nu för det bära eller brista.

    Annars blir det pizzerian nästa!

  • Husali

    Den blev supergod! Men det tog lååång tid. Säkert en timme i ugnen på 200 grader. Men då var det väldigt stora filéer. Det blev iallafall supergott!

  • MBert

    Ha, jag visste väl det .
    Men hade du inne kycklingen så länge som en timma var de nog rätt stora/tjocka va? Men nog kan det ta 45 min. Det beror på, som sagt.

Svar på tråden Fryst kycklingfilé i ugnen?