• Gosevännen

    Kristen och ofrivilligt barnlös, stöd- och förbönstråd nr 13

    Hej vänner, både gamla och nya!
    Välkommen till vår trettonde tråd!

    Den här tråden är för alla kristna som är eller varit ofrivilligt barnlösa. Här stöttar, peppar och uppmuntrar vi varandra. Vi ber för och tillsammans med varandra. Alla kristna och ofrivilligt barnlösa är välkomna oavsett om man gör utredning, är under behandling och/eller gör IVF. Välkommna är självklart även kristna som funderar på och/eller är inne i en adoptionsprocess.

    Här hittar man också de som hängt med på tidigare trådar, men som nu väntar barn eller är nyblivna föräldrar. Det är roligt att ni tittar in och ger oss uppmuntrande ord på vägen!

    Här är de föregående trådarna:
    tråd 1: www.familjeliv.se/Forum-11-241/m9948902.html
    tråd 2: www.familjeliv.se/Forum-11-257/m12270855.html
    tråd 3: www.familjeliv.se/Forum-11-257/m15142571.html
    Tråd 4: www.familjeliv.se/Forum-11-257/m18066559.html
    Tråd 5: www.familjeliv.se/Forum-11-257/m21440965.html
    Tråd 6: www.familjeliv.se/Forum-11-257/m24497105.html
    Tråd 7: www.familjeliv.se/Forum-11-257/m27432452.html
    Tråd 8: www.familjeliv.se/Forum-11-257/m29968919.html
    Tråd 9: www.familjeliv.se/Forum-11-257/m32783257.html
    Tråd 10: www.familjeliv.se/Forum-11-257/m35389640.html
    Tråd 11: www.familjeliv.se/Forum-11-257/m38176637.html
    Tråd 12: www.familjeliv.se/Forum-11-257/m41238783.html

    Obs!
    Denna tråd är främst till för oss som är kristna samt barnlösa och vill stötta, uppmuntra och be för varandra. Diskussioner om kristen tro finns det andra trådar för.

  • Svar på tråden Kristen och ofrivilligt barnlös, stöd- och förbönstråd nr 13
  • Gosevännen

    Stort grattis Skrippo till er lilla Elsa!
    Underbart namn, jag drömmer också om en Elsa (och en Ellen, och en Ester, och en... )! Vilket mirakel, måste vara en fantastisk känsla ändå att få hålla sitt eget barn i famnen, även om du är omtumlad och allt känns nytt och främmande!
    Tackar Gud för att ni äntligen fått ert underverk!

    Många kramar!

  • Mrs S E

    Grattis skrippo! Jobbigt med ammningen. Hoppas det blir bättre snart! Härligt att läsa att allt har gått bra! Bless

  • Blåklocka

    Stort grattis Duffann och Skrippo! Vad underbart med två små nya mirakel Jobbigt med mjölkstockning Duffann, hoppas att det har släppt.
    Och hoppas att det löser sig med amningen Skrippo. Jag tyckte inte heller att det var helt lätt med amningen i början. Och det är många hormoner som flyger runt i kroppen, så man känner sig ganska instabil. Jag satt och grät på patienthotellet med en gråtandes baby i famnen och var samtidigt lyckligast i världen.
    Gosevännen, jag hoppas att er lilla katt har kommit tillbaka!
    Stor kram till er alla!

  • Gosevännen

    Hej Blåklocka!
    Tyvärr är vår katt fortfarande borta, har inte så stort hopp om att få henne tillbaka längre, men önskar att jag visste om hon var död eller om hon lever, då skulle jag inte behöva fundera...
    "beställde" en ny katt igår av några bekanta, så om ca 2 månader får vi väl en ny. Hade tänkt ta en till hur som helst, och haft två, men så ser det ju inte ut att bli nu...
    Jag behöver få ha någon att ta hand om...!

    En välsignad fortsättning på helgen till er alla!

  • Lilloppan

    Hej på er!

    Grattis ni nyblivna föräldrar. Guds rika välsignelse!

    Gosevännen: vad tråkigt att kissen är borta. Jag känner igen känslan av att ha någon att "ta hand om" (förutom mannen *fniss*). Jag har en liten kisse (whiskas) som är väldigt bortskämd om sambon får säga! Hahaha, men han är också världens goaste katt.

    Jag kan berätta lite som ska hända: på måndag ska jag spola äggledarna..brrr, livrädd, men försöker inte tänka så mycket på det. Sedan, förutsatt att mensen kommer, vecka 30 ska jag börja med p-piller.. grovt räknat så kanske vi håller på med IVF i vecka 36. känns underbart spännande!!!

    Önskar förbön om spolningen på måndag. Jag hoppas det löper på snabbt och smärtfritt!

    Guds frid till er alla!

  • Frostflinga

    Hallå Hallå.

    Grattis Skrippo! Vad underbart. Jag längtar så tills det är dags för mig. Så länge till!!! ska ju inte ha förrän i december. Men den som väntar på något gott...

    Gosevännen: Vad tråkigt med din lilla katt. Jag hade också varit jätteledsen om min lilla mise försvunnit. Hoppas att hon kommer tillbaka välbehållen. Kanske någon snäll tant som tagit hand om henne. Ber för er!

    Själv är jag ytterligare en vecka närmre min bebis. 14 veckan i fredags. Börjar bli svårt att knäppa byxorna nu. Ska nog se om jag kan hitta ett par mammabyxor nästa helg. Bäst att vara förberedd.

    Ha det gott veckan!
    /Frostflinga

  • Gosevännen

    Lilloppan: Jag ber för dig, och hoppas att allt ska gå bra på måndag! De allra, allra flesta känner inte av ett dugg under spolningen, vad jag har hört! Hoppas det ska bli så för dig också, att du ska få känna dig lugn både före och under ingreppet!
    Härligt att höra att det går framåt, varje steg i utredningen och behandlingen är förhoppningsvis ett steg närmare ett barn! Får jag fråga varför du ska äta p-piller så länge ni väntar på ivf? Du behöver inte svara om du inte vill!

    På tal om bortskämda katter: vår lilla tissetass sov mellan oss varje natt, med huvudet på min kudde, och när vi vaknade kröp hon alltid upp i min famn, riktigt vid ansiktet, så hon var så nära så jag knappt kunde andas

    Frostflinga: Tack!

    Ha en skön fortsättning på söndagen, och en välsignad vecka önskar jag er alla!
    Kram!

  • Lilloppan
    {#lang_emotions_flower}TACKAR GUD! {#lang_emotions_flower}
    Listen:

    Jag var iväg på kontraströntgen i måndags... och.. Jag var livrädd.. men de kunde iaf se att vä äggledare var helt blockerad och hö äggledare var knirklig.. MEN, de fick upp den och nu har jag fri passage i hö ledare! *yeeey*. Men vi ska göra IVF i aug/sept för läkaren menade att det var bara dumt att försöka på egen hand.. Livmodern såg bra ut btw.

    Har hämtat alla läkemedel idag och *wow* vad myckte det är... Känns lite overkligt. Jag ska ju inte börja än, men jag tänkte att det är lika bra att ha allt hemma!

    Lite tråkigt är att vi har haft dödsfall på sambons sida.. en gammal man; farfars bror. Så vi har sorg, men försöker stötta frun så gott det går. Hon är starkt och Gud är med henne! Vi kan väl be lite extra för henne att allt ska gå bra!

    Tack Jesus för din evinnerliga härlighet och den evighet som väntar oss. Låt oss som ännu har tid kvar på jorden stötta varann i ditt namn och få känna din närvaro när livet känns som mest tungt. Jag ber extra för farfars brors fru som nu sitter ensam. Låt henne känna din kärlek och trygghet. Håll hennes hand och hjälp henne igenom sin sorg. I Jesu namn, Amen.
  • Lilloppan

    Oj, Gosevännen såg nu att du hade ställt en fråga... Jo, jag ska äta p-piller för att de vill kunna reglera min mens... De kan styra exakt när jag ska få mens och därmed räkna ut när jag ska börja med sprutorna. De är allt bra smarta på fert.! {#lang_emotions_sunny}
    Kram på dig!

Svar på tråden Kristen och ofrivilligt barnlös, stöd- och förbönstråd nr 13