• La Lola

    brieost

    Nä, jag har följt rekomendationerna.
    Helt enkelt.


    *mamma till Alma snart 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • La Lola
    snutte skrev 2009-04-22 12:24:11 följande:
    Bor i Frankrike och här säger de att man far äta alla pastöriserade ostar, inklusive chevre och brie, sa det gör jag. Tror inte att de 'ljuger' här bara för att det är ett 'ostland', sa jag fortsätter att äta alla pastöriserade ostar.
    Jasså?
    En annan medlem här på FL som oxå bor i Frankrike har fått samma rekomendationer ang ost som oss här i Sverige.....
    *mamma till Alma snart 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • La Lola
    Ia 70 skrev 2009-04-22 12:41:07 följande:
    Jag älskar desssertostar (gorgonzola mest just nu) o har hittat en restaurang som serverar en sådan underbart goood pizza med fyra olika ostar på. I och med att de varit upphettade (bubblat) så är det ok att äta. Så nu får jag mitt behov tillgodosett varannan-varje vecka
    Ja o du kan göra pastasåser, pajer o varma mackor med denna ost på oxå om du vill.
    Mumsigt!
    *mamma till Alma snart 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • La Lola

    O kniper det o man inte vill käka varm sås med ost så köper man ädelost på tub o käkar som den är.
    Ost på tub är alltid ok. Den osten upphettas till mellan 120-140 grader (ev listeria dör vid 70).


    *mamma till Alma snart 9 år och Hedda född 13 mars-09*
Svar på tråden brieost