• jentha

    Ia´s Stockholms morsor fortsätter babbla del 12

    Kråkan: bra att du gjorde en ny tråd! och grattis till fsk-platsen!
    // jentha (¯`°?.¸ Folke och Esters mamma ¸.?°´¯)
  • jentha
    kråkan: jag skrev och frågade Folkes fsk hur det ser ut med platser och syskonförtur inför våren (Ester ska ju börja i januari 2010) hon sa att hon inte kunde lova något men att hittills hade inget syskon hamnat på någon annan fsk, bara på en annan avdelning. Så jag känner mig hoppfull inför nästa vår. Det är ju alltid knepigare att få plats i jan än i aug...
    // jentha (¯`°?.¸ Folke och Esters mamma ¸.?°´¯)
  • jentha
    kråkan: året innan Folke började hade de tydligen svårt att få plats med syskonen på hans fsk så då gjorde de en extra avdelning i lekhallen så att alla skulle få plats.
    // jentha (¯`°?.¸ Folke och Esters mamma ¸.?°´¯)
  • jentha

    Jag har varit på Järvafältet hela dagen idag och gått runt med barnen och en kompis, vi tittade på djuren på Bögsgård först och gick sen en långpromenad och stannade på halva vägen och åt picknick-lunch. Superhärligt. Solen sken, fåglarna kvittrade och kossorna var ystra i hagen. Lite kallt i vinden men mest somrigt!

    Nu ikväll har jag varit på Man in the Moon och träffat några kollegor, också trevligt!
    Sambon hade haft en jobbig kväll med pigga (men trötta) ungar. Folke somnade vid halv tio och Esse, sittandes i soffan, vid elva... han hade haft det rätt körigt när jag var borta...


    // jentha (¯`°?.¸ Folke och Esters mamma ¸.?°´¯)
  • jentha

    Usch, jag har fått en kalldusch på jobbet. Jag har ju in min enfald trott att jag (efter två års frånvaro) bara kan komma tillbaka till jobbet och allt är som innan. Men så är det inte och så blir det inte.

    En attraktiv arbetsuppgift som jag har haft innan mammaledigheten ligger nu på en kollega - och det är helt OK eftersom man kan se det som att det är hennes tur,  men det trista är att hon pga av systemet kommer att ha denna uppgift i två läsår och det gör att jag känner mig lite överkörd och förfördelad.

    Det värsta är att nu när jag fått reda på detta så går jag och tänker på det och ältar det hela tiden - jag kan inte rikigt släppa det och då blir jag lite nedstämd och grinig på kuppen. Jag har pratat om det med både min närmaste chef och den ansvariga för detta och i alla fall den ansvariga förstår mig - men kan inget göra. Tyvärr känner jag inte att min chef riktigt förstår även om hon hör vad jag säger och bemöter min kritik gentemot förfarandet av hur den här arbetsuppgiften har delats ut - och jag tror att det är det som gör att jag inte riktigt kan släppa det.

    Suck! Jobbigt! Jag måste nog älta det några varv (dagar och nätter) till innan det försvinner... Bläh!


    // jentha (¯`°?.¸ Folke och Esters mamma ¸.?°´¯)
  • jentha

    Nu har Folke en sandlåda på tomten - äntligen! Så igår när jag duschade honom hade han sand ÖVERALLT!! Men han hade haft kul! Idag har vi varit på tippen och slängt alla granar som vi sågade ner förra helgen + soffan som stått i uterummet i ett halvår som Sture (katten) kissade ner då... Oj, vad med utrymme vi fick där ute när soffan försvann.

    Vad har ni andra gjort?


    // jentha (¯`°?.¸ Folke och Esters mamma ¸.?°´¯)
  • jentha
    miss l: jag hoppas att moderkakan har flyttat sig med magen oftast gör den ju det. Jag fick också göra ett extra UL för att kolla det. Och jag hoppas inte att det blir några problem att bli sjukskriven.

    barn05: under helgen har jag mer och mer vant mig vid tanken att det är som det är på jobbet (eller blir som det blir) jag hoppas att den känslan består - för den är lättast att leva med. Risken finns ju att alla känslor ang detta blossar upp igen imorgon när jag åker dit för att ha min lektion och träffar berörda parter... We'll see... det är ju egentligen inte viktigt (får jag intala mig) det är ju "bara" jobbet!

    Såg ni melodifestivalen igår? Tycker ni som jag att rätt låt vann? Vilka andra låtar gillade ni. Jag föll för Estland och trots att jag till en början inte alls gillade Rysslands låt så kovände jag helt när hon började "skrika" på slutet. Coolt med en Mamma-låt!

    Godnatt!
    // jentha (¯`°?.¸ Folke och Esters mamma ¸.?°´¯)
  • jentha
    Kråkan: ha det så bra på Åland! Vi åker till landet imorgon så jag håller så smått på att tvätta och packa lite. Tänkte försöka städa också så det är rent och fint när vi kommer hem.

    Ska till BVC med Ester snart. Hon blir åtta månader imorgon - otroligt vad fort tiden går! Hon har tjockat på sig ordentligt så det ska bli intressant att se vad hon väger.

    Jag pratade lite med min chef igår och hon verkar ha förstått mig lite bättre nu - när hon fått tänka lite över helgen (jag tror att jag gick rätt hårt åt henne i fredags när vi pratade så hon gick nog i försvarsställning och kunde inte rikigt ta in vad jag sa). Hon skulle ev prata med min kollega och höra om hon skulle kunna tänka sig att avstå från uppgiften ett år så att vi får den vartannat år. Vi får se... men nu känns det lite som om det kvittar... Min kollega har ju fått veta att hon ska ha uppgiften så jag förstår henne om hon inte känner för att "dela med sig".

    Dags att packa in lilla Esse-besse-bus och åka ner till BVC. Bye!
    // jentha (¯`°?.¸ Folke och Esters mamma ¸.?°´¯)
  • jentha
    miss l: näe vad trist att läkaren inte lyssnade på dig. Kan du inte gå ned till VC och se om du får någon annan respons av en läkare där? Det skulle jag gjort om jag vore du. Vad bra att allt såg bra ut på UL.

    Trevlig helg på er tjejer, nu drar jag snart till landet. Det ska bli skönt, men trist att det kommer att vara lågtryck med moln och regn...
    // jentha (¯`°?.¸ Folke och Esters mamma ¸.?°´¯)
  • jentha

    Vad roligt att ni stötte på varandra Irmis och Ia!

    Vi har varit på landet sedan i onsdags kväll och kom hem igår. Det har inte varit så fint väder, mulet och så mest, men såå härligt att bara vara hela familjen så många dagar. Några kompisar kom och hälsade på några dagar och det var kul för Folke att ha en kompis där.

    Har era barn börjat somna senare nu när det är så ljust på kvällarna? Folke somnade alltid mellan 19-19.30 förut men nu är vi glada om han har somnat när klockan är 21. Suck!


    // jentha (¯`°?.¸ Folke och Esters mamma ¸.?°´¯)
Svar på tråden Ia´s Stockholms morsor fortsätter babbla del 12