Lammgryta...?!
Har några mumsiga lång-koksrecept med lammkött.
Paprikás.
8 portioner
1½ kg lammkött (eller kalv)
3 gröna paprikor
3 gula lökar
3 tomater
3 - 4 msk smör
1 msk paprikapulver
1 finhackad vitlöksklyfta
1 dl vattenn
5 dl gräddfil
salt
1. Skär köttet i småbitar, ca. 1 cm tjocka. Strimla paprikorna. Finhacka lökene. Skär tomaterna i större bitar.
2. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna. Fräs löken tills den blivit gyllene. Tillsätt paprikapulver och vitlök. Ställ åt sidan.
3. Salta köttbitarna och fräs dem i en gryta tills de fått vacker ljus färg. Lägg i tomatbitar och paprikastrimlor. Tillsätt fräset med lök. Häll på vattnet. Låt sjuda under lock i 1 timme. Tillsätt gräddfil. Smaka av med salt. Låt få ett uppkok. Grytan blir lite grynig och ska så vara!
Servera med potatis.
Vill du ha fler så får du hojta. Åker dock bort över helgen senare idag.