Tillaga hel kyckling i ugn?
Nån som vet hur man kan tillaga en hel kyckling i ugnen?
Bara nåt enkelt recept, tänkte inte avancera första gången
Nån som vet hur man kan tillaga en hel kyckling i ugnen?
Bara nåt enkelt recept, tänkte inte avancera första gången
brukar bara krydda med salt vitpeppar och paprika... det blir jättegott å så gör man sås på stekskyn :-P
Ska man smöra formen?
Hur länge ska den vara inne? Gradantal osv. Har aldrig nånsin gjort de förut!
om du lägger kycklingen i en ungsfast form så glöm inte att lägga smör i botten på formen (ganska mycket så det inte torkar ut) och ta gärna en gul lök och dela på fyra och lägg ner där också, runt om kycklingen. Sen kan du bara salta, peppra och ta någon god krydda på kycklingen. Vill du lyxa till det kan du "fylla" insidan av kycklingen med typ bacon eller liknande (det behöver inte vara tillagade bacon). Glöm inte att ösa kycklingen under tiden den är i ugnen, och ta inte bort skinnet innan du tillagar den - då blir den torr och tråkig!
Sås kan du sen göra på skyn, bara rör ner lite grädde och låt koka ihop. Kanske mer salt och peppar om det behövs, men annars har du massa smak från kyckling, lök och ev. baconet inuti :)
Lycka till!
om den är tinad ca 1h, beror på hur stor den är. i 175 grader. (brukar stå rekommendation på paketet) Ja lite smör el olja i formen/plåten så att den inte fastnar är väl bra.
du märker när kycklingen är klar när köttet kommer av benen lätt (mellan 45-60 min, kanske)! men gradantal mellan 175-200, beroende på hur snabbt du vill tillaga det. på slutet kan du ha på grill och lite högre, typ 250 grader, för att få en krispig yta :)
Tina kycklingen, gör som en marinad med olja (alt. smält smör), kryddor (typ svartpeppar, salt, paprika, timjan.. vitlök etc..) och soya. Stick hål på skinnet framme vid huvudändan å peta in marinaden under skinnet och gör så på hela kycklingen (får mer smak av kryddningen då) och pensla sedan utanpå och innuti kyckligen med kryddblandningen också. Funkar prima å ta färska kryddor om man vill det också. Sen är det bara lägga kycklingen på gallret i ugnen med långpannan nedanför. Pensla lite nu och då med smör. 175 grader i ca 45-50 min. Klappat å klart!
Oh så mkt bra tips! Tack så mycket!
ska kycklingen vara i mitten av ugnen lr?
Japp eller på falsen som är under mitten Alltså inte absolut längst ner
Men mellan mitten å längst ner typ. Annars finns det risk att den blir lite bränd högst upp.
Oh precis så gjorde ja innan ja fick svar