• Heli77

    Novembermammorna 2006!

    Hej alla!
    Jag har hittat hit också.

    Är så mkt jag skulle vilja kommentera av det ni skrivit, men hela familjen har precis tagit oss ur ett magsjukehelvete - så jag ska kommentera mer när jag har skaffat mig lite ork.

    Trevlig helg allesammans!


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77

    Hej gott folk!
    Blä för magsjuka, men (ta i trä) nu tror jag iaf att den ska vara över för vår del. Stackars Sigrid och hennes faster drabbades av vår magsjuka efter deras Balihemkomst, trötta och jetlagade som de redan var. Men vad ska man göra...
    Tyvärr lider både Sigrid och Judith fortfarande av sviterna av magsjukan, med dålig aptit - men jag hoppas att det så sakteliga ska ge med sig snart.

    Idag är det ett underbart vårväder här, och jag njuter så av solen och ljuset!

    Skickar en stor kram till alla trådens sjuklingar, och hoppas att ni alla nu mår bättre! {#lang_emotions_flower}


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77

    Igår var det tumult här hemma.
    Dagen började så trevligt med att svärmor var här och fikade och hela familjen var ute på gården och lekte i det fina vädret. Sedan skulle vi sätta oss och titta på videofilmen från Bali - och då blev svärmor hastigt dålig.
    Hon är bara 49 år och med god hälsa, men hon blev helt plötsligt likblek, svimfärdig och kunde inte resa sig. Vi satt med henne, gav henne vatten och öppnade fönstret..men hon blev bara sämre.
    Helt plötsligt rullade ögonen upp i ögonhålorna, hon tappade medvetandet korta stunder och började krampa på höger sida. Jag och svägerskan ropade åt Tommy att ringa efter ambulans, och han bara frös till is..kunde inte hitta telefonen och irrade mest omkring. Jag fick säga åt han på skarpen att ringa amulans NU, och då vaknade han till.
    2 ambulanser kom på 3 min (gud så imponerad jag blev!), och de fick ta med henne på bår då hon var disorienterad och inte visste var hon var ens.
    Barnen var lugna hela tiden, men när de rullade iväg henne på båren blev Judith jätteledsen och skärrad och skrek -"Min farmor!" upprepade gånger. Hon var orolig länge efteråt och bara upprepade "Min farmor" hela tiden, och jag fick sätta mig ner och ta mig tid för henne och förklara att det inte var någon fara, att alla kan bli sjuka och ibland måste man åka till doktorn på sjukhuset för att få medicin. Hon ville krama farmor, sa hon flera ggr, och jag sa att hon skulle få göra det när farmor är frisk igen.

    Hon hade varit disorienterad och förvirrad ett tag på sjukhuset också, var upprörd ett tag för att hon hade gjort Judith så ledsen - för att i nästa stund helt ha glömt bort vad som hade hänt och inte mindes något. Hon har legat kvar för observation inatt, men de har inte kunnat hitta något fel ännu. Antagligen beror det på för mkt stress och oro, som hon var varit utsatt för väldigt mkt nu på sistone. Tänk så kroppen kan reagera kraftigt på sådant...

    Det var en chockartad dag igår, men vi hoppas att detta inte ska behöva upprepa sig. Vi är bara glada för att hon var här med oss när det hände, och inte ensam.


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77

    Stort grattis till lillebror, Hallon!
    Skönt att höra att allt gick bra. Hur tar storasyster det?

    Pysselgalningen, Låter som att du har det väldigt jobbigt just nu. Hoppas att du mår bättre snart! Skickar en kram till dig! {#lang_emotions_flower}

    Anna G, Ja, Judith fick krama sin älskade farmor igår igen, då hon kom hem en stund till oss efter utskrivning från sjukhuset. Hon var nästan lite rädd för henne först och tog henne på magen med en bekymrad blick och frågade upprepade ggr -"Illa, farmor?"
    Farmor försäkrade henne att hon inte hade ont, men att hon bara var lite trött. Då slappnade hon av lite iaf.
    De vet ännu inte vad som är fel med svärmor. Hon ska in på neurologisk undersökning, och fram tills dess får hon inte köra bil. Förhoppningsvis var detta bara tillfälligt, och att allt ser bra ut.
    Härligt att höra att du mår bättre! Jag tror säkert att den annalkande våren har lite med saken att göra. Känner själv att ljuset och solen ger en nya krafter. Hoppas att du får fortsätta känna dig pigg! {#lang_emotions_flower}

    Karin, Svårt det där. Judith hade också en period då hon kunde bitas, men oftast var det Sigrid som råkade ut för det. Ibland bet hon så att hon blödde, stackarn. Vi kunde inte göra mer än att nöta varje gång med att hon INTE får göra så, för det gör ont på den andre och man är ingen snäll flicka när man gör så. Hon visade ånger efteråt, och tillslut gav det med sig faktiskt. Hoppas att Emma snart också förstår att det hon gör är fel.

    Här hemma håller det på att lossna för Esther med hennes gående. Hon är fortfarande lite feg, men nu kan hon iaf ta 4-5 steg. Och Judith har blivit stora flickan nu och började potträna för ett par dagar sedan. Det går bra tycker jag, och hon är så stolt över att få ha trosor på sig - som stora flickor har!


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77

    Roligt att läsa om våra stora småttingar ( ), som börjar gå på toaletten nu.
    Judith fortsätter med sin potträning, och det går över förväntan. Hon var verkligen redo nu. Till skillnad mot Sigrid så har hon inga problem alls med att bajsa i pottan/toaletten - och det är jätteskönt. Många barn tycker ju att det är lite skrämmande att bajsa i något annat än sin blöja, så jag är tacksam.

    Har varit på mvc idag.
    Jag ska tydligen få en remiss till Specialistmödravården i slutet av graviditeten, för att diskutera en eventuell igångsättning denna gång - fick  vi veta idag av vår bm.
    Jag är vanligtvis inte så mkt för igångsättning, då jag helst ser att kroppen och bebisen får bestämma själv när den/de är redo för förlossning - men ibland har man ju inget val såklart.
    I mitt fall beror det på mina tidigare snabba förlossningar, och att Esther var rätt illa medtagen pga det sist.
    Många säger ju att en av nackdelarna med igångsättning är att förloppet brukar bli längre, men i mitt fall är det en fördel. Och ett längre förlopp för mig kanske bara kommer att betyda ett "normalt" förlopp i andras ögon. Och det är väl bara bra iofs.

    Inget är som sagt spikat, utan vi ska komma fram till ett beslut med en förlossningsläkare runt v.36-38 (om inte lill*n redan har bestämt sig för att titta ut vid det laget förstås).

    Ha en riktigt trevlig helg allesammans!!! {#lang_emotions_flower}


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77
    Maddie, Förstår att det kan vara skönt med en igångsättning när du har sådana svårigheter med foglossning. Hoppas det går igenom, men det gör det säkert! {#lang_emotions_flower}

    Karin, hur har det gått med Emmas öga?

    Igår var jag och Tommy med Sigrid och Judith till deras dagis med muffins för avslutningsfika. Vi måste ju ta flickorna ur dagis tills jag börjar jobba, och igår var vi alltså där för att ett avslutningskalas.
    Det var jättetrevligt och roligt, men ack så vemodigt. Personalen är så underbar och den lilla dagisgruppen är helt fantastisk, så det känns i hjärtat!
    Men flickorna hade iaf jätteroligt och fick passa på att leka av sig med alla barnen, och var ändå på gott humör när vi åkte därifrån. Jag har förklarat för dem att de ska få börja på dagis igen när jag börjar jobba, men att de får vara hemma med mig och bebisen ett tag nu. Det trista är att det nog blir svårt att få platser igen på samma dagis, men det är ju som det är.
    De verkar iaf inte lida av att vara hemma med mig, då de har varandra och även har väldigt mkt barn här på gatan att leka med. Sigrid har t.o.m sagt att hon inte vill att jag ska börja jobba igen, för hon vill vara hemma med mig - och det värmde mitt skuldbelagda hjärta enormt mkt.
    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77

    Usch, nu är det dags för magsjuka i familjen igen.
    Judith har kräkts sedan imorse och är riktigt hängig, men ta i trä så verkar denna magsjuka inte vara fullt lika våldsam som den senaste.

    Känns bara så trist, för jag trodde att kanske vi hade haft vår beskärda del av magsjuka för denna vinter...
    Vi får hoppas nu att vi övriga klarar oss iaf.


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77

    Glad påsk på er alla, i efterskott! {#lang_emotions_flower}

    Hihi, vilka busiga små barn ni har! Judith är ju ett matvrak, men att ta själv ur kyl och frys har hon inte kommit på än..tack och lov.
    Eller nja, hon öppnar frysen själv om det finns glass där att förse sig med.

    Har ni haft det bra i påsk?
    Här har det varit lugnt och trevligt, med påskmat och påskäggletande - och en hel del godisförtäring för hela familjen.
    Annars har vi som sagt varit drabbade av magsjuka en hel del här hemma, vilket har tagit mkt på krafterna. Sist smittades även jag, och GUUUD så jag led! Det var skottpengar på mig då, kan jag lova.
    Nu är alla 3 flickorna dock "bara" drabbade av förkylning, men hellre det än magsjuka. Hoppas våren har städat bort alla magsjukebaciller nu, för denna gång.

    Anna G, Jag har hört talas om Impetigo men vet inget om det tyvärr. Stackars liten! Hur mår han nu? Är det ärftligt, eller? Hoppas att han inte har ont längre!


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77

    .....Aaah, såg ju nu att impetigo var samma sak som svinkoppor.
    Då är det väl knappast ärftligt (för att svara på min egen fråga).


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77
    Pysselgalningen skrev 2009-04-13 23:42:34 följande:
    Lorelai smittades här i veckan av ett dundervirus. Man gick från 100% till 0% på ett par timmar Sen drutta jag dit, Peyton strax därpå, sen min pappa, dagen efter(lördagen) åkte sambon på det o igår åkte min mamma på det... Taggtråd kan jag säga va lindrigt. Jag tar hellre ett nackskott än är med om det där igen!
    Usch, lät jobbigt det där.
    Det är trist när det går runt bland alla - speciellt till storhelger, då man helst vill vara frisk och kunna hitta på saker med familjen.
    Hoppas att ni mår bättre nu!
    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77
    Pysselgalningen skrev 2009-04-13 23:53:33 följande:
    Barnen mår iaf ok... Jag däremot.... Ja det är väl en historia i sig själv. Pga astman blir jag sjuk längre + lufthunger = ångest = mer rökning.. dvs ond cirkel. Har däremot går ner några hack på nikotinet o hoppas att sambon är hemma en vecka snart så vi kan ta tag i det på allvar
    Starkt jobbat!
    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77
    karin november skrev 2009-04-23 11:19:01 följande:
    Emma fick i sig lite jordnötter igår kväll. Efter en stund börjar ögonen svullna och en timme senare kräktes hon våldsamt och hade dålig andning så då åkte vi in. Vi fick komma in direkt och hon fick adrenalin, kortison osv. Emma och jag fick stanna över natten för observation, idag på morgonen skrevs vi ut. Natten har varit lugn. Men fy vad rädd jag blev! Vi fick en remiss till barnmottagningen så hon ska utredas vidare. Nu ska vi slappa här hemma idag. Jag sov ingenting inatt...
    Men oj, oj så fruktansvärt otäckt!
    Förstår att du blev rädd!
    Tänker på er och hoppas att hon mår bättre nu och snabbt får en ny utredning. {#lang_emotions_flower}

    Judith har på sistone fått en hang-up på sin mormor. Antagligen för att en av hennes vänner i området har en...
    Jag har fått förklara för henne på ett så enkelt sätt som möjligt att hennes mormor - min mamma - är död och bor i himlen nu med änglarna. Att mormor blev så sjuk att inga mediciner hjälpte, men nu mår hon bra igen hos änglarna. Jag har även berättat för henne att mormor träffade henne när hon var liten bebis, och att hon älskade henne så mkt - och att hon kan se efter henne från himlen och ta hand om Judith, fast hon syns inte.
    Judith verkar tycka om att höra detta och ser alltid rätt nöjd ut när jag berättar detta, så det känns bra. Ska även leta fram lite foton på mamma som hon kan titta på när hon nästa gång tar upp att hennes mormor är död.
    Hihi, hon har även sagt att mormor tycker om glass och blommor! Ja, har jag svarat. Det tyckte mormor väldigt mkt om.

    Har era barn också börjat undra om döden?
    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77
    Zippzy, Åh, visst blir man rörd! Så fint sagt av Sigrid. {#lang_emotions_flower}
    Antar att så små barn inte alltid tänker på döden om de inte har någon närstående som har dött som de kan relatera till.
    Både Sigrid (min alltså ) och Judith är väldigt intresserade av döden just nu. När de leker, leker de gärna att någon dör - fast på ett positivt och glatt sätt, tack och lov.

    Rhodos lät ju inte helt fel! Härligt att ni har haft en sådan bra vecka. Och ni kom ju lagom hem till våren också!
    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77

    Anna G, Hoppas att resan blir lyckad! Du är väl värd att få komma iväg lite. Passa på och njuuut!!!{#lang_emotions_flower}

    Maddie, Skönt att det inte är så långt kvar nu till förlossningen, så att du slipper foglossningen. {#lang_emotions_smile}
    Jag är tyvärr en av dem som har haft problemen kvar även efter förlossningarna, men givetvis inte lika illa som under graviditeten. Jag har väl å andra sidan inte varit den bästa på att ta hand om min foglossning, så jag får kanske skylla mig själv lite. Kommer väl att bli som en av mina äldre kollegor som är över 50 och fortfarande lider av foglossningen emellanåt...Hon kallar det "en gammal krigsskada"!


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77
    madde4 skrev 2009-05-22 09:00:19 följande:
    Nu åker vi in till förlossningen, så ni får hålla tummarna för att allt går bra!
    Stort lycka till nu! {#lang_emotions_flower}
    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77
    Sandvargen skrev 2009-05-22 20:53:52 följande:
    Hoppas att allt har gått bra för dig Maddie! Väntar med spänning på rapport från dig. Själv har jag ägnat dagen åt vedklyvning, återvinning och lunch hos syster, men skulle hellre gjort sällskap med Maddie
    Åh, jag förstår att du känner så.
    Tänker på dig väldigt ofta, ska du veta. Hur mår du?

    Anna G, Härligt att höra att resan blev en upplevelse! Trist med hälsan på vägen dit, men skönt att du slapp vara dålig där åtminstone. Hoppas att du har fått ny energi igen!{#lang_emotions_flower}

    Trots???!!!
    Det är bara förnamnet här hemma. Judith är i en hemsk 2-årstrots - men det är bara att  försöka att hålla i åtanke att hon har det jävligt jobbigt med sig själv just nu...
    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77

    Jättegrattis till flickan, Maddie! {#lang_emotions_flower}
    Skönt att allt gick så bra!


    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77
    Hallon, Men oj så jobbigt och tufft ni har haft det på sistone!
    Det är verkligen fruktansvärt och oroligt när ens barn blir sjuka. Jag hoppas att de snabbt kan finna orsaken så att han får rätt hjälp.{#lang_emotions_flower}

    Anna G, Man blir så stolt varje gång ens barn lär sig att gå! Duktiga Lisa!
    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77
    Maddie, Vilken liten sötnos! {#lang_emotions_kiss} Och stolta storasyskon!
    Jag vill också snusa bebis...

    Hallon, Åh, så skönt att höra att ni har fått komma hem nu och att han börjar bli sig själv igen! När de jollrar och ler så känns det som att en stor sten faller från hjärtat - att de börjar bli som vanligt igen.

    Pysselgalningen, Men fy så otäckt! Tur att allt gick väl ändå, men jag förstår att ni blev oroliga - och oroliga för att det ska hända igen naturligtvis.
    Vi har lite av samma problem här hemma. Sigrid och Judith får ju upp ytterdörren, och det är väl okej då de brukar stanna på gården. Men de glömmer att lillasyster på 15 mån gärna också kliver ut då, och hon förstår inte allvaret med att det går en väg precis utanför gården där bilar kommer ibland. Hon drar sig gärna dit för att det finns en jätterolig gatubrunn där som man kan plumsa ner småsten i...
    Oftast har man ju koll på barnen, men ibland kan det ju hända att man är upptagen tillfälligt på ett annat håll. Otäckt är det!
    Har ni försökt tala allvar med henne om detta? Om vad som kan hända om hon gör så? Verkar hon isf förstå eller är hon bara genomtrotsig?
    Mina 2 äldsta är faktiskt duktiga på att lyssna och förstå när jag förklarar ev. förlopp för dem gällande allvarliga händelser - men de är samtidigt små såklart och glömmer ibland lätt.
    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Heli77
    Sandvargen, Jag förstår att det känns extra tungt i dessa dagar, när du lika gärna hade kunnat snusa bebis. Skönt att höra ändå att du mår bra för det mesta. Vardagen har ju sin gilla gång oavsett vad som händer, men jag förstår att du tänker mkt samtidigt. Stor kram till dig!{#lang_emotions_flower}

    Karin, Jag är i v.33 nu. Tiden har gått oerhört fort! Det kan väl inte göra annat när man har 3 bustroll härhemma, antar jag.
    Det kommer att bli ännu mer intensivt med 4 små, men hellre det än att vara gravid och ha 3 barn - så att man får tillbaka sina fysiska förutsättningar. Jag förstår precis hur du menar, Thinner!
    Har fått tid den 22 juni till Specialistmödravården, för samtal om en ev. igångsättning. Känns bra att få det samtalet - oavsett vad som beslutas.
    Hoppas Emma kryar på sig snart!
    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
Svar på tråden Novembermammorna 2006!