• La Lola

    Onsalakorv?

    Varmrökt (och kokt) = alltid ok

    Kallrökt (och torkat) = frys i 3 dygn.

    Är man osäker om den är kall eller vamrökt = frys i 3 dygn så slipper man fundera.

    Vaccumförpackat = välj en med långt kvar till bäst före-datum.


    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • La Lola
    lindajm skrev 2009-05-12 22:00:38 följande:
    ehhh.... hade jag ingen aning om... äter både salami och onsalakorv utan att frysa innan... är inte mycket sånt skrämseltaktik och överdrift?
    Vem vinner på att skrämmas? {#lang_emotions_undecided}
    Det är ju endast kostråd/rekomendationer och inget man måste följa men vill man vara extra säker så gör man det.

    O du hade ingen aning skriver du?
    Fick du inga kostrådspapper av din BM?
    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • La Lola
    Fröken Freda skrev 2009-05-13 10:46:51 följande:
    Jag tror inte kostråden har kommit till utan anledning och vill därför veta om jag kan äta det eller ej. Tyvärr säger kallrökt eller varmrökt mig ingenting i sammanhanget. Har ingen aning om hur just onsalakorv är tillagat. Men får väll kolla på förpackningen. Men Lalola tack för infon om kallrökt-varmrökt etc. =) Förhoppningsvis blev jag lite klokare nu. =)
    Varmrökt = korven har upphettats till en temperatur där ev toxoplasma dött.

    Detta sker inte om korven kallrökts eller torkats.
    Men eftersom toxoplasma dör under fryning så kan man äta även dessa efter 3 dygn i frysen.
    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • La Lola
    Fröken Freda skrev 2009-05-13 12:16:10 följande:
    Aha okej. Kollade på förpackningen men det står inte om den är varmrökt eller hur den är tillagad. =/
    Då fryser du den så slipper du fundera.
    Eller ringer tillverkaren o frågar.
    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
Svar på tråden Onsalakorv?