Inlägg från: NattSaga |Visa alla inlägg
  • NattSaga

    Vad för sås till skomakarlåda?

    Jag bruka steka lövbiffar å lägga det på en talrik sen steka klippt bacon och hackad purjolök å ta upp det med. Fettet som är kvar av allt stekande låter jag ligga kvar i pannan. Gör en redning på ca 2 msk mjöl å 4 msk vatten *jag ögon måttar bara*. Vispa i det i stekpanna på hög värme. Sen häller jag på ca 1 dl kalvfond och kanske en grönsaksbuljong tärning.*jag tycker om salt mat och det här blir ganska salt så smaka själv så du får det så som du vill ha den*  Låt det bubbla så att mjöl smaken försvinner. 


    I slutet när såsen är som jag vill ha den, lägger jag i bacon/purjolök röran och köttet så det värms på. Till det är det gott med potatismos. 
    :D lycka till. 
  • NattSaga

    Du vispar kallt vatten med mjölet. :) Om såsen blir för för tunn gör du samma sak igen, *tar lite mjöl vispar ut det i kallt vatten å häller i såsen. Å om såsen blir som kräm kan du häll i antingen vatten eller mjölk så den blir den konsistensen som du vill ha den. 


    Men glöm inte att den blir salt så ta lite kalvfond i taget. 
Svar på tråden Vad för sås till skomakarlåda?