Inlägg från: Koloratur |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Förlovning-vilket finger?

    Vilket udda fråga, haha! :D Jag frågade min säkra källa (min man som är präst) och han säger att det är olika beroende på vart i världen man är. I Sverige ska både förlovnings- och vigselring sitta på vänster ringfinger. Har man den på höger (som jag) så betyder det att man är änka/änkling. I baltländerna bland annat är det tvärtom, har man ringen på vänster är man änka. Därför blir folk ofta rätt förvånade när man är utomlands och de undrar varför det finns så många änkor i Sverige ;)

    Jag tycker dock inte det spelar så stor roll var man har ringen. Ida kan man byta till pek- eller långfinger om man vill. Man ska inte ha någon vigselring på tummen, för det anses som att man inte ser äktenskapet som något viktigt tydligen. Vet att de är väldigt stränga med det i USA, det är väldigt oartigt att ha ringen så.

    Man kan ju jämföra med det här när män började ha ring i örat. Hade de den i vänster betydde det att de var gay, i höger var de hetero. Idag finns ju inte den "regeln" kvar. :)

  • Anonym (Kaffedraken)
    Danne74 skrev 2009-04-27 12:39:30 följande:
    Är den regeln med öronringar borta...?!??
    Vad jag har fattat så är den det :) har träffat många som är hetero och har i gayörat. Ingen hade varit med om att piercaren tog för givet att det var ett visst öra.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Danne74 skrev 2009-04-27 18:35:52 följande:
    Hmmmm....det är rätt många som jag har misstänkt för att vara bögar som inte är det med andra ord...??
    hahahaha, ja kanske :D
Svar på tråden Förlovning-vilket finger?