• Viva

    Spolning av äggledarna ökar chansen att bli gravid!

    Jag hade inte blivit gravid på 11 månader då vi i slutet av utredningen gjorde en spolning av äggledarna. Därefter blev det BINGO direkt, gravid på fösta ÄL efteråt! Jag frågade läkaren efteråt om spolning kan öka chansen att bli gravid och han sa: "javisst, ibland kan det sitta något skräp i äggledarna som hindrar ägget". Antar att det var det som var felet på mig. Jag tycker att det är konstigt att spolning inte görs tidigare i en utredning om man vet att det ökar chansen att bli gravid. Någon annan som har hört något liknande?

  • Svar på tråden Spolning av äggledarna ökar chansen att bli gravid!
  • Viva

    Piffi, spolningen gick till så att läkaren spolade in koksaltlösning via livmodern. På ultraljud kunde vi se att vätskan flödade genom äggledarna. Det var inte stopp där och allt såg bra ut, men det verkar som den rensköljningen gjorde susen. Visst kan det varit slumpen, men eftersom läkaren uttryckligen sa att det kan underlätta en graviditet så tror jag spolningen var förklaringen :)

  • Viva

    Piffi, det var inget komplicerat ingrepp - ingen operation - jag var vaken hela tiden och min man stod bredvid. Detta var sista proceduren i vår utredning, vi hade gjort allt: Blodprov, hormonprov, ultraljud, spermaprov och gud vet vad. Allt var bra som sagt. Enligt gyn återstod nu IVF för oss, om jag inte blivit gravid dvs.

  • Viva

    Bara förtydligande för Fommpen, min gyn (som är superbra) sa att är man närmare 35 skall man inte vänta ett år, hon rådde oss att söka utredning efter 6 mån vilket vi gjorde. Utredningen började i nov. på St Görans och var klar i feb. Då de inte hittade något fel sa de att den sista kollen man kan göra är en spolning, men att det ändå inte spelade någon roll för om de inte hittat något fel så återstår ju ändå bara ifv. Hittar de fel vid spolning så är det samma sak = ivf. Vi valde spolning ändå, bättre göra det jobbiga direkt än att för alltid vara ovetande, tänkte jag.

Svar på tråden Spolning av äggledarna ökar chansen att bli gravid!