• EllieMay

    Hey Jude! Del 14

    Hey Jude! Del 14.


    Välkomna!

    Dags för en ny tråd igen. Del 14 den här gången!

    (kopierar från föregående tråds ts)

    För att behålla den fina stämningen här inne så går vi inte in på allt för känsliga ämnen. Inlägg som kanske är till för att provocera uppmärksammas inte överhuvudtaget.

    Tänk på att skriva på svenska eller översätta så att alla förstår.

    Detta är en glad tråd och som vanligt får den här beskrivningen, gjord av marcink, sammanfatta tråden:

    "hej vi är judar och glada och tycker om varandra. här pratar vi (nästan) bara om roliga saker, folk som pratar om skräp kan gå någon annanstans herrå!"

    Som sagt kopierar denna tråd efter tidigare www.familjeliv.se/Forum-11-257/m41351576.html
    Älskade lilla plutt
  • Svar på tråden Hey Jude! Del 14
  • bubele

    Men tutim!
    Nu har jag missat nåt - när är det dags? Grattis!!!!!{#lang_emotions_kiss}

  • Chaia

    Ah, kan tänka mig att det är segt med uppsatsen tutim. Been there, done that. Spännande att snart ha två små kottar!

    Med oss är det bra. Fullt upp mest hela tiden, men jag är glad så länge vi får hålla oss hyfsat friska. Februari och mars var bara en dimma av magsjukor, feber, influensa och annat skräp. Nu mår vi dock fint!


    Storasyster 0408 och Lillasyster 0710
  • mayasmama

    hej på er...här är allmänt kaos - åker om en vecka och har totalt missat att skaffa pass till millie och till mig, eller missat har jag inte men inte tänkt på att det inte är så långt kvar. Massvis att fixa innan med jobb och så.

    Min mamma har till råga på allt hamnat på sjukhus efter att hennes magsäcksoperation orsakat jätteinfektionen pga läckage.. Det var ganska allvarligt men nu börjar hon bli bättre. Jag var och hälsade på henne i onsdags bara ,för jag kan inte åka upp med millie eftersom hon varit utsatt för vattenkoppor. hur som helst i torsdags sa on till mig att hon orkar bara ett besök om dan så att vi skulle dela upp det. I torsdags och igår var hennes syster där och i fredags min bror. Igår var hon dock tvungen att att upplysa mig om att en kusin till mig undrat om inte "hon ( min mamma) har någon egen familj som tänker hälsa på!" Jag blir så trött. vad jag än gör och hur mkt jag än gör så skall jag ALLTID ha lite dåligt samvete för att jag inte gör mer! Då var jag på passexpeditionen kl 9 igår morse för att sen laga lunch till familjen plus kompis för att sen åka till ridningen efter handla sen tvätta och sen åka och jobba ett par timmar, var hemma kl 23 igår kväll!!!

    skulle heslt vilja skrika ut min frustration känner jag - fick bli ett inlägg här istället!!!! bare with me

    tutim: Louisa är inte citronmeliss, bladen är mer långsmala och ljusgröna, men det finns ngt som heter verbena , undrar om det kan vara det?

  • EllieMay
    mayasmama skrev 2009-05-24 07:44:17 följande:
    hej på er...här är allmänt kaos - åker om en vecka och har totalt missat att skaffa pass till millie och till mig, eller missat har jag inte men inte tänkt på att det inte är så långt kvar. Massvis att fixa innan med jobb och så. Min mamma har till råga på allt hamnat på sjukhus efter att hennes magsäcksoperation orsakat jätteinfektionen pga läckage.. Det var ganska allvarligt men nu börjar hon bli bättre. Jag var och hälsade på henne i onsdags bara ,för jag kan inte åka upp med millie eftersom hon varit utsatt för vattenkoppor. hur som helst i torsdags sa on till mig att hon orkar bara ett besök om dan så att vi skulle dela upp det. I torsdags och igår var hennes syster där och i fredags min bror. Igår var hon dock tvungen att att upplysa mig om att en kusin till mig undrat om inte "hon ( min mamma) har någon egen familj som tänker hälsa på!" Jag blir så trött. vad jag än gör och hur mkt jag än gör så skall jag ALLTID ha lite dåligt samvete för att jag inte gör mer! Då var jag på passexpeditionen kl 9 igår morse för att sen laga lunch till familjen plus kompis för att sen åka till ridningen efter handla sen tvätta och sen åka och jobba ett par timmar, var hemma kl 23 igår kväll!!! skulle heslt vilja skrika ut min frustration känner jag - fick bli ett inlägg här istället!!!! bare with me tutim: Louisa är inte citronmeliss, bladen är mer långsmala och ljusgröna, men det finns ngt som heter verbena , undrar om det kan vara det?
    Oj vad tråkligt, hoppas hon kryar på sig.
    känner igen det där med att känna sig otillräklig.
    Min mormor gick bort 2003 på julafton, värsta var att ingen i släkten meddelat att hon var sjuk, liggandes på sjukhus och att det var illa där an.
    De bodde visserligen i en annan stad men man tycker ju att dem kan höra av sig.
    Fick inget veta förän hon avlidit och då var ju vissa släktingar duktiga på att påpeka en bristande närvaro, men man visste ju inget!
    trots detta fick man ju ändå dåligt samvete.

    Du har ju som sagt varit och hälsat på, liksom övriga släktingar då hon bara orkar ett besök om dagen, så klandra inte dig själv även om man lätt kan få dåligt samvete.

    Hoppas ni får ut passen i tid samt att lillen återhämtar sig från vattkoppor.
    Hoppas ni får det super trevligt i Israel *avis*
  • Yamit
    mayasmama skrev 2009-05-22 07:49:50 följande:
    I israel finns ngt som heter "Louisa" som man också har i te som är supergott, ngn som vet vad det heter på svenska?
    Louisa ar citronverbena pa svenska (star det i denna linken: www.shenet.se/vaxter/citronverbena.html och pa hebreiska: www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs12-Lamed/Heb-Spices-Lamed-LemonVerbena.htm).
    Lite bilder: images.google.se/images&q=Aloysia+triphylla&um=1&ie=UTF-8&ei=5YkaSsqtCcmvsAbp0b2RAg&sa=X&oi=image_result_group&resnum=4&ct=title
    Och du Mayasmama, ta inte at dig av allt folk sager. Du gor mer an vad en normal person klarar. Jag forundras over hur du alltid lyckas fa ihop allt i din stressiga, stressiga varld med jobb, barn och tyngsta ansvaret for familjen. Hoppas att din mamma kryar pa sig snabbt och att ni far det trevligt harnere.
  • mayasmama
    Yamit skrev 2009-05-25 14:23:59 följande:
    Louisa ar citronverbena pa svenska (star det i denna linken: www.shenet.se/vaxter/citronverbena.html och pa hebreiska: www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs12-Lamed/Heb...).Lite bilder: images.google.se/images&q=Aloysia+triph...Och du Mayasmama, ta inte at dig av allt folk sager. Du gor mer an vad en normal person klarar. Jag forundras over hur du alltid lyckas fa ihop allt i din stressiga, stressiga varld med jobb, barn och tyngsta ansvaret for familjen. Hoppas att din mamma kryar pa sig snabbt och att ni far det trevligt harnere.
    tack yamit! tänkte nog att det var verbena.

    min mamma är tyvärr inte bättre och kan få vara kvar på sjukhuset i 3 veckor! och hon får mig att känna mig som skit varje dag för att jag inte tillbringar all min tid där! Nu vill hon att jag skall be mina kompisar att komma och hälsa på henne, för hon behöver hjälp att ta sig ut och röka! Är inte det lite mkt begärt att mina kompisar skall åka och ta hand om min mamma. misstänker att hon säger så för att jag skall ha ännu mer dåligt samvete för jag inte är där!

    i morse skulle jag gå ner och hämta tvätt i torkrummet och upptäckte att ALLA min kläder är borta! ngn har stulit i stort sett hela min garderob, hade tvättat mängder både i tvättstugan och hemma som jag hängt ner! jag är helt fötvivlad! har vare sig råd eller tid att köpa nya kläder. Kläder är väldigt ångestladdat för mig och det är jättejobbigt att hitta kläder jag kan ta på mig och som jag inte känner mig som en fet ko i, så mina kläder betydde mkt för mig - banalt jag vet men så är det!

    orkar verkligen inte mer nu! känner mig faktiskt bokstavligt som att jag gått in i en väg! huset som sket sig, mamma, företaget, pengastress, trågboddhet, barnen ,allt allt! känner mig helt slutkörd - skall bli väldigt skönt att komma iväg ett tag!
  • bubele

    Mayasmama
    Det är INTE ok av din mamma att behandla dig så, även om hon är sjuk. Absolut inte. Och skall man vara krass - nu är väl ett ypperligt tillfälle att sluta röka? Har hon en väldigt nära relation till dina kompisar eller varför skall de komma och hälsa på henne? Stå på dig och låt dig inte trampas på! Det låter som om hon har en del som inte bara beror på sjukhusvistelsen...

    Ang kläderna - usch vad tråkigt! Har du hemförsäkring kan du antagligen få tillbaka en del pengar där, men det hjälper ju inte i nuläget. Jag fattar inte hur man kan göra en sån sak, så elakt att gå till tvättstugan och ta någons kläder. Fattar verkligen inte. KAn du låna kläder av någon så länge, så att du har till resan?

    Stor kram till dig! {#lang_emotions_heart}

  • bubele

    Mayasmama
    Förlåt om jag låter hård när det gäller din mamma. Jag känner ju inte henne. Det är nog min egen irritation över martyrer i den egna familjen som spiller över lite . Samtidigt vet jag hur mycket du kämpar för att få allt att gå ihop och hur mycket du bryr dig om din familj och det känns inte rättvist att du inte blir uppskattad för det du gör.

  • Chaia

    Mayasmama: Vad mycket du får utstå. Inte kan din mamma begära att du ska be dina kompisar om hjälp? Det låter faktiskt lite knepigt. Jag förstår att det är svårt att strunta i det dåliga samvetet, men du har ju fullt upp (minst sagt) med ditt egna liv, så det känns ganska elakt att skuldbelägga dig för att du inte kan vara på sjukhuset jämt.

    Kram till dig!


    Storasyster 0408 och Lillasyster 0710
  • EllieMay

    Wow jag måste verkligen vara osynlig, dumt att starta en tråd som är inne på del 14 redan. Trodde alla judar var välkomna att delta och prata, men allt jag skriver verkar inte ens märkas

Svar på tråden Hey Jude! Del 14