Inlägg från: AnnamedAochJ |Visa alla inlägg
  • AnnamedAochJ

    Novembermammorna 2006!

    Så har ännu en tråd "gått ur tiden". Välkomna in igen tjejer till ännu en härlig Novembermamma tråd där vi ventilerar allt och inget, stöttar och tröstar och inte minst gläds tillsammans!

    Gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27979428.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24898283.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m18422267.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m14500513.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21818433.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m36075065.html
    familjeliv.se/Forum-11-265/m39091273.html

  • Svar på tråden Novembermammorna 2006!
  • AnnamedAochJ

    anna gottegris - vi har målat idag och igår, vårat sovrum. Det blev ljuslila med en mörklila fond vägg. Jätte nöjda med resultatet faktiskt. Men än är det mycket kvar att måla. Väggarna här nere är så fuktiga och ingen isolering så det funkar inte att tapetsera utan måla är enda alternativet. Vi försöker sakteliga ändra Alex sovtider, på slutet har han faktiskt sovit redan kl 20 mot "normala" 21 så det går på rätt väg iaf.

    thinner - alex är likadan vissa dagar. Allt är nej och han lyssnar inte alls på vad jag/vi säger. Jag håller med, jag vill inte vara den där arga mamman men ibland (även fast man inte är gravid blir det bara för mycket. Synd att maken din inte kom hem efter jobbet, avlastning är precis vad man behöver såna där dagar.

  • AnnamedAochJ

    Vår kan man väl säga att vi har...säsongens första jorgubbar avsmakades igår och jag och barnen satt i solen på balkongen och byggde duplo och läste böcker och det var toppen skönt!

  • AnnamedAochJ

    Nu har jag varit "osynlig" aldeles för länge. Tiden räcker verkligen inte till, med flytt, målning och senast, min morfars cancer besked. Med kort varsel blir det sverige resa på torsdag.

    Här ska vi snart börja "hardcore" pott träning, vi hade tänkt oss vänta tills det blev lite varmare och det har det nu blivit. Vi kör igång efter sverige besöket. Alex säger ofta till när han behöver göra det ena eller andra men han vill INTE ha några kalsonger på sig...

    Minns inte allt jag ville kommentera men kram till alla som behöver det.

    Grattis till Hallon!

  • AnnamedAochJ

    Alex går oxå i kyl och frys och vi har nån form av lås till dörren, funkar kanon.

    anna gottegris - svinkoppor verkar rätt vanligt på malta pga den fuktiga och lortiga luften. en tjej som bodde här tillfälligt några månder hade en dotter som fick det hela. Det såg läskigt ut men blev mkt bättre med antibiotika

    Jag var idag till den andra läkaren och som person funkade det hela mkt bättre. Han kunde förstå att vi inte tyckte att den första läkaren hanterade det hela riktigt bra när han satte diagnos utan mer kött på benen. Han tyckte sig dock ha en diagnos utifrån de vidare proverna som tagits. Domen lyder autoimmun kronisk hepatit. Det hela lät helt ok när vi var där tills jag nu inser att de mediciner jag kommer ta inte är att leka med. Till att börja med ska jag äta kortison med sin tillhörande biverkning på viktökning, precis vad jag INTE behöver när jag redan är deprimerad över min vikt och precis börjat ta tag i det.
    Sen får man nån annan medicin som har som biverkning att man löper ökad risk för tumörer, speciellt i huden och man ska därför undvika sol. En msn kompis som är läkare till och med föreslog att man skulle ha bomullshandskar på händerna! :-O Så kan man ju inte ens leva här

  • AnnamedAochJ

    Karin - hoppas ni fick en toppendag i lekparken!

    Ladynelle - jobbigt med feber igen..alex når inte heller upp till handtaget på varken kyl eller frys men han har lärt sig öppna ändå Inte för att det finns något snaskigt att äta utan mer för att han kan.

  • AnnamedAochJ

    karin - vad fint emma satt i "sopbilen"

    här nere "döper" man sina hus istället för att ha husnummer och jag håller på att designa en skylt med namnet på våran nya bostad och undrar om det är någon som vet nån snygg font som är skrivstil men inte så himla snirklig så att man lätt kan läsa vad som står?

  • AnnamedAochJ

    anna gottegris - "alla" hus här nere har något namn, vanliga namn är sammanslagning av parets namn tex marjoe för maria och joseph eller något på franska typ notre reve (vår dröm) eller något religiöst. Vårat hus ska heta Three Crown som en svensk symbol

    Trevligt när dagis fröknarna har positivt att säga om barnen. alex och emil verkar ha ännu mer gemensamt, även alex fröknar säger att han är väldigt tyst på dagis men är med och leker i allt. Alex "skola" skickar ut nyhetsbrev varje vecka med bilder och redogörelse över vad man har gjort och vilket tema det varit så att man kan spinna vidare på det hemma ifall man vill osv. Kanonbra tycker jag och alex älskar att sitta med och titta på bilderna

  • AnnamedAochJ

    Maddie - grattis till tösen! Skönt att det gick bra och smidigt.

    Sandvargen - här kommer en varm och svettig kram även från mig!

  • AnnamedAochJ

    Hallon - oj vad jobbigt! och hemskt....men som du säger, bra att det tar det hela på allvar. Hoppas ni får bra besked imorgon. Ta hand om er.

Svar på tråden Novembermammorna 2006!