Inlägg från: misstristess |Visa alla inlägg
  • misstristess

    Vad passar bäst till denna maträtt?

    Jag tänker spontant på ett gott bondbröd och en sallad. Kanske med bulgur eller coscos i.

  • misstristess

    Charlotte Russe, en klassiker bland efterrätter! Kan göras enkelt med köpt rulltårta och fromage, eller om man orkar och vill kan man göra allt från grunden.
    Ser imponerande ut, men är enkel att göra.

    www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp&a=451854&ref=puff

  • misstristess

    JAG är BÄST skrev 2009-04-25 11:17:14 följande:


    Alternativet den där pastan som liknar ris i formen(har tappat helt vad det heter , har totalt hjärnsläpp idag), då får du ris känslan men ändå pastasmaken. "funderar förbrilt vad det heter "
    Risini.
  • misstristess
    fairyfloss skrev 2009-04-25 11:20:31 följande:
    Cous-Cous eller polenta eller bara bröd och sallad tror jag skulle vara gott till! För övrigt, får jag komma på middag hos dig nästa gång? Det helt underbart ut!
    Håller med!
    Du kan i alla fall skriva ner receptet till mig.

    Jag hade nog valt en enkel sallad, kanske med lite fetaost i, och ett gott bröd.
    Där är så många smaker redan att något mer neutralt kan funka bäst.
    Och så doftar det redan lite Grekland över det.
  • misstristess
    Hallonröd skrev 2009-04-25 11:27:08 följande:
    Ja jag ska se om jag kan posta det i din GB för det gick som sagt inte att posta receptet här...
    Det behöver inte vara idag, och heller inte exakt.
    Bara lite om mängder och vad som ingår, har massor med kyckling och tycker att det såg så gott ut!
  • misstristess

    Oj då. Det gick snabbt!!
    Tack!

  • misstristess

    Här är receptet

    Citronkyckling med kronärtskocka och paprika (10 port.)

    2 kg kycklingben
    2 burkar inlagd kronärtskocka (á 290 gr)
    1 burk grillad paprika, Fontana (500 gr)
    1 1/2 dl färskpressad citron (2-3 citroner)
    1 dl rapsolja
    2 msk konc. kycklingfond
    4 pressade vitlöksklyftor
    2 msk torkad basilika
    1 tsk salt,
    3 krm nym. svartpeppar

    Till servering:
    125 gr salladslök
    1 burk oliver, gärna blandade

    Gör så här:
    1) Sätt ugnen på 200 grader
    2) Bryn kycklingbenen runt om i smör i en panna till fin yta. Lägg dem i en långpanna med höga kanter.
    3) Skär kronärtskocka och paprika i grova bitar, blanda med övriga ingredienser.
    4) Skeda såsen över kycklingen. Hit kan förberedas några timmar i förväg. Plasta in kycklingen och ställ kallt.
    5) Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 40 min.
    6) Strimla salladslöken. Låt oliverna rinna av. Garnera kycklingen med tillbehören.

Svar på tråden Vad passar bäst till denna maträtt?