Inlägg från: Gurkan |Visa alla inlägg
  • Gurkan

    Fläskfile

    När vi åt kött brukade vi göra så här:

    Skiva fläskfilén och stek och krydda med salt och peppar. lägg skivorna i en ugnsfast form och slå på en krämig champinjon- och vitlöksfärskostsås och täck formen med smördeg och in i ugnen.

    eller:

    skivade och stekte fläskfilén med salt och peppar. la i en ugnsfomr med en sparrisstuvning och så ost ovanpå och in i ugnen.

    eller:

    Skårade fläskfilén och fyllda med antingen vitlökssmör, chilismör eller pesto. Band ihop filén och in i ugnen.

    eller.
    tärna fläskfilen och bryn med salt och peppar och lägg i en gryta. slå på någon form av grädde och ha i syltlök, hackade inlagda vitlöksklyftor, soltorkade tomater (ta gärna lite av oljorna från båda, räcker med bara litegrann), lite sambal oelek, soja, salt och peppar och så servera med ris och sallad

Svar på tråden Fläskfile