• Det blåa huset

    Runt juni 2006 kom de ut, del 13

    Nu närmar sig 3-årsdagen med stormsteg! Våra småttingar börjar bli storingar, precis som det ska vara. Vardagen rullar på för de flesta och småsyskonen dimper ner här och var. En del har fullt upp med ett barn medan andra fyller huset med små fossingar och fläckiga små fotavtryck på köksgolven.

    Vi mammor fortsätter att dela med oss av de liv vi lever, var vi än befinner oss i landet. Glädjeämnen, svårigheter, toalettbestyr, inköpsfrågor, livsfrågor eller bara allmänna egoinlägg - allt är välkommet i vår tråd!

     Att känna er är en ynnest,
    {#lang_emotions_heart} få har så många goda vänner, över så stor yta, som vi har! {#lang_emotions_heart}

    {#lang_emotions_sunny}

    Senaste tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m40098518.html
    Syskontråd: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m42309707.html

  • Svar på tråden Runt juni 2006 kom de ut, del 13
  • amasonas

    hej alla!

    Idag är det massor med {#lang_emotions_sunny}{#lang_emotions_sunny}{#lang_emotions_sunny} & helt vindstilla! Underbart! ska tydligen bli uppåt 20 grader i helgen.

    Emil har haft feber i 2 dagar men idag verkar det räta ut sig, skönt det...vi ska ut sen & fortsätta förberedelserna inför plattläggning i växthuset.....konstigt kanske nån tycker...att ha ett stort växthus utan några växter i men vi orkar inte med att sätta nått i det så det blir stengolv där inne nu tills vi köpt "gröna fingrar" i nån butik *ler*

    LillaA: Jag hade nog inte litat på 2 tonåringar...deras hjärnor är grötiga i flera år{#lang_emotions_wink} Något mer egenkärt än en tonåring för man leta efter men om man har en deal att de ska göra en viss grej så måste det nog till konsekvenser om de inte gör det de förväntas göra, ta bort något kärt när de missköter sig, typ mobilen (den kan väl inte en tonåring leva utan haha) Plocka av bordet & ställa in i diskmaskinen brukar till och med Jamie göra här hemma & han är ju 6 år...så dina bonusar borta ju klara av det iallafall men Axel vet jag inte om jag skulle ge dem ansvaret för, kan ju gå lite hur som helst, lycka till iallafall, själv fasar jag redan nu inför barnens tonår *burr*

    Hoppas alla sjuklingar i tråden frisknat till lite, KRAM till er!


    Jolan:
    Vi får väl även hoppas att du fått vila något & att ammningen kommit igång, du ser väl ut som DollyParton just nu *garv* Hur reagerade Agnes på Manne då?

    Rossan:
    Gud va avis jag blev på din lediga helg!! Kan inte jag få följa med, pretty please....men jag hoppar fotbollen tror jag...

    skrattmaja: Hur går det med nerverna nu då, allt under kontroll? visst var det imorgon?! Och du...ser att du bytt sida & har skaffat dig en maka istället för en make *asg* (kan ju vara ett skrivfel också men min tolkning är roligare{#lang_emotions_tongue_out})

    Unsan:
    ÄT!

    Hinner inte mer nu! Kram på er!


    Jamie030405 Anton060524 Emil080406
  • Yollis

    kreativ, hur tror du dom gör på VC då? man får ha tålamod och försöka fånga upp i ett glas el dyl.


    LillAa, det låter som att ni har 2 tonårsdöttrar hemma... med allt vad det i8nnebär...


    ♥ Tuva 2006 ♥ BF 14/11 - 09 ♥
  • Kreativ
    yollis - ja men hellre på vc än här hemma!

    Det är en anonym som kommenterar min blogg då och då, och alla kommentarer är alltid dryga och mycket kritiska till mig.

    Nyligen skrev jag att inga lekparker finns inom gångavstånd, så att ida inte har gungat än fast hon är ett år (fast dag har hon det!). Fick en dryg kommentar om det inga lekparker finns i denna stad osv. Ungefär som att hela stan är tom på lekparker för att vi inga har hos oss.

    Nyss raderde jag en kommentar. Förstår att människan är anonym!! Så här skrev hon:

    Anonym sa...

    "Det jag menade var att det är hemskt att en mamma inte kan ta sin dotter till en lekpark om det inte är gångavstånd. Jag vet inte hur långt du har till staden och närmaste lekpark men det borde man som förälder kunna ordna tycker jag, för ni har bil läste jag."


    Melvin 060609, Ida 080426
  • amasonas

    kreativ: Bara skit i puckade kommentarer! Ingen ide att lägga ner någon som helst energi på fega anonyma typer...mitt tips...läs,radera,glöm!


    Jamie030405 Anton060524 Emil080406
  • Det blåa huset

    Jag har varit iväg på egen hand hela eftermiddagen. Välbehövligt! Åkte till Kivik och fikade på café. Efter det tog jag en sväng på outleten och sen körde jag till Stenshuvud och mös i solen. Kameran var med och senare kommer bilder i bloggen. Hittade olja på stranden och anmälde det i informationen.

    Maken messade och sa att Are hade 40 graders feber igen. 1177 sa att det inte var någon fara i upp till fyra dygn, VC sa fem dygn (eller gärna att vi inte brydde oss på hela helgen...) Tyvärr kom inte de båda 41 graders stunderna på tal, kanske vi hade fått ett annat svar då. Vi får se vad som sker.


  • Yollis

    säger oxå, radera och glöm, kreativ.

    köp hem ipren och kör var 4de timme ipren-alvedon, köp sånna supar så kan han inte spy upp dem


    ♥ Tuva 2006 ♥ BF 14/11 - 09 ♥
  • skrattmaja
    rossan, låter som du haft en bra dag, kivik är så mysigt! synd om are bara hoppas att det vänder!

    tina, oops ett stavfel, tänker inte byta ut maken mot ngn annan!
    nervositeten kommer o går men känner mig än så länge OK, har förberett en massa rpraktiska saker under dagen, varit ute på långprommis o rensat tankarna så det känns Ok! men får väl se hur det går med att sova!!!! har laddat med tidning och lättläst bok så det ska nog gå att vila i alla fall!

    hoppas att ni alla får en bra helg! jag ska njuta och håller verkligen tummarna för att det blir fint väder.... ska då damma av solstolen och lapa lite sol!!!
    skratt-maja numer mamma till johanna ♥
  • polaris
    skrattmaja: Åh, jag är nästan avundsjuk på dig nu! Tänk att i morgon vid den här tiden är du färdig doktor och har bara en fest att vänta... Vilket lugn du uttrycker också! Hoppas verkligen jag kommer att kunna känna likadant när det är min tur (om ca 2 år). Hoppas det går jättebra och att du får roliga frågor (för det är faktiskt kul med frågor bara man kan besvara dem {#lang_emotions_wink}). Njut av din stund i rampljuset och hoppas sedan helgen blir underbar! Vad heter avhandlingen föresten?
  • skrattmaja
    polaris, tror att jag är lite mer metveten att ta det lungt efterosm jag inte vill stressa upp bebisen i magen! så trots att man inte har den vanliga orken så har det ju en lugnade inverkan!
    du får tänka så när det är dags.....
    ang titel så hter den Chlorite: Geochemical properties, Dissolution kinetics and Ni(II) sorption
    chlorite = klorit vilket är ett mineral som framförallt finns i sprickzoner i vår granit
    skratt-maja numer mamma till johanna ♥
  • Simon 060531

    Simon sover allaredan.{#lang_emotions_surprised} Han hade ätit som en häst på dagis och inte vilat där i dag. När jag hämtade honom så åkte vi till stranden och var där och grävde + fikade i 2 timmar. Han somnade i min famn i soffan min lille plutt.{#lang_emotions_heart}

    Min son är gurkoman. Han kan äta en hel skalad gurka rakt upp och ner. Det gör inget men i bland vill han hellre ha det än en smörgås och det sistnämda mättar ju mera.


    Mitt barn, får jag ge dig en gåva så ger jag min kärlek, mod, lycka
Svar på tråden Runt juni 2006 kom de ut, del 13