• barn05

    Ia´s Stockholms morsor fortsätter babbla del 12

    jentha: Jag förstår precis hur du känner dig och har upplevt samma sak på mitt jobb. Chefen säger att den förstår men vill inte göra något åt saken för det är "jobbigt". Känns nästan som att man får skylla sig själv när man varit mammaledig och inte sett om sina arbetsuppgifter. Jag fick inte tillbaka någon av mina arbetsuppgifter när jag kom tillbaka från min första mammaledighet eftersom min vikarie blev fastanställd och inte hade det minsta intresse i att lämna tillbaka varken min plats eller mina egen tillverkade kundpärmar. Det kändes!
    Mitt enda råd är att släppa denna arbetsuppgifter för nu, du kan ändå inte göra något åt det som mammaledig och när du väl kommer tillbaka erbjuds säkert något annat intressant!

    Idag har vi haft kalas för vår 4-åring. 10 barn med 1-2 föräldrar. Jag stod och bakade hela dagen igår och nästan allt gick åt. Känns som att hela denna helg har varit kalas-tema och jag har inte hunnit göra något annat. Kalaset blev iallafall lyckat, många glada och förväntningsfulla tjejer i söta klänningar. S hade fått en ny ljusblå Askungen klänning som hon var mäkta stolt i

  • barn05

    Panda: Duktigt jobbat att orka gå på bröllop med så liten bebis men det ska börjas tidigt

    Jentha: Skönt att du mår bättre och inte tänker på jobbet så mycke. Det kan nästan bli så att man är mer mån om sina arbetsuppgifter när man är ledig är när man jobbar Hoppas din kollega förstår dig och vill dela. Lycka till med chefen!

    06mamma: Kul att du är tillbaka!

    Kråkan: ha det gott på ön! Vi ska också dra till landet men måste jobba en dag till. Känns som att jag redan tagit helg...

    Idag åker mormor hem och det är alltid lika tråkigt. Barnen älskar när hon är här och blir självklart ledsna när hon åker. Nu har de varit hemma från dagis med henne två dagar och busat.
    Nu ska jag sätta mig på cykeln och trampa hemåt.

  • barn05

    Hälsningar från Trosa! Vi åkte ner redan igår kväll för att vara på plats i morse då det skulle bli sol och värme. Har varit ok väder men inte mer än så...

    froggel: Vad trist att kläderna inte var ok. Jag beställde faktiskt ett par Kavat-skor till S från Ellos med en 40% rabatt kupong. Superbra!

    Imorgon ska jag och stora S åka till handelsträdgårn där vi beställt en Hägg också ska vi sätta potatis. Hade tänkt göra det mycke tidigare så nu kommer vi nog inte hinna få färskpotatis till Midsommar.

    Trevlig helg alla!

  • barn05

    Svalan: Jag är avundsjuk på din hummer...min man värmde rester Det kändes inte så farligt men hummer och champagne hade jag inte tackat nej till.

    Vi har varit i Trosa över helgen och himmel vad det var varmt! Jag höll nästan på att få värmeslag och fick gå inomhus för att svalka ner mig. Barnen badade hela dagen och igår hade vi lunchgäster som vi bjöd på färsk potatis och sill. Riktig sommarmat!

    Intressant att läsa vissa av er börjat begränsa vilan. Vi borde nog oxå göra det snart eftersom det vissa kvällar är svårt att få S att sova. Är lite osäker på hur länge hon sover på dagis men hemma kan hon lätt sova 2 timmar. Nappen är det nog inte tal om att ta bort...ännu...känns som att 3e världskriget skulle bryta ut här hemma då Jag skulle vara nöjd som första steg om lilla S villa lämna vårt sovrum i fred och flytta till sitt eget rum. Hoppas det ska funka efter sommaren när vi varit på resande fot och hon hunnit glömma bort rutinerna.

    jentha: Jag är imponerad att du stannade, det skulle jag aldrig ha vågat. Har nog läst för många skräckhistorier om vad som kan hända och undviker alla liknande situationer. Det är trist men tyvärr sanningen i dagens samhälle. Jag är glad att inget hände dig iallafall men synd att polisen inte fick tag i dom. Såg du om de hade barn i bilen eller var det bara lögn?

    Kråkan: Bra kämpat med två barn själv! Jag vet hur det är...och läggningen är alltid värst när lillen bara vill amma.

    Imorgon ska det bli regn, buuuuu.

  • barn05

    Kråkan: Oj vad du kämpar! Du ska ha en eloge att du orkar... Två barn och dessutom nappavvänjning och förkylning på det är kämpigt! Du gör det verkligen bra och enligt mig är du värd minst två pocketar, massor av godis och ett dygns barnfri tid som morsdagspresent. Vadå "bojkotta morsdag", aldrig i livet!
    När kommer sambon hem? Du behöver vila! Se till att boka in egen tid när han är tillbaka så du får sova ikapp och känna dig pigg igen. Två små barn suuuger, jag vet. Var tydlig med honom hur du känner så du inte gör samma misstag som mig och låter känslan gå för långt...

    Vi åker nog till landet helgen den 13e men jag vill väldigt gärna träffa er så jag håller det öppet.

    Kul att se dig Chotte! Känner igen situationen med jobbet...men för oss har det blivit mer en vana än en ovana. Vi går omlott för att hinna jobba så ikväll var det min tur att komma hem till läggningen kl 8 och jag var nog lika trött som lilla S så jag somnade och vaknade nu vid midnatt. Där försvann hela den kvällen! Håller tummarna nu att jag ska få behålla min inbokade semester i sommar. Som situationen ser ut nu på jobbet är jag rädd att jag måste jobba. Fick dock veta idag att jag får in en ny resurs från Manpower men vad sjutton kan den personen, jag måste utbilda och det tar också tid. Vad är det för fel på chefer idag, vågar inte anställa nytt folk i tid utan kör sin personal i botten istället. Jag blir så less...

  • barn05

    Irmis: GRATTIS, det gick undan Skoj att kroppen var på hugget men inte lika roligt med illamåendet... Hoppas det släpper. Jag har personligen inga tips att komma med, mådde aldrig illa med varken 1an eller 2an.

    Kråkan: Bra att du pratade med din sambo, karlar ser ingenting om man inte berättar det tydligt, då kanske de fattar Jag fick nog berätta hur dåligt jag mådde 3-4 gånger innan min man förstod att det inte skulle gå över utav sig själv utan han behövde förändras. Det är tufft med två barn och då måste man hjälpas åt med allt ansvar.

    Daller...jag har lagt mitt på hyllan...det följer med mig varje dag men jag tänker inte på det. Därför stannar det kvar men jag skulle mer än gärna bli av med det. Är en alldelens för stor livsnjutare för att banta.

    Vi har haft en bra helg. Hämtade en bajstunna i Strängnäs på lördag morgon och drog sen till landet med den. Sen skulle släpet tillbaka till Södertälje i morse och då åkte vi vidare hem till stan. Idag har vi röstat, putsat fönstrena, så vi kan se ut igen, och ätit glass med barnen på gården. Nu är det dags att sova. Nattinatti.

  • barn05

    froggel: Lycka till med barnvakten, det kommer säkert gå bra, han har roligt med farmor och farfar.

    Irmis: Det betalar sig att ligga i
    Måste erkänna att jag *småler*, kan se dig framför mig hos BM undrande "vad gör jag här". Vänta bara tills magen börjar växa, då kommer du känna dig "hemma" med det.

    Panda: Vi hade precis samma problem med stora S, hon blev jämt åksjuk och kräktes. Till slut skaffade vi en framåtvänd barnstol trots att hon inte var 4 år men uppfyllde nästan vikten 15 kilo. Det gick mycke bättre! Hon behövde titta ut och följa med i kurvorna. Sedan hon fick sitta framåt tror jag bara hon har kräkt en enda gång. Vi resonerade så att det var bättre hon satt i stolen och mådde bra än att resan skulle bli en pina och jag kan inte se att säkerheten skulle försämras så drastiskt.

    miss lyckad: Skönt att ni kom iväg till doktorn och fick penicillin. Nu kan det bara bli bättre för R.

    Nu har jag stekt köttbullar (undra hur många som gör det kl 23:45) och förberett stora tjejens matsäck för imorgon. De ska till Skansen eller något museum om regnet öser ner.

  • barn05

    Drömmarnas trädgård har jag aldrig hört talas om, måste nog kolla upp den filmen om det är era barns favorit. Här får lilla S titta på det som storasyster väljer så det blir mest Robin Hood, Madicken och Barbie. Hmmm undra om hon får en snedvriden bild av sån Disney-smörja, jag tycker allt känns inbäddat i rosa moln. Madicken är bra men innehåller rätt mycke gamla värderingar men det kanske inte barnen lägger märke till. Vad tror ni?

  • barn05

    Måndag och jag är redan helt slut. Har varit en tuff första dag på veckan. Jag har varit på tjejernas förskola och lagat mat men det var nästan skoj eftersom det är sista gången på kooperativet. Lite delade känslor att sluta på kooperativet eftersom barnen älskar när jag och maken är matförälder men samtidigt stressigt att ta ledigt från jobbet. Tänk att jobbet ska påverka oss så! Nåja, nu är beslutet taget att vi byter till komunalt och efter dagis idag var jag iväg med tjejerna och träffade deras kontaktperson på dagis. De tyckte det var jätteskoj att titta runt på avdelningen och alla nya leksaker. Kändes bra att de var så glada och jag har en positiv känsla att bytet kommer gå bra.

    Vad det har regnat i helgen...vi åkte till landet men satt inne hela helgen och kollade på film. Jag såg Emil och Bullerbybarnen 10 gånger med stora S så nu kan jag dom filmerna riktigt bra

    Svalan: Väljer att inte kommentera din morgonträning, jag får bara dåligt samvete

    Blev det någon träff i helgen? Inte lätt att organisera familjerna...

  • barn05

    Sista dagen innan midsommar och det nästan stormar ute...bådar inte gott Men huvudsaken att skitvädret drar förbi under natten så man kan sitta ute imorgon. Varför kan det aldrig vara fint väder just på Midsommar *grrrrr*

    miss lyckad: usch vad jobbigt att du har sån huvudvärk. Du kanske skulle kolla upp det när du är gravid, kan vara tecken på havandeskapsförgiftning om det håller i sig längre.

    Svalan: Jag tror våra små drömmer väldigt mycke just nu. S snurrar i sängen och vaknar jätteledsen så det känns som att hon upplevt något hemskt i sömnen.

    Ikväll ska vi bege oss till landet och jag oroar mig redan för köerna. Kommer vara kaos på E4an söderut så vi ska nog åka sent och kanske stanna till i Kungens Kurva så barnen får röra på benen.

    Trevlig Midsommar tjejer!

Svar på tråden Ia´s Stockholms morsor fortsätter babbla del 12