Inlägg från: svalan77 |Visa alla inlägg
  • svalan77

    Ia´s Stockholms morsor fortsätter babbla del 12

    Kråkan: skönt med dagis! Då får väl lillasyster plats på samma också?

    Idag blir det tidigt läggning för mig, flyget hem går 07, så jag måste åka 04.30 från hotellet...

    God natt!

  • svalan77

    vi har också haft en mysig helg, sonen sov till 08:15 imorse! Vi har röjt på tomten och lekt. Vi har inga gungor eller såndlåda på tomten, tycker inte att det behövs efterom vi har en park två hus bort. Vi ser parken bättre än vi ser vår tomt från huset.

    Sambon jobbar borta mån-tis, så det blir verkligen kortvecka för mig, men det känns bra. Min närmaste medarbetare svimmade i torsdags på jobbet antagligen pg stress, så vi ska ha krismöte imorgon om arbetsbelastningen.

    Jetha: trist med ditt jobb, tyvärr är det nog mer regel än undantag att det blir så. Är man borta får man börja om från början känns det som.

  • svalan77

    vi har också begränsat dagvilan till en timme och till och med kortare om han somnar sent. Han lägger sig vid ca 20.

    Jag blev fästingbiten i helgen och fick värsta stora utslaget så nu är det penicillin som gäller. Passade också på att ta nytt TBE vaccin och gav även sonen.

    Vi har en period av lätta dagislämningar nu, det är skönt ett tag var det så himla motigt.

    Ia: är du ledig en dag varannan vecka?

  • svalan77

    Jentha: vad otäckt! Man vill så gärna tro gott om folk och hjälpa till (speciellt när det är barn inblandade).

    Tur att det inte hände något värre. Jag har också ringt 112 en gång, angående en misshandel och rattfylla. trots att jag såg bilen för 1 s sedan kunde jag inte heller komma ihåg regnumret. Jag blev så rädd och stressad trots att jag inte var offer (eller kände personen som var det), det är svårt att vara deckare! Kramar

  • svalan77

    Vi har haft en toppen helg, vi var inne på djurgården igår och hade picknick. sonen hittade några kompisar som han spelade fotboll med. Dessutom hamnade vi mitt i beridna högvakten.

    Igår fick jag sovmorgon och när jag gick upp stod en stor bukett rosor på bordet och ett par sandaler jag tittat på tidigare! Jag är imponerad! Sedan blev det champange och grillad hummer på kvällen - en jättebra morsdag.

  • svalan77

    Ni som vill är välkommna till mig den 13:e. Jag kan hela dagen, sonen brukar sova efter lunch ca 12 men han kan skjuta på det någon timme. läge för lista kanske?

    Träff hos svalan (i Farsta) den 13/6:
    Svalan

  • svalan77

    Heja kråkan!
    Det är nog verkligen svårt att sätta sig in i hur jobbigt det är att sköta 2 små barn. Men det är faktiskt hans barn också, det är hans skyldighet att veta hur det är och stötta dig även om du är den som är hemma.

    Jag förstår inte hur ni med 2 överlever, jag tycker det är tungt men en.

    Vi var på student firande igår, det trevligt trots vädret. Studenten, min kusin blev verkligen glad och rörd över att vi kom, vi umgås inte så mycket annars.

  • svalan77

    grattis Irmis!!

    Ia: fettet dallrar på mig också och jag är inte gravid - bara lös i hullet trots att jag springer och gymmar minst 3 gånger per vecka. Det blir svårare och svårare att hålla sig i trim märker jag.

  • svalan77

    jag gjorde KUB med sonen, det är ett UL och ett blodprov. Jag tycker det kändes bra, hög säkerhet även om det är en sannolikhetssiffra man får, men det är ingen risk för mf som vid fostervattenprov.

  • svalan77

    barn05, jag tänker mycket på vilka värderingar som finns i barnfiler och tv-program. De blir ju knappast knäppa och förtryckta av att titta på Madicken men det är klar att allting påverkar. Viktigast är hur man själv lever sitt liv och inte vad man säger.

    Vissa barnfilmer är så himla våldsamma, jag tror att det kan göra att barnen inte uppfattar riktigt vad som är allvar och hur ont det faktist gör att få styk.

    Sonen tittar mycket på Bamse - till och med där skiner konstiga värderingar igenom. I ett avsnitt så hamnar han i djungeln med en massa apor och där är den tjock apa som aldrig förstår något - man kan ju skratta åt det men fina värderar det förmedlar

    Froggel, det går säkert bra hos farmor och farfar, sonen ska vara hos mina föräldrar i sommar bara för att de ska få rå om honom själva. Han brukar vara en liten ängel då- inget trots, skrik eller mat på golvet.

    Hur blir det med lördag? Vilka var det som kunde och kan ni fortfarande? Det skulle vara bra om vi kunde bestämma idag.

    Nu ska jag gå och till gymmet! Tingeling

Svar på tråden Ia´s Stockholms morsor fortsätter babbla del 12