Inlägg från: Tingeling1974 |Visa alla inlägg
  • Tingeling1974

    Tårtbotten "lätt".

    Jag brukar använda mig av denna botten när jag gör tårtor. Den blir hög så man behöver sätta krage på formen för att inte få smet i hela ugnen. Det är kanske inte så rolig att äta som sockerkaka men fungerar jättebra som tårtbotten och är inte så kompakt som andra bottnar kan bli.

    5 ägg
    3 dl socker
    1,5 dl vetemjöl
    1,5 dl potatismjöl
    2,5 tsk bakpulver

    Vispa ägg o socker så vitt som möjligt.. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop. Grädda ca 40 minuter i 175 grader. Tiden kan variera. Gå mer efter provsticka än tid.

    Lycka till!

  • Tingeling1974

    jo, man behöver en kragen dvs klippa en remsa av bakplåtspapper som når runt hela formen. mät så papperet sticker upp ca 5-7 cm ovanför kanten. Det brukar kallas att ge formen en krage. Då slipper du ev smet i ugnen när kakan växer på höjden.

  • Tingeling1974

    Beror lite på hur stor tårta man vill ha. Jag brukar hålla mig till 24-26 cm formar å då behövs krage ;)

  • Tingeling1974

    Det tror jag säkert att det gör! Lycka till!

Svar på tråden Tårtbotten "lätt".