Inlägg från: miss lyckad |Visa alla inlägg
  • miss lyckad

    Ia´s Stockholms morsor fortsätter babbla del 12

    Sitter hemma i soffan och har tråkigt... Jag har varit hemma från jobbet i 2 dagar nu och ska stanna hemma resten av veckan. Jag får ont i magen så fort jag rör mig nästan så jag försöker att inte göra så mkt, vilket blir väldigt långtråkigt efter ett tag. Jag ska till läkaren på tisdag, så får jag se vad han säger.

    Den här veckan när jag har lämnat Rasmus på dagis har han varit ledsen. Det är så jobbigt, även om jag vet att han slutar gråta 2 sekunder efter att jag har gått. Han verkar var inne i ngn fas med lite separationssvårigheter. Så det är skönt att jag är hemma från jobbet och inte behöver stressa iväg utan kan vara kvar ett tag med honom innan jag går.

  • miss lyckad

    Rasmus går ju på ett litet föräldrakooperativ, så för vår det är det inga problem med plats för syskonet. Alla syskon är garanterade plats. Nu är det dessutom fler barn som slutar än som börjar i höst så det ska göras en aktiv raggning av nya barn. Eftersom dagiset ligger på landsbygden så är det ju inte så många som inte bor här som söker plats här.

  • miss lyckad

    Rasmus ligger i sängen, jag och sambon sitter i soffan och tittar på "så ska det låta". Jag har ju varit hemma hela veckan utom måndag, så jag ska kanske inte säga "äntligen helg". Imorgon ska vi fira min farfar som fyller 90 år idag, sen på kvällen blir det så klart Eurovision song contest. På söndag ska vi fixa på tomten. Jag är desutom hästvakt i helgen så jag ska se till att de två kommer in och ut.

    Jag var till stallet idag för min kompis hade dit en kiropraktor till sin häst. Det visade sig att hästen är halt på 3 ben, så nu väntas en ordentlig utredning för att reda ut vad som är orsaken. Hästen är ganska nyinköpt och har inte visat ngr tecken på hälta. Inte världens roligaste besked, men det kommer säkert ordna upp sig.

  • miss lyckad

    Vi har haft en bra helg. Igår var vi på 90års fest och idag har vi fixat på tomten. Det går inte så fort för mig nu när jag ska göra saker, det börjar bli lite tungt. Nu sitter jag här i soffan med sammandragningar. Det är skönt att det är en kort vecka, och för mig blir den ännu kortare för jag är ledig på tisdag. Då ska vi göra ultraljud för att kolla så moderkakan har flyttat sig (den låg lite ivägen när vi kollade i v.18). Jag ska till läkaren oxå och se om jag kan bli sjukskriven för mina sammandragningar.

  • miss lyckad

    jag var hos läkaren idag och lyckades bli sjukskriven 25% men det satt långt inne. Det värsta är att han inte lyssnade på vad jag sa. Jag försökte beskriva hur det känns i magen och han bara sa att det var gaser eller kanske gallan. Jag sa flera gånger att jag tror inte att det är det utan snarare sammandragningarna, men han höll fast vid det han trodde. Jag undrade hur det kunde komma sig att jag har mindre gaser när jag vilar än när jag rör på mig, men det hörde han väl inte.
    Problemet är att jag nu är sjukskriven för epigastralgier, vilket jag tror (efter att ha googlat lite) har ngt att göra med magkatarr eller så. Detta känns inte som det stämmer alls. Unde rpunkten för föreskrifter har han skrivit att jag ska äta minifom. Jag tror inte att försäkringskassan kommer godkänna min sjukskrivning. Dessutom känns det fel att skicka in ett papper där det står att jag har ngt som jag inte har.
    Usch, jag vet inte vad jag ska göra, funderar på att ringa MVC imorgon, men de kan nog inte göra så mkt då läkaren bara finns på plats tisdag förmiddag...

    I övrigt har det varit en bra dag, vi var på ultraljud och allt såg bra ut, moderkakan hade så klart flyttat på sig.

  • miss lyckad

    Vi har haft fullt upp i helgen. Sambon och min pappa har lagt stenplattor från vår veranda fram till där vi brukar ha poolen. Vi har dessutom gjort i ordning underlaget till poolen. Den har lutat ganska mycket de senaste tre åren så nu hade vi en grävmaskin här som jämnade till det lite samtidigt som han grävde ut för där stenplattorna skulle ligga. Han fick oxå gräva ur sandlådan när han ändå var här, katterna har använt den som toalett. Nu ska vi bara få tag på slipers (eller ngt annat) att lägga runt den för de gamla hade ruttnat. Sen ska den fyllas med sand, det lär bli några släpkärror är jag rädd. Har vi tur så kan min pappa låna en lastbil och köra hit sand i, det blir nog desutom billigare.

  • miss lyckad

    Rasmus behöver oxå fortfarande sova ganska mycket. På dagis sover han ca 1 - 1,5 timme. Hemma kan han sova i 3 timmar, men det är ändå inte några problem för honom att somna klockan 8 på kvällen. Skulle han inte somna på en gång så ligger han kvar i sängen och myser till han somnar.

  • miss lyckad

    Hoppas alla har haft en bra helg. Och framför allt en trevlig morsdag. Jag fick en berlock med ett R till mitt halsband, så nu har jag alltid Rasmus med mig
    Det har varit fullt upp idag, vi har firat min mormor som fyllde 86 år och sen var vi hemma hos mina föräldrar och grillade.
    Igår tog vi fram Rasmus lilla pool så han har plaskat och haft skoj. Själv orkar jag inte göra så mkt i värmen, har dock varit ute och letat efter ett par skor som jag kan få ner mina elefanfötter i. Jag har så enormt svullna fötter så jag kommer bara i ett par av alla mina skor (jag är en skooman, så jag har ganska många), men när vi skulle hem från mina föräldrar så kom jag inte i dom heller... Tyvärr så hittade jag inte några som jag kunde ha Blir väl till att gå barfota till den lilla tänker komma ut i juli.

  • miss lyckad

    GRATTIS Irmis!!!!!!!
    Själv går jag här och väntar på att min lilla bebis ska komma ut. Jag har BF 10 juli, men har fått en hel del jobbiga förvärkar, känns som jag har ont i magen hela tiden. Det är lite jobbigt faktiskt. Igår jobbade jag som valförättare, det är så skoj att se alla förvirrade människor som ska rösta

    Imorse ville inte Rasmus vakna och det visade sig att han hade feber så vi fick stanna hemma. Jag blev väl inte direkt jätteledsen för det om jag ska vara ärlig. Det enda jobbiga är att jag inte har världens bäst tålamod just nu, men jag hoppas vi ska komma överens idag Nu sitter vi här i soffan och tittar på Drömmarnas trädgård så för tillfället är det lugnt.

  • miss lyckad

    Herregud vad febern kan vända på barn... Igår hade Rasmus 40,1 och var helt utslagen till dess att vi tvingade i honom alvedon. Sen gick febern ner och idag har han haft som mest 38,5 och har varit hur pigg som helst. Nu ikväll såg jag dock att han var alldeles röd bak i svalget så imorgon blir det till att ringa doktorn.

    Kråkan: Jag håller med dig, man lessnar ganska snabbt på Drömmarnas trädgård, men vi har inte lyckats hitta något annat som Rasmus tycker är lika bra.

    Vad tittar era barn på på tv?

Svar på tråden Ia´s Stockholms morsor fortsätter babbla del 12