• Ia 70

    Ia´s Stockholms morsor fortsätter babbla del 12

    Hoppar in, tack kråkan, fattar inte HUR snabbt tiden går
    Vad roligt att ni fått plats: Grattis!!
    Vi är jättenöjda med vårat dagis (pysslingen) till hösten flyttar hela gruppen på 12 barn upp en våning med sin personal, känns superbra. Dock så har vi i dagarna fått brev fr Norrmalm om vi vill stå kvar i kön för byte av förskola, jag ändrade bara datum, då man aldrig vet varken hur man i framtiden kommer att bo eller om man kommer att vara fortsatt nöjd.

    Nu slutar jag snart för idag, hej hopp!!


    Barn födda 96/07 och blivande trebarnsmamma: BF 7 sept-09
  • Ia 70
    Irmis skrev 2009-05-15 19:56:05 följande:
    Hallåj!! Ny helg! Och nästa vecka är kort, hade varit skönt om jag inte haft så körigt på jobbet. Samma visa varje vår - helgerna är bara ivägen.Ikväll är maken borta, A sover nu och jag ska slaaaaappa i soffan. Brunch på Siggesta imorgon, kalas på söndag, träning båda dagarna - annas lugnt!Ni?
    Sambon jobbar, Leia sover inte...men snart hoppas jag, mys i soffan med sonen. I morgon jobbar sambon igen o vi dräller runt Vasastaden, "schlager" på kvällen mer mys, söndag äntligen sambon hemma o jag ska träna. Kort vecka Underbart, halvdag på onsdag, torsdag-lördag åker vi alla ut i skärgården
    Barn födda 96/07 och blivande trebarnsmamma: BF 7 sept-09
  • Ia 70
    Jentha: Gud så trist, jag fick reda på att min kollega som jobbat betydligt kortare til här o nästan inget i Stockholms Stad fick en ordentlig löneförhöjning när jag var mammaledig så jag ligger en bit under henne nu. Det e tacken för att man jobbat i staden i 20 år, varav åtta år här o kämpat o slitit o ställt upp för alla. O så går  man på mammaledighet o vips så känns det som om man inte är värd ngt. Trist, har gått till facket o får se om de kan höja ngt i denna löneförhandling som e nu.

    Vi har haft en bra helg. Sambon jobbade dock på fre-lö o var heldäckad i går.  Leia har börjat att prata en massa så det är jättekul att göra saker med henne nu. (ex sitta o fika på Stinas )
    Skulle ha tränat i går med orkade inte- trött som bara den.
    Jag tycker att låten som vann var riktigt bra, Estlands var riktigt fin o vacker (hon med) tycker synd att vår låt inte gillades.

    barn05 Vad du har varit duktig denna helg miss lyckad: Jobbigt med sammandragningarna, hoppas att moderkakan flyttat lite på sig o att du kan få bli sjukskriven. Inte så långtkvar nu.
    Barn födda 96/07 och blivande trebarnsmamma: BF 7 sept-09
  • Ia 70
    06mamma skrev 2009-05-19 14:32:16 följande:
    Vågar man kika in och säga hej!?!Hoppas ni alla mår bra, med stora barn, nya barn och magar.Vi mår jättebra och livet har lugnat ner sig lite grann så man kanske kan hinna hänga lite här i tråden också...Kram på er alla!
    HEJ Välkommen in!!! Skönt att höra att ni har det bra. Vi saknar er i tråden så kika gärna in då o då!!
    Barn födda 96/07 och blivande trebarnsmamma: BF 7 sept-09
  • Ia 70
    Irmis skrev 2009-05-24 21:18:51 följande:
    Tillbaka i verkligheten efter en lång skön helg! Vi har varit i Finnhamn alla tre, fredag-lördag. Det regnade mest så det var lite trist, men skönt att komma bort iallafall. Där stötte vi på en gemensam vän till oss här, men jag vill inte avslöja vem eftersom jag inte vet om personen vill det. Men om personen vill så gör det själv ;) Har en tuff vecka framför mig med tre jobbkvällar, jobbar då från dagislämning till ca 21. Sen är man slut.
    Det var vi Hela familjen var ute to-lö. Fint väder på torsdagen räddade denna resa o superkul att träffa Irmis!!! Sååå söt A e o gulligt liten o snabb som en vessla när han sprang. Kram
    Barn födda 96/07 och blivande trebarnsmamma: BF 7 sept-09
  • Ia 70
    Irmis skrev 2009-05-24 22:02:40 följande:
    Hallå!!! Det var oerhört roligt att träffa er - men vilken slump!!! A blev helt kär i F!!! Helt lyrisk så vi konstaterade att han vill nog helst ha storasyskon, inte småsyskon. Kröp upp i samma stol och satte sig för att läsa böcker :) Och L är verkligen stora tjejen, fantastiskt söt! Insåg att det verkligen var länge sedan jag såg henne.
    Ja, jag vart aldeles paff!!F tyckte det var jätteroligt med A. Leia är inte så "kär" i Felix o sitter sällan stilla. Mest bråkar hon med honom. F frågade flera gånger om vi skulle ta samma båt o om vi skulle sitta nära er osv. Han verkar ha tyckt om A väldigt mycket med. Ni kan få låna honom som stortebror
    Barn födda 96/07 och blivande trebarnsmamma: BF 7 sept-09
  • Ia 70

    I dag e jag hemma med Leia. Hon vaknade med ögoninflammation på ena ögat stackaren. Men jag e gärna hemma idag (min långa arbetsvecka, möte med chefen i dag, fint väder )

    jentha: Nä ingen större skillnad här ännu i alla fall. Hon e helt slut som artist när vi hämtat henne på dagis vid 17-tiden.

    Kram kram


    Barn födda 96/07 och blivande trebarnsmamma: BF 7 sept-09
  • Ia 70
    Svalan: Näe jag jobbar varje dag (heltid) o jag fick oxå ett fässtingbett (på Finnhamn) men än så länge har det inte vuxit till sig, så jag hade nog tur. Vaccin har både jag o sonen tagit (full dos, då vi både brukar råka ut för fästingar ofta) Så det e bara påfyllnad vi behöver så småningom. Har inte tagit ställning till om Leia behöver ännu- Hon har än så länge klarat sig fr de små odjuren o sambon gillar dom inte (han får aldrig fästingar)
    litenkråka skrev 2009-05-28 22:50:36 följande:
    R har kommit på att det e jätte kul att komma upp efter han har lagt sig nu!Max 5min ligger han kvar i sängen innan vi hör tasstasssmygsmyg o ut kikar värdens gladaste kille.Men ikväll fick jag nog (kvällarna innan har vi gått med honom in o lagt oss i hans säng som han bett om) o gick tillbaka med honom till sängen o ställde mig sen på vakt utanför dörren (har vi inte lagt oss i hans säng har han kommit upp) och mycke riktigt ett par min sneare hör jag tasstasssmygsmyg o dörren glider upp. Bums i säng igen utan ett ljud från mig o så på vakt utanför dörren igen. 5ggr måste jag upprepa proceduren sen. Sista gången var jag säker på att han mumlade nån svordom åt mig när han såg mig utanför dörren o så kastade han sig ner skrikandes på golvet. Jag lyft upp honom i sängen o efter lite skrik o rop (efter "räddaren" pappa) så tystnade han o somnade, jippie jag vann den kampen R e nog skit sur på mig just nu för vi (jag får ta det mesta av kampen efter som sambon jobbar) har tagit bort nappen helt dagtid. Från att han har fått ha den lite nu o då,när han tyckt at than har behövt den till ingeting alls. Han e vrål arg på mig när jag inte tar fram den,vet inte hur många smällar på benet jag har fått o hur många gånger han har försökt bita mig,shit pomfritt var arg han e! Men bara han får nått att göra så glömmer han bort både att vara arg o villa ha nappen...Hoppas han har "vant" sig lite mera i morgon (dag 2 utan nappen) för jag e ensam hela dan o kvällen med barnen och I kräver ganska mycket nu för hon e förkyld med täpt näsa så jag skulle inte orka fightas med R hela dan.
    Åååå Grattis, vad du är duktig!!! Bra jobbat!!! O det där med nappen...ja de e ngt vi med måste ta tag i känns det som.
    Barn födda 96/07 och blivande trebarnsmamma: BF 7 sept-09
  • Ia 70
    miss lyckad skrev 2009-05-31 21:30:32 följande:
    Hoppas alla har haft en bra helg. Och framför allt en trevlig morsdag. Jag fick en berlock med ett R till mitt halsband, så nu har jag alltid Rasmus med mig Det har varit fullt upp idag, vi har firat min mormor som fyllde 86 år och sen var vi hemma hos mina föräldrar och grillade.Igår tog vi fram Rasmus lilla pool så han har plaskat och haft skoj. Själv orkar jag inte göra så mkt i värmen, har dock varit ute och letat efter ett par skor som jag kan få ner mina elefanfötter i. Jag har så enormt svullna fötter så jag kommer bara i ett par av alla mina skor (jag är en skooman, så jag har ganska många), men när vi skulle hem från mina föräldrar så kom jag inte i dom heller... Tyvärr så hittade jag inte några som jag kunde ha Blir väl till att gå barfota till den lilla tänker komma ut i juli.
    Vi har haft en underbar helg som tyvärr för min del slutade i en förkylning som bröt ut i går kväll. Ååå vad jobbigt med svullna fötter, hade det med Leia. Men var glad att det är sommar...värre hade det varit om det varit kallt ute
    Har du svullnat på kroppen med? Jag känner nu mer o mer att jag "fläskar på mig" o det känns jättejobbigt då jag e en person som alltid haft svårt att vara nöjd med min kropp.

    -------------------------------------------------------------------------------

    Leia älskar att vara ute på vår innergård så i går var vi ute där hela dagen, kvällen, nästan som en egen trädgård. På Fm så sopade vi o fixade fint, på em njöt vi av solen o på kvällen grillade vi o sen bröt förkylningen så typiskt ut...
    Hur har ni andra haft det?
    Barn födda 96/07 och blivande trebarnsmamma: BF 7 sept-09
  • Ia 70
    svalan77 skrev 2009-06-01 09:19:32 följande:
    Vi har haft en toppen helg, vi var inne på djurgården igår och hade picknick. sonen hittade några kompisar som han spelade fotboll med. Dessutom hamnade vi mitt i beridna högvakten.Igår fick jag sovmorgon och när jag gick upp stod en stor bukett rosor på bordet och ett par sandaler jag tittat på tidigare! Jag är imponerad! Sedan blev det champange och grillad hummer på kvällen - en jättebra morsdag.
    Ååå men så trevligt! Gud vad han har fixat!! O hummer, vad gott!! En STOR eloge till honom
    Barn födda 96/07 och blivande trebarnsmamma: BF 7 sept-09
Svar på tråden Ia´s Stockholms morsor fortsätter babbla del 12