• Ärta

    IVF/PGD-tråden nummer 12!!!

    Nea - fy vad trist att det inte gick vägen. :( Och lycka till med dina funderingar över hur ni ska gå vidare.

    GrodAnn - Skit också att bara 2 växte på sig, men jag fortsätter hålla tummarna för att det är rätt 2!

    Zanila - Vad härligt det är att höra att allt går bra för dig! Ger mig mer kraft. :)

    ego: lilla jag har varit hos BM idag och plockat ut spiralen, så nu blir det försök på egen hand igen. Är ju inte så sugen på PGD egentligen eftersom jag inte vet hur det är. Det känns som att nu vet jag ju vad en grav och abort innebär och en gång till kommer jag överleva i alla fall. Så får vi se sedan hur många aborter vi orkar med. Skulle gissa att gränsen går vid 2 faktiskt. Men den som lever får se. :P Sist tog det sig på första försöket (coh gången innan också faktiskt) så antagligen tar det lite längre tid att bli gravid den här gången. Håll tummarna!

    Kram på er tjejer! Jag sitter inte så mycket vid datorn just nu, men försöker kolla in och i alla fall läsa varje dag.

  • Ärta

    N e a skrev 2009-05-14 17:27:36 följande:


    Ärta- Tack, självklart är tummarna hårt hållna nu för dig! Gjorde du snabbanalys förra gången?Stort lycka till!! Det blir nog så att vi också försöker själva en gång till...
    Tack, ja vi gjorde snabbanalys. När testet togs visste vi inte hur lång tid det skulle ta. Gjorde provet på måndagen, och sent på onsdag hade svaret kommit och på torsdag morgon ringde läkaren mig. Det är det också som gör att jag kan tänka mig att testa igen. En kirurgisk abort var ju faktiskt väldigt smidig. Min BM var också väldigt glad att vi försöker själva en gång till innan vi funderar på PGD, då hon tyckte det var skonsammare för kroppen att slippa den jobbiga behandlingen.

    /Ärta
  • Ärta
    Linea skrev 2009-05-14 23:44:05 följande:
    Ärta. Jag blir glad att läsa att ni vågar prova igen. Jag har nästan bestämt mig för detsamma eftersom PGD känns så otroligt långt bort. Ligger lite i skarven för kirurgisk abort då vi får reda på svar först i vecka 14 (och nu har de ändrat reglerna på Sahlgrenska så man får ej göra kirurgisk så länge längre).
    Ja det var ju just på SU jag gjorde aborten (fast östra då) och jag gjorde den i 12+0 och de sa att det var absolut sista dagen. Undrar varför det är så olika? Man har ju inte mycket marginal eftersom de inte vill göra moderkaksprovet före 11+0...
    Men vad gör man inte i den lååånga PGD kön. Jo det är ju bara att köra på och se glad ut. :P
  • Ärta

    Nea - som jag har förstått det är det tvåstegs abort som gäller om man passerar gränsen för kirurgisk. Och val av analys skulle jag säga ligger hos labbet. När jag gjorde testet visste inte läkaren själv hur lång tid det skulle ta. De vanliga kromosomfelen letade dem efter med snabbtest, men huntingtonprovet skickade de bara iväg. Tydligen är det så att något labb specialiserat sig på att testa för en specifik sjukdom så då kan provet skickas iväg till ett annat land. Jag hade tur och fick svaret inom 3 dygn så för mig var det snabbanalys i hemstaden.

    För att få en flicka "ska" man ha sex ett par dagar innan ägglossningen då tjejspermierna lever längre. Men hur lätt är det att tajma? Och då får man alltså inte ha mer sex på ett tag så att inte killspermierna tränger sig före (de lär visst vara snabbare). Hur väl det här stämmer har jag ingen aning om. :)

    Och jag gör precis som Abraxe, klickar i mina favoriter där jag lagt den här tråden!

    Kram på er alla som kämpar på!

  • Ärta

    Visste de vad de letade efter förra gången då när det tog 6 veckor? Tycker också det låter som väldigt lång tid att vänta. Man vill ju inte riskera att börja känna rörelser i magen...

  • Ärta

    Usch Nea, sånt får ju bara inte hända! Håller tummarna stenhårt för att det går bättre den här gången! Och att fostret är friskt såklart. :)

  • Ärta
    mystjej skrev 2009-05-27 15:23:12 följande:
    Tänkte bara kika in o meddela att lillebror gjort entré. Han är en vecka gammal redan Väldans söt o snäll förstås!
    Stort Grattis! Hoppas allt gått bra och att ni börjar vänja er vid nya livet. :)
  • Ärta

    iliaca: Grattis till den fina skörden! Håller tummarna att ni fyller frysen och dig med friska embryon!

    Linea: Grattis till graviditeten!!!

    Ego: Jag testade precis positivt jag med. Så antingen abort i augusti eller bebis i februari!

Svar på tråden IVF/PGD-tråden nummer 12!!!