• tigge

    "Augusti 2006-mammorna"

    Hej!

    Läser hastigt igenom det ni skriver, var ett tag sen jag tittade in.

    Magsjukan var inte över efter måndagens attack varken för mig eller Viggo. Viggo klarade sig dock bättre. Jag var på väg att åka in o få dropp på infektionskliniken på lördagkväll, men de stänger kl 19 och jag ville inte åka till akuten. Så jag avvaktade till igår och sedan dess har jag piggnat till en del. Eftersom jag både kräktes o hade diarré i flera dagar samtidigt som jag ammar och Vilmer inte tar flaska så blev jag rejält uttorkad. Kissade inte på två dygn, stod inte på benen, hjärtklappning, svimfärdig, ögonen helt insjukna och en viktförlust på ett antal kg. Vägde 65 kg i mitten på februari och 61 kg i tisdags och 57.5 kg igår...

    Mamma kom över med färdiggrillad kyckling fr ICA till mig idag och jag åt med aptit för första gången på länge. Upptäckte sen att den inte var genomgrillad och i samma sekund ringer mamma och säger att hennes kyckling var lite rå så jag måste sätta in min i ugnen innan jag äter! Vilket jag inte gjort! Kycklingen var ju varm o god o jag var hungrig. Nu får jag hjärnspöken, jag klarar inte att bli matförgiftad! Ska man ringa livsmedelsverket eller nåt? Butiken? Mamma sa att deras ugnar hade strulat.

    Gillar inte heller "nya" familjeliv.

  • tigge

    Ringde butiken o påpekade angående kycklingen, så att de inte säljer till fler kunder.

    är det bestämt vart vi ska ses på fredag? skrev några förslag förut, har ni tittat på dem? mirme ville helst t china garden tror jag.

    ida - har inte läst allt som skrivits... har du fått jobb? du mådde inte illa för att du är gravid, bara nervös... eller? vet ju att du vill ha fler.

    viggo kan vara riktigt trotsig då man hämtar på dagis, tror att vi leker kurragömma eller jagar varandra. han har jättekul, men jag svettas o blir helt slut. har jag lämnat vilmer i vagnen utanför vill jag inte vara inne på dagis så länge heller.

    nygge - hur ofta får ni klyxa? hur mår edith?

  • tigge

    tycker ni man ska ta med bäbisen in till dagis då man hämtar/lämnar stora barnet? eller är det ok att lämna bäbisen i vagnen utanför? om inte ok, varför i så fall? risken för galning/kidnappning borde vara extremt liten, men den finns ju. risken att barnet gallskriker när man kommer ut är betydligt större och då får man ju dåligt samvete. jag gör lite olika, men visst känner jag mig mer stressad om vilmer är kvar i vagnen.

    ------------------------------------------------------------------------------------

    Då säger vi China Garden på fredag klockan 18! Va kul! Hoppas alla är friska!

    ev tar jag tåg som går 18.02, men det tar ju bara 8 min, så jag blir inte sååå sen.

    --------------------------------------------------------------------------------------

  • tigge

    Nygge: Stackars August och hans lilla mage. När du säger klyxa vad innebär det då? Ger du laktulos i munnen och/eller där bak?

  • tigge

    China Garden är den högra Kina-reatauranten om du står med ryggen mot tågstation på Kungsgatan. Det var väldigt länge sen jag var där, men min kompis Saras man som är från Bali jobbar där. Sara säger att det är amningsvänligt o god mat .

  • tigge

    Vilmer skrattade idag för allra första gången, högt, ljudligt och länge !!

    Viggo har börjat gå mer och mer på pottan, bara kissat än så länge. När jag var sjuk kom sambon upp för att se till mig på övervåningen och Viggo var kvar nere. Då hade gullungen själv tagit av sig blöjan, gått in på toa o kissat på pottan! Jag blev så stolt.

  • tigge

    Anna: jag höll ju på med ägglossningsstickor hösten 07 då det visade sig att jag inte hade ägglossning heller, bara mens. Jag bokade tid hos gynekologen för att kolla upp det hela. Hon bestämde att jag skulle få en medicin som sätter igång ägglossningen om jag inte hade fått den spontant på våren (vilket jag fick - Vilmer). Medicinen ökar risken för flerbörd, så det var bättre att ägglossningen kom igång spontant. Förstår att det känns jättejobbigt. Kram o lycka till.

  • tigge

    Heja Ida!

    Jag är bara så skittrött. Vill bara sova på dagarna, och nätterna. Borde kanske äta lite vitaminer eller nåt.

    Det var jättetrevligt i fredags ! Det kan vi väl göra om om nån månad?

  • tigge

    Tänkte kolla intresset för lunch och middag ! Skriv upp er!

    Lunch:

    mån 6/4

    tis 7/4

    ons 8/4

    mån 20/4

    tis 21/4

    ons 22/4

    Middag:

    Fre 24/4

    lör 25/4

    fre 8/5

    lör 9/5

  • tigge

    Lunch:

    mån 6/4 - Anna, Ida, Mirme, tigge

    tis 7/4 - Ida, tigge

    ons 8/4 - Anna, tigge

    mån 20/4 - Ida, Mirme, tigge

    tis 21/4 - Ida, Mirme, tigge

    ons 22/4 Mirme, tigge

    förslagsvis kl 11 på IKEA eller Albergs konditori i Svava

    Middag:

    Fre 24/4 - Anna (kanske)

    lör 25/4

    fre 8/5

    lör 9/5

    förslagsvis kl 18 eller 19, Dragon Palace eller Amazing Thai i Kvarnen.

Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"