Inlägg från: ENAOLINE |Visa alla inlägg
  • ENAOLINE

    IVF/PGD-tråden nummer 12!!!

    Hej hej!

    Får jag vara med? Vi har tänkt komma igång med PGD nu till hösten... förhoppningsvis....
    Vet inte riktigt vad jag ska skriva?
    Bär på en ärftlig sjukdom som enbart våra söner kan få, DMD. (50%) så vi kommer att enbart välja flickor genom PGD för att minimera risken helt.

  • ENAOLINE

    Jag har en fråga förresten... Vi får ju tre försök betalda av landstinget... men hur blir det sen om man vill ha ett syskon till barnet, får man då ytterligare tre försök eller får man nöja sig med ett barn?

  • ENAOLINE

    hur länge har du stått i kö? Har du varit där för ett första besök hos genetikerna eller inte ens det?

    tack för välkomnandet! :D

  • ENAOLINE

    Linea och Zalina!

    Tack för välkomnandet, skönt att hita "likasinnade" även fast jag inte önskar att någon ska behöva gå igenom det som väntar oss och det som vissa av er redan har gått igenom! :(
    Linea jag beklagar verklien sorgen över att er lilla ängel somnade in! Jag kan inte föreställa mig er smärta och sen att behöva gå igenom det igen. Fyfan vad livet är orättvist! Jag håller tummar och tår att lilla fröet är friskt!

    Zalina grattis till eran lilla prins!

    Vi ska göra PGD behandlingen i Stockholm. Jag är seriöst så sporrad till att göra det men samtidigt livrädd! Rädd för att det inte ska gå vägen! :( Rädd för att barnet ska vara sjukt ändå. Eftersom det kommer vara vårt första barn så är man ju också rädd för att bli en dålig mamma om man väl blir gravid! PGD är sannerligen en lång väg att gå, men oj vad glad jag är att det finns!

    Kram till er båda!

  • ENAOLINE

    Ärta jag håller tummen för att allt ser bra ut med ärtan i magen ;)

    Jag kommer att trivas här verkar det som! hihihi

  • ENAOLINE

    Usch Linea jag är så otroligt ledsen för din/ er skull! : (
    Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Kram på dig!

  • ENAOLINE

    hoppas inte jag verkar för okänslig, men ni som har gjort MP och det visat sig att barnet inte är fiskt, är det efter att ni har gjort pgd behandling och blivit gravida?

  • ENAOLINE

    Okey, tack för svar Linea! Hoppas inte jag uppfattades som okänslig där, ber i såna fall om ursäkt! Vi står i kö för pgd också. Hur länge har ni stått i kö?

  • ENAOLINE
    Linea skrev 2009-07-27 14:23:48 följande:
    Absolut ingen okänslig fråga. Bra att du frågar=) Vi blev då Isak dog rekommenderade att försöka själva eftersom det är så mkt större chans att det ska lyckas (25% risk för lchad, 75% chans att det ska gå bra om vi försöker själva medan pgd ca 20% att det ska lyckas). Efter första avbrytandet i februari satte vi oss dock i kö. Fick reda på att Göteborg inte kommer skicka specielistvårdsremiss till Solna där analysmetod sätts upp förrän i höst. Därefter tar det ca ett år att sätta upp metod förutsatt att vi silpper stå i kö i Stockholm också. Kändes för oss som alldeles på tok för lång tid...Så vi vågade igen. Men nu känns det jävligt hårt. Vill INTE vara med om fler avbrytanden och även om sannoliketen är 25% har jag ju aldrig varit med om något annat än att det går åt hell. Vill inte heller vänta minst ett år till...
    Nej det förstår jag! Fyfan vad jobbigt det måste vara! :( KRAM! Jag håller tummar och tår på att ni kommer igång till hösten och slipper köerna i STHLM, det borde ni väl få göra tycker man? Vi väntar också på att komma dit nu till hösten på ett första samtal och lämna lite blodprover osv.. sen måste vi vänta i kö igen enligt dem i STHLM, det kan ta allt från 3-6 månader i värsta fall upp till 1 år!
  • ENAOLINE

    Men vi har inga tidiga gravidieter i bagaget. För oss är det 50% risk att få sjukt barn och vi vågar ärligt talat inte chansa. Men någon som vet hur stor risken är att man ändå får ett sjukt barn genom PGD?

  • ENAOLINE
    zanila skrev 2009-07-27 15:05:47 följande:
    ENAOLINE - Vi fick PGD beviljat efter att en missfallsutredning visat att jag har en robertsonsk balanserad translokation mellan kromosom 13 och 14. Det leder till mkt hög missfallsrisk och en starkt förhöjd risk att få barn med trisomi 13. Vi hade alltså turen att det upptäcktes efter tre vanliga missfall och har varken behövt göra något avbrytande eller fött något svårt sjukt barn. Risken att få ett sjukt barn trots PGD finns såklart, de kan inte 100% garantera att analysen är korrekt och därför rekommenderas fosterdiagnostik i form av mkp eller fvp. Jag frågade genetikern i Göteborg där jag behandlades och de hade då aldrig haft en missvisande analys, dvs inget barn hade den avvikelse man testat embryot för. För mig räckte det så jag gjode inget mkp när jag blev gravid med PGD och det gick bra, vår lille Egon är världens finaste lilla unge I övrigt, alltså när det gäller risken för andra avvikelser än just den man testar för är det ju samma risk som vid alla andra graviditeter.
    Tack för svar! Vilket fint namn ni valde till barnet! Och grattis! ;)
  • ENAOLINE

    finns det någon här i tråden som har blivit gravid genom PGD och barnet hade sjukdomen ändå?

  • ENAOLINE

    jag är livrädd att våra barn ska få samma sjukdom som min bror har, mina två mobröder hade och även min moster son har.. :(

  • ENAOLINE
    zanila skrev 2009-07-27 15:15:45 följande:
    Det finns ingen här i tråden som blivit gravid och barnet ändå haft den sjukdom man testat för men det finns en tjej som blev PGD-gravid och barnet hade trisomi 13, men i hennes fall var det alltså inte det man testade för. Trisomin upptäcktes vid mkp. Hursomhelst var det såklart en katastrof.
    usch så hemskt! vilken otur! :(
  • ENAOLINE

    N e a skrev 2009-07-29 19:08:29 följande:


    Ärta- Ååå ärta jag håller mina tummar så hårt, så hårt för att din lilla vilding är frisk som en nötkärna!! Ego- Igår åkte vi upp till stugan och idag rodde vi ut med båt till en ö där vi stod helt ensamma och fiskade hela dagen och hade det mysigt. När vi skulle hem var det jag som rodde. Efter att ha rott en bit så började jag få som sammandragningar i magen och blödde rätt saftigt där i båten också. När vi kom fram till stugan (där det bara finns utedass) så fick jag lägga mig ner och då hade jag riktigt ont och det kändes nästan i klass med riktiga värkar som höll på i ca en timme sen efter det känner jag mig rätt säker på att allt kom ut. Är väldigt tacksam över att vi hann hem till stugan iaf och kände mig lagom smart som begett mig ut på sjön över huvudtaget ... :) Nu har vi nyss kommit hem (älskade badrum!) och nu känns det mer som vanlig mensvärk fast lite starkare. I morgon ska jag ju ta de fyra tablettarna... Men det känns ju ganska omotiverat nu? Kan jag verkligen behöva ta dem iaf?
    Blev så ledsen för er skull! :(

    Kram på dig!
  • ENAOLINE
    Ärta skrev 2009-07-31 14:06:50 följande:
    men shiiiiit! Det var läkaren! Det är en frisk bebis!!! Skakar, gråter, skrattar...
    Men ÅÅÅHHHH! GRATTIS GRATTIS OCH ÅTERIGEN GRATTIS!
Svar på tråden IVF/PGD-tråden nummer 12!!!