• Hajuse

    Missnöjda/gnälliga/skrikiga bebisar - här gastar vi ihop!

    pyssla skrev 2015-09-11 00:05:08 följande:

    Hej!

    Tro mig, det kommer att vända!! Vår son är 1,5 år nu och mestadels jätteglad och sprudlande nuförtiden. Numer känns det som att han är 'enklare' än många andra barn som var typiskt lätta bebisar. Han var väldigt krävande som bebis, ville amma jämnt, vägrade bilbarnstol (det har blivit mkt bättre!), vägrade längre stunder i vagnen/barnmatstolen. Sömnen har alltid varit svår, han sov max 30 min i stöten på dagarna, förutom ibland i vagnen. Men vid 10 mån började han sova 2 timmar på dagen!

    Jag har gjort mycket efterforskning kring denna 'typ av barn'...som ofta kräver mycket närhet, vägrar vagn/bilbarnstol, vill äta själva och är svåra med sömnen o är känsliga. Ofta är det så att de barnen är väldigt alerta och smarta, tidiga i utveckligen och rastlösa för att de vill lära sig så mycket som möjligt. De växer oftast upp till att bli väldigt smarta, roliga barn med mycket fantasi.

    Det är intressant för ju äldre min son blir, desto mer kommer dessa 'positiva' drag fram. Han är superhärligt nu! Väldigt envis, men klok och lätt att resonera med.

    Har du ett 'krävande' barn..försök att se det som något positivt. Ni kommer märka allt eftersom att de är väldigt härliga starka personligheter! ????

    Vi upptäckte att bärselen gjorde underverk i många gnälliga situationer. Så vi hade alltid bärselen med i vagnen, hemma började vi bära sonen i sele på ryggen (finns videos på youtube). Numer får vi honom att sova i bärsele på mage el rygg de kvällar som han är för rastlös för att komma till ro och somna av sig själv. (Tulatoddler heter bärselet för barn över 12 mån) Istället för att han håller igång fram till 22 så somnar han snabbt i selen, sen lägger vi bara ner honom i sängen.

    Vi har även upptäckt att han är blyg och blir gnällig när det är mycket nytt folk, så han får vara hos oss i famnen en stund o ha det lugnt tills han smält intrycken. Sedan brukar han bli väldigt social och ta kontakt med alla :)

    Jag kan varmt rekommendera er att lyssna på poden barnvagnspromenader o knattetimmen (P1) med Louise hallin. Så många bra tips o råd om barn!

    Det blev ett långt inlägg, men jag önskar att jag vetat detta när sonen var liten o missnöjd o jag kände mig som en dålig mamma. Så hoppas att någon där ute kan känna att det finns ett ljus i tunneln :) Kram på er! O kämpa på :)


Svar på tråden Missnöjda/gnälliga/skrikiga bebisar - här gastar vi ihop!