Vad passar bäst till denna maträtt?
Jag tänker spontant på ett gott bondbröd och en sallad. Kanske med bulgur eller coscos i.
Jag tänker spontant på ett gott bondbröd och en sallad. Kanske med bulgur eller coscos i.
Charlotte Russe, en klassiker bland efterrätter! Kan göras enkelt med köpt rulltårta och fromage, eller om man orkar och vill kan man göra allt från grunden.
Ser imponerande ut, men är enkel att göra.
www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp&a=451854&ref=puff
JAG är BÄST skrev 2009-04-25 11:17:14 följande:
Oj då. Det gick snabbt!!
Tack!
Här är receptet
Citronkyckling med kronärtskocka och paprika (10 port.)
2 kg kycklingben
2 burkar inlagd kronärtskocka (á 290 gr)
1 burk grillad paprika, Fontana (500 gr)
1 1/2 dl färskpressad citron (2-3 citroner)
1 dl rapsolja
2 msk konc. kycklingfond
4 pressade vitlöksklyftor
2 msk torkad basilika
1 tsk salt,
3 krm nym. svartpeppar
Till servering:
125 gr salladslök
1 burk oliver, gärna blandade
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 200 grader
2) Bryn kycklingbenen runt om i smör i en panna till fin yta. Lägg dem i en långpanna med höga kanter.
3) Skär kronärtskocka och paprika i grova bitar, blanda med övriga ingredienser.
4) Skeda såsen över kycklingen. Hit kan förberedas några timmar i förväg. Plasta in kycklingen och ställ kallt.
5) Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 40 min.
6) Strimla salladslöken. Låt oliverna rinna av. Garnera kycklingen med tillbehören.