• N e a

    IVF/PGD-tråden nummer 12!!!

    Skriver det här också. Bra att du startat ny tråd zanila! Jag har fortfarande mensvärk till och från, molvärk i ryggen och så sticker det till i nedre delen av magen då och då...Har ångest varje gång jag ska gå på toa, vill inte få den där mensen ju!

  • N e a

    Tack för alla tummar!

    Skönt att blodprovet var bra grodAnn. Hoppas också på att maj är en bra "bli gravid månad" för dig och att plusset kommer som en försenad bröllopsdags present åt er =)

    iliaca- skönt att huvudvärken blir bättre! Jag fick också huvudvärk av sprayen den här gången, låg som ett tryck över pannan för mig. Hoppas så klart att maj är en bra "bli gravid månad" för dig också!!

    Ego- jag har fortfarande mensvärk till och från och ont i ryggslutet och bruna flytningar, inte alls mycket men ändå betydligt mer än jag vill ha!

    zanila- hur är det med dig? Frodas och växer han som han ska? Ursäkta mitt minne nu om jag är helt ute och cyklar men skulle inte du på rul efter påsk? Såg det ut som en liten Ture eller mer som en liten Knut?

    Kram och tack igen för att ni håller tummarna för mig!

  • N e a

    GrodAnn- hoppas de ringde med goda besked idag och att du får tillbaka minst ett friskt litet guldägg vid Et!!

    Mystjej- Klart han vill komma ut om det blir kalas =)

    linea- hoppas mötet blir bra och att du känner att det ändå ger något även fast de vägrar få tummen ur och skicka iväg remissen som de borde ha gjort för länge sen!!

    Zanila- Härligt att allt var bra!! Jättefina namn allihop men jag lägger min "röst" på Tage =)

    EGO:Tack för alla tummar ni har hållit för mig! tyvärr ville det sig inte den här gången heller, vet inte riktigt hur vi ska gå vidare...Har ju större chans att lyckas på egen hand men samtidigt så är det ju så fruktansvärt mycket värre om det skulle misslyckas! Är inte så sugen på en ny pgd-omgång men det skulle ju vara så härligt om det lyckades och man kunde få glädja sig åt graviditeten redan från start!Har haft fullt upp med jobb hela veckan och i helgen var vi på bröllop så jag har inte haft tid att få bryta ihop och sörja att det inte funkade, känner att jag nog skulle behöva få göra det.

  • N e a

    GrodAnn- förstår att det känns skit men får hoppas att det är "rätt" två ägg som klarat sig till analys!! Har de ändrat något i behandlingen mellan gångerna?
    Jag håller tummarna att analysen av äggen går bra så att det blir et! Styrkekramar tillbaka till dig!!

  • N e a

    Tack alla för erat stöd!

    Linea- Det är verkligen som pest eller kolera att välja mellan alternativen, men som sagt så gäller ju det bara när det misslyckas. Tror kanske att vi kommer försöka själva nu trots att vi för trygt ett år sen svor på att aldrig någonsin utsätta oss för samma sak igen... Det är tur att man ändå har den starka längtan och hoppet som driver en vidare. Har fått veta nu (genom att själv söka info) att det finns en sorts snabbanalys som går att göra efter moderkaksprov. Då får man svar efter tre dagar (måste ju vara ungefär samma analys som görs på embryorna vid pgd?) men man kan inte se antal upprepningar om fostret skulle visa sig vara sjukt utan bara om sjukdommen finns eller inte + kön. Det skulle ju åtminstonde kännas bättre att få svar så fort, för den väntan är ju tortyr!!

  • N e a

    Ärta- Tack, självklart är tummarna hårt hållna nu för dig! Gjorde du snabbanalys förra gången?Stort lycka till!! Det blir nog så att vi också försöker själva en gång till...

    Zanila- Du ska veta att det är oerhört skönt att det inte bara är elände i den här tråden!Det är ju av att få veta att det kan lyckas som man orkar försöka vidare =)

  • N e a

    Jag hittar bara den här tråden genom att gå in på ivf/pgd tråd 11 och klicka på länken...Är det så bara för mig?

    Ingenting- Hoppas verkligen att ni lyckas i Danmark men jag förstår att det känns skönt att även ha en back up plan här hemma om det nu mot all förmodan inte skulle lyckas. Du har mina tummar!

    Ilica- hoppas du är nedreglerad och får starta med sprutor sen som planerat.

    abraxe-Förstår din frustration över att sväva i ovisshet och över att erat barn ska tvingas gå igenom jobbiga undersökningar i flera år, när det kanske skulle räcka med bara ett prov om de visste vilket prov de skulle ta...
    Kommer inte ihåg din historia...Vad är det som gör att de från början vet om en genetisk defekt hos dig om de inte vet vad?

    Linea och ärta- vi får stötta varandra nu. Om man inte får göra kirurgisk abort är nästa steg att sätta igång en förlossning och föda fram fostret då så som jag gjorde eller finns det ett annat steg innan det? Måste man fråga i förväg och "ligga på" om att få göra snabbanalys? Är lite nervös för att bli nekad det när/om det blir aktuellt.

    För mig så är det så att chansen att barnet är friskt är större om jag blir gravid med en flicka än med en pojke. Har ni några bra tips på hur man kan öka chansen att få en flicka? Ställningar eller så?

    Kramar till er alla!

    Nea

  • N e a

    Tack för era svar, nu blev jag lite klokare =) Att jag inte fattat det där med mina favoriter *generad* det var ju jättesmidigt =)

    Abraxe- Håller tummarna stenhårt för att erat lilla barn har klarat sig!

    Ärta- Det kanske helt enkelt är bäst att bara köra på och hålla tummarna för att det blir ett friskt barn den här gången och i så fall spelar ju kön ingen roll! =)
    Hoppas de kan göra snabbanalys för mig då... Förra analysen gjordes i uppsala och det tog ju dem 6 veckor att få fram ett svar, skulle nog inte klara den tortyren av väntan en gång till...Tycker att de borde kunna använda sig av samma analys som görs vid pgd:n men det kanske inte funkar så.

    Hoppas ni alla får en trevlig helg!

    Kram

  • N e a

    Ja de visste vilket kromosomfel de letade efter, de tog först ett moderkaksprov i vecka 12 men efter 3 veckor kom de på att de fanns för lite moderkaka och jag fick ta ett nytt prov i vecka 15 och även den analysen dröjde 3 veckor. Jag hade känt fosterrörelser i ett par veckor när vi fick provsvaret (då var jag i vecka 18)
    Därför är jag fruktansvärt orolig för att råka ut för samma sak.
    Vet andra med samma kromosomfel som jag som har fått göra snabbanalys men helst skulle man ju vilja ha nån sorts garanti för att de kommer att kunna göra det på mig också (när det gäller) innan jag blir gravid.

    Nu vid pgd:n så har de använt sig av markörer dels från min kromosomanalys och från det senaste moderkaksprovet då barnet var sjukt.

    Kram Nea

Svar på tråden IVF/PGD-tråden nummer 12!!!