Inlägg från: Smurfan 81 |Visa alla inlägg
  • Smurfan 81

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006 - tråd 15

    Angel
    Ja, glutenintolerans (eller Celikai som sjukdomen heter) är ärftligt.
    Vi kommer ta nya glutenprover på Leia också, de vi tog på henne var ju när hon var typ 5-6 mån gammal och då har man ju inte hunnit få i sig så mycket gluten. Jag tycker hon får så uppsvälld mage mellan varven. Kan också bero på laktosöverkänslighet fick jag lära mig, men läkaren på ALB tyckte inte man behövde ta prover för laktos utan det räckte med att vara observant efter hon fått i sig mjölksocker... Lättare sagt än gjort ibland!

    Celikai är tydligen en "autoimmun" sjukdom (tror jag det hette) och det är även Hypothyreos. Därför är det vanligt att man får båda! Hypothyreos är en av de ämnesomsättningsförändringar man testar på PKU-testet när barn är 3 dagar gamla. Tydligen jättevanligt fick jag lära mig och det är väldigt många som äter Levaxin för att kompensera. Jag väntar ju bara på att det ska bryta ut hos mig... Men hellre en sån sjukdom där det räcker med ett piller om dagen än att få celiaki så man måste lägga om hela dieten för det vet jag faktiskt inte om jag skulle klara...

  • Smurfan 81

    Var nog lite trött igår för jag missade totalt miss Kittys inlägg!
    Strort grattis till en Rasmus!!!

    Hemma med sjuk Kevin idag, jättesjuk! Började i fredags med att han inte ville äta och bara var hängig, sen har det blivit värre och värre under helgen. Det enda han får i sig nu är isglass och han hostar hela tiden! Då och då får han sån där hosta så det låter som att han ska kräkas. Jättejobbigt! Har själv börjat få ont i halsen också... Har verkligen inte tid att bli sjuk nu!

  • Smurfan 81

    Är så nöjd med helgens tårtor så jag måste få visa!

    Hello Kitty, 28 bitar. Ljusa bottnar. Fylld med vanijmousse (glasscreme) & mosade hallon. Täckt med marsipan. Dekorerad med marsipan & SP.Doptårta till William. Ljusa bottnar. Fylld med after eight & päronmousse. Täckt med Sp. Dekoreraf med Marsipan, SP och kristyr.Doptårta till William. Ljusa bottnar. Fylld med apelsinmousse & apelsinkrokandganaché. Täckt med SP. Dekorerad med marsipan & SP.

    De svarta märkena är för att jag har mitt namn på tårtbrickan och någon här på FL tyckte att det var reklam och anmälde mig, så jag har blivit tvungen att sätta fula märken över dem!

  • Smurfan 81

    Proffs vet jag inte, men det blir bättre och bättre! I alla fall när jag skär ut så där, modellera är jag fortfarande inge vidare på!

    De 2 sista veckorna i juli kommer vi vara lediga, sen har vi en vecka i början på september också. Mer semester blir det inte iår! Ska försöka ta så många helger som möjligt till Sandhamn. Eftersom jag fakturerar får jag ju ingen semesterersättning (eller det ligger ju i mitt pris men jag har inte kunnat plocka undan nåt än). Hoppas kunna få en anställning till nästa år så man inte behöver fundera så mycket!

  • Smurfan 81
    Svirroo skrev 2009-05-04 17:41:34 följande:
    Smurfan: Leo tycker att den rosa tårtan är jätte fin han vill att vi ska köpa den till honom.
    Härligt!
  • Smurfan 81

    Karlar är bra roliga... klockan 7 undrar han om det blir nån middag idag. Då sitter jag i soffan med Leia som har 39 graders feber, fick hämta henne från dagsi idag. Jag ber om lite hjälp att få henne i säng så att jag ens kan börja med maten! När jag väl ställer mig och börjar bokar han hastigt och lustigt in ett MÖTE med en styrelsemedlem, NU! "Det tar bara 10 minuter". Visst, men jag står ju mitt i matlganingen! Så nu har han gått iväg på möte (och jag vet att 10 minuter i hans värld inte ens är i närheten av 10 minuter...) och maten står klarvklar och jag vågar inte fortsätta. Orkar inte stå med färdig mat i 20 minuter och själv få äta kall mat!

  • Smurfan 81

    Sa ju det... Nu har det gått 20 minuter sen mitt inlägg och han gick väl nästan 5 minuter innan jag skrev det!

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006 - tråd 15