• Det blåa huset

    Runt juni 2006 kom de ut, del 13

    Nu närmar sig 3-årsdagen med stormsteg! Våra småttingar börjar bli storingar, precis som det ska vara. Vardagen rullar på för de flesta och småsyskonen dimper ner här och var. En del har fullt upp med ett barn medan andra fyller huset med små fossingar och fläckiga små fotavtryck på köksgolven.

    Vi mammor fortsätter att dela med oss av de liv vi lever, var vi än befinner oss i landet. Glädjeämnen, svårigheter, toalettbestyr, inköpsfrågor, livsfrågor eller bara allmänna egoinlägg - allt är välkommet i vår tråd!

     Att känna er är en ynnest,
    {#lang_emotions_heart} få har så många goda vänner, över så stor yta, som vi har! {#lang_emotions_heart}{#lang_emotions_sunny}

    Senaste tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m40098518.html
    Syskontråd: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m42309707.html

  • Svar på tråden Runt juni 2006 kom de ut, del 13
  • lillAa

    Rossan, varför står det guide under din bild? Vad betyder det?
    Nyfiken i en strut!

    kan berätta att jag just nu känner det som att alla runt mig föder barn.
    En kompis fick för 1 veckan & 2 dagar sen
    En kompis fick i dag
    Min granne har inte synts till sen i måndags, däremot har mormorn bott i huset och tagit hand om de stora barnen.

    Jag vill också nu! inte om 2 månader! (fast det klart att jag inte vill att bebben ska titta ut redan... det är lite för tidigt, även om den gärna för komma runt bf, eller innan och inte vänta 18 dagar som Axel gjorde...)

  • Det blåa huset

    Äntligen regnar det! Jag har väntat på regn ett tag för att växtligheten ska få sig en ordentlig rutch framåt. lillAa: Jag är nybliven guide här på FL. Finns till för de som undrar över något eller om man är ny FL-are och känner sig vilsen. Jag vet ju själv hur det var i början - eller så som det känns när de byter utseende.
    Men oj, har du bara två månader kvar? Tänk på att du har full koll på bebis nu, snart är det två att se efter.


  • Kreativ

    Rossan - jag blir lite stolt över dig när jag ser att du är en guide här på FL! Du är alltid så snäll och tänker på andra!

    Jo hacka dem går ju istället för mosa, men damen gilla rju inga bitar (gissa om hon inte äter vanlig mat än... fastän hon blir ett år i hlegen...) så därför är jag mer inne på att mosa dem. Däremot så tänkte jag skiva jordgubbarna och dekorera utsidan med, så lite tuggmotstånd blir det ju. Plus muffinsen i sig. men vi får se! Vet inte om jag hinner/orkar ikväll. Ska snart iväg en sväng, sen är det middag, nattning och med en sjuklig tjej så går det kanske inte smidigt. Men jag är rädd att jag vaknar sjuk imorgon, o då menar jag med typ feber eller värre än idag, då blir det ju ännu jobbigare med bak.

    Tack snälla för att ni tar er tid att svara på mina frågor om baket, jag är helt hopplös på sånt här... o jag tycker INTE det är skoj!

    Vaniljbullarna blev först godkända av Melvin. Det luktade jättegott sa han. Han fick först frukt, sen bulle. Efter halva bullen dög den inte längre, han tyckte inte om sa han. Inte ens gegget ville han äta upp. Han kanske blev mätt... Jag tog en jag också, den var god men jag hade önskat saftigare deg och mera gegg. Nu hade jag inte sockrat dem, det kanske blir ännu godare då.

    Måste ta Melvins äckliga bajsblöja nu. Tänk om ungen kunde gå på toa! Han stod PÅ toan när han sket. Varför sitter du inte på toan istället och bajsar? Memmel VILL INTE det.... nähepp.


    Melvin 060609, Ida 080426
  • polaris

    kreativ: Jag skulle nog frysa bullarna, det är ju 3-4 dagar innan de ska ätas och hemmabakat bröd blir dåligt (torrt) fort. Frys ner och ta upp samma morgon de ska serveras. *tipsar och hoppas du inte tar illa vid dig*

    rossan: ska gensat in och kika!

    Har en lasagne i ugnen, det doftar underbart! Vor eni här skulle jag bjussa.

  • skrattmaja
    polaris, lasagne låter hur gott som helst..... här blir det tacos idag för jag har sett reklam för tacos på en massa ställen tycker jag.... kanske lite lyxigt mitt i veckan men men iblnad får det bi så

    lillaA
    , jag udnrarde också över rossans nua ställning

    rossan
    , du är ju en perfekt guide, ska spana in din blogg vid tillfälle
    förresten, hur är det med are? har han fått i sig ngt mer att äta? har febern gått ner?

    kreativ, ser att du fått en massa recept på muffins hoppas att det går bra, det är inte svårt alls, låter gott med bullar.....

    själv har jag varit hos frissan idag klippt av 15-20 cm påmitt hår så nu är det ungefär lika långt som pres bilden fast lite mer uppklippt eller taggigt hur man nu beskriver det.
    Johanna mäkte det direkt och frågade om pappa hade klippt mig också? det är maken som klipper johanna nämligen, men jag sa att det var en tjej som heter marie som klippt ig, det tyckte hon var kansigt för pappa klipper ju så bra vist kan maken en massa saker men håret vill jag nog fixa hos frissan, pasade på att färgra fransaran också så nu känns det väldans bra!
    skratt-maja numer mamma till johanna ♥
  • Yollis

    mummsigt recept måntro?

    www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=2...

    POPOVERS

    Ingredienser till 12 popovers

    4 dl  vetemjöl, mät upp mjölet så att det ligger luftigt i dl måttet och dra över med en kniv till ett jämnt mått. 
    1 tsk bakpulver
    1 tsk  salt
    5 dl  mellanmjölk
    4 st  ägg av samma storlek
    2 msk  smält margarin
    Muffinsplåt

    Gör så här
    Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl och salt i en skål. Vispa ner den rumsvarna mjölken och ägg som fått ligga framme en stund. Smörj muffinsplåten med margarin. Fyll formarna till ca 2/3 med smet. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Öppna inte luckan under tiden! Vill lägga en liten brasklapp, ibland får man prova sig fram var i ugnen plåten ska stå, topparna på popovers får inte bli brända samtidigt är det viktigt att du använder en riktigt varm ugn. Så prova dig fram!

    Servera med färska bär eller frukt efter säsong och keso, rårivna morötter med lingonsylt, eller glass med..


    ♥ Tuva 2006 ♥ BF 14/11 - 09 ♥
  • Det blåa huset
    skrattmaja: Härligt att du är fin i håret och på fransarna. Nu kan fredagen komma så du får visa upp både in- och utsida.
    Gott med tacos, det hade jag gärna ätit till middag. Synd att vi inte har en kock i skafferiet som kunde komma fram och fixa till lite. Vet inte vad det blir till middag hos oss, ingen är i läge att ställa sig vid spisen.

    Are hade 40,3 i temp kl 16:00. Tråkigt värre. Dessutom har jag fått skallebank, kan vara av att inte göra något mer än passa upp och sitta här. Tänkte dammsuga men det är inte snällt mot Are.

    Yollis: Mums, det låter gott!
  • Yollis

    Rossan, eftersom min sambo jobbar i Ryssland nu sen 2 veckor tillbaka... och jag är gravidillamående så lagar inte jag mat alls {#lang_emotions_surprised} jag köper färdigmat till mig och Tuva för att vi ska få nån middag alls...
    På fredag kommer gubben hem en sväng, ska bli så gott med lagad mat


    ♥ Tuva 2006 ♥ BF 14/11 - 09 ♥
  • Det blåa huset
    Yollis: Blä för att ha sin andra hälft så långt iväg - så länge. Jag förstår att du köper färdiglagat åt er, bättre det än mackor och fil. Kul att han kommer hem på fredag, är det över helgen?
Svar på tråden Runt juni 2006 kom de ut, del 13