Inlägg från: Impertiff |Visa alla inlägg
  • Impertiff

    Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.

    tvåtjejersmamma skrev 2009-04-30 11:04:28 följande:
    Ja, så är det säkert för de flesta AW anhängare, det tror jag också
    JAg tror att de flesta behöver titta utanför sin egen lilla sfär... jag pratar om alla människor oavsett vad man tror och tycker!
    Det är inget som gäller bara AW-anhängare
  • Impertiff
    vittra skrev 2009-04-30 12:20:00 följande:
    crazy cat lady, nu är inte jag så jätteinsatt i Annas liv osv, men vad jag har hört så har hon ju knappt uppfostran sina hela 9 barn själv hur som helst?? Vet många stora familjer, jag själv ingår i en med 6 barn och min pappa har 7 syskon. Men kan ju med lätthet säga att jag lyssnar hellre till vem som helst av alla de stora familjer jag känner, än att lyssna till AW:s galna råd tagna ur intet! Det värsta av allt med henne är ändå som sagts mååånga gånger, och det är att hon kallt räknar med att alla barn är exakt likadana med exakt likadana behov vilket är ett ypperligt exempel på att hon INTE haft särskilt bra koll på sina 9 barn. Har man många barn så VET man att alla är olika och kräver olika, men nej inte AW!
    Vad jag förstått har hon själv eller tillsammans med papporna (ett undantag då de två äldsta en period bodde hos sin pappa).
    Ingen annan än hon eller pappan har uppfostrat barnen!
  • Impertiff

    en glad skrev 2009-04-30 13:26:03 följande:


    - fast av hennes memoarer, som hon fö tillägnar den pappa som ställt upp på flera av hennes barn (inte bara sitt/sina egna), framgår att hon under långa perioder flyttade runt i Sverige och utomlands och då (av förklarliga skäl) inte ville flytta med sig barnen. Vill minnas att de "parkerades" hos denna pappa som nog(?) då bodde i Häggvik, utanför Stockholm...
    Ja, som jag skriver så var det en av papporna som tog hand om sina barn under en period!
    Jag har väl inte sagt något annat?! Jag preciserade att det är HON eller någon PAPPA som tagit hand om barnen. Det är alltså ingen utomstående, vilket ibland brukar insinueras.
  • Impertiff

    en glad skrev 2009-04-30 13:52:19 följande:


    - fast det underliga är att många "kurare" uppger sig inte utsätta sina barn för alla hemskheter dvs man följer inte kuren till punkt och pricka (vilket hedrar dem) - men jag undrar om de törs tillstå det inför AW? För det är ju nämligen att misshandla hennes "barn"!
    Nu har jag inte behövt använda verktygen i stor utsträckning för att jag har använt mig av SM tidigt och vagnade bort nattmålen. Vi har aldrig kommit till den punkten att vi behövt kura. Och många med mig är i den situationen - så varför ska jag vagna, buffa, solfjädra ett barn som inte behöver det?
  • Impertiff

    en glad skrev 2009-04-30 13:55:56 följande:


    Hon kallar sig själv för en sektledare! "Ur led är tiden (än) - Skrivet av annawahlgren 2007-01-12 05:40...så för oss är det sen förmiddag och inte alls gryningstimme. Mina tankar går till er alla, som hållit ställningarna så varmt och kärleksfullt medan jag latat mig på semester, den första alldeles jobbfria på jag vet inte hur många år. Så blir jag också äkta pensionär i år, minsann. Och en rökfri sådan! På tiden, båda delarna. Och i ingenting känner jag mig längre så ensam, som jag alltid gjort förut. Här i Gästboken och på alla de så välbesökta föräldraforumen formligen vimlar det av människor som lever och verkar i Barnabokens anda, som njuter sina barn och värnar om deras medfödda livsglädje som så helig som den är och borde få vara, alltid, fjärran all frusen frustration och vanmakt. Vi har blivit kallade sekt, med mig som sektledare, och fått (och får - vissa fortsätter, elakt och tjatigt) ta sk-t av en kaliber som kunde knäcka en oxe, men vad är det som segrar, alltid och till sist? Det är kärleken. Kärleken till de små, och inte så små, barnen är vad som genomsyrar såväl Barnaboken som min livsgärning rakt igenom, och i den kärleken, som talar i handling, står jag inte ensam ett dugg, vilket oavbrutet bevisas på dessa sidor. Jag vet inte hur jag ska kunna tacka er alla, men härmed göres ett tappert försök! Den dag jag lägger näsan i vädret för gott vet jag att tusentals, hundratusentals, hjälpande, stödjande kärleksfulla händer tar vid och de finns där redan nu. Så varför skulle inte en "sekt" kunna vara god, en kärlekens sekt? Kärleken har alltid kunnat värva medlemmar och besegrat hat och småsinthet. För en sådan sekt är jag världens stoltaste över att få vara stormamma!Tack, ni alla mina kära små - och inte så små - barn, i alla åldrar, i växande antal, som lever och verkar i kärlekens styrka, med dess obändiga kraft, och som möts och talar här. Många som hittat hit har skrivit: "Det kändes som att hitta hem." Så ville jag det skulle kännas. Och så känns det för mig. Så känns det i kärlekens öppna, rena famn: man har äntligen hittat hem. Vilken välsignelse det är, detta internet, där en sekt som denna öppet kan få dyrka det mirakel som kallas små barn! Smutsen, misstänkliggörandet, ondskan drar alltid till slut det kortaste strået. Det är den lärdom jag envist tagit av mitt liv och tänker fortsätta tro och veta - med er hjälp, som finns här massiv. Här knäcks inga oxar! Tvärtom! De blir fler och fler och fler! TACK, tusen tack, ingen nämnd och ingen glömd. Innerligen önskar jag er alla en fullkomligt underbar fortsättning på det nya året 2007!"
    Haha... ja, visst säger hon att hon är en sektledare! Klart och tydligt...
    En sensation!!!
    Eller... tittar man på det hon skriver så känns det - för mig - som ett bemötande mot sekt-anklagelserna som kommer då och då och hon svarar med:
    "Så varför skulle inte en "sekt" kunna vara god, en kärlekens sekt? Kärleken har alltid kunnat värva medlemmar och besegrat hat och småsinthet. För en sådan sekt är jag världens stoltaste över att få vara stormamma!".
  • Impertiff

    en glad skrev 2009-04-30 13:56:53 följande:


    Fast den pappan tog inte bara hand om sina barn, utan även andras (om nu rätt skall vara rätt!)
    Hm... det var ett tag sedan jag läste mommo... vilka av de andra barnen tog hand hand om? I mitt minne var det de äldsta två som flyttade till sin pappa när Anna, tillsammans med de andra barnen, flyttade till Egypten. Och när hon kom hem därifrån stannade de kvar hos sin pappa.
  • Impertiff
    Silverkatten06 skrev 2009-04-30 14:05:53 följande:
    AW har kommenterat artikeln på aftonbladet:

    Anna Wahlgren, 66 år, Idag 11:06gfx.aftonbladet-cdn.se/template/ver1-0/gfx/sn...); background-repeat: no-repeat; background-attachment: initial; -webkit-background-clip: initial; -webkit-background-origin: initial; background-color: transparent; padding-left: 13px; background-position: 0px -129px;"> Käre Lars H, du anklagar mig för barnmisshandel, talar om Baby Shake Syndrum och varnar folk. Jag är smått bestört. Vi har talat om barnmisshandel förr, du och jag. Efter mitt larm 1980 - SPÄDBARN DROGAS, som det stod med krigsbokstäver på Expressens löpsedel - slutade du (nästan) skriva ut Theralen åt små barn som inte sov. Du talade om det för mig i vår korrespondens. Året efter "Barnaboken" 1983 skrev du "Barnapappa" - vilken söt titel! - och kom hem till mig och gav mig den. Vad har fått dig nu att sälja din själ? Du vet mycket väl att jag inte är någon barnmisshandlare. Du vet mycket väl hur mycken barnakärlek och inspiration du hämtat från mig. Jag är besviken. 

    Jag tycker det är intressant att hon inte alls nämner själva tryckpressen som artikeln handlar om utan istället koncentrerar sig på att kritisera Lars H Gustafsson för att sälja sin själ. Även detta sätt att bemöta kritik genom att försöka ge skuldkänslor över en relation är väldigt sektliknande... 
    Det inte bara är sektLIKNANDE, det ÄR ju en sekt! Se inlägg 1315!
    Anna har ju erkänt att hon är sektledare (Står mot slutet)!
  • Impertiff
    MalinEddie skrev 2009-04-30 17:36:20 följande:
    Gratis råd ger de på hemsidan tror jag men de får betalt när de åker hem till någon och kurar. Jag tror detta, är inte 100% säker. Impertiff som ÄR dipl kurare vet nog bättre.
    Det är upp till var och en att bestämma om man vill ha betalt och hur mycket.
  • Impertiff
    MalinEddie skrev 2009-04-30 22:04:10 följande:
    Ok jag sa att jag trodde, inte vissteVet nämligen en dipl kurare här på fl som sa att de tar betalt för hembesök så jag bara antog att det var så men det var ju bra att du redde ut det hela.
    Det är inget "krav" att man ska ta betalt. Det är ju ändå ett "jobb" om man skulle vara med en hel kur under 1-4 nätter så en viss ersättning brukar vara standard. Men som sagt var det är olika och helt upp till mig själv än att bestämma
    Det finns ju olika sätt att hjälpa - via mail, telefon, besök eller hela kurningar.
  • Impertiff
    Acceptans skrev 2009-05-05 09:59:08 följande:
    Åh, nu vill jag vara med och prata med er. Jag har läst det mesta om anknytning och håller med dig, Olga79. Barnaboken kryllar av anknytning! Jag upprepar ett tidigare uttalande: Det är inte AW:s texter som är problemet (det finns bottennapp, t ex tvålen och flickan på balkongen) utan de fyrkantiga tolkningarna på forumet och de hetsiga råd som där ges. Men nu MÅSTE jag ut med barnen!
    Jag har inte läst om anknytningsteorier. Jag har läst Barnaboken som i mångt och mycket ligger i linje med vad jag redan tycker och tänker.
    Jag tycker ju (självklart ) att jag har bra anknytning till min dotter och har läst och anammat Barnaboken som sagt var.
    Men kan du utveckla vad som i boken är anknytning!
Svar på tråden Här kan vi fortsätta diskutera Anna Wahlgrens tryckpress och hennes övriga metoder.