• EllieMay

    Hey Jude! Del 14

    Hey Jude! Del 14.


    Välkomna!

    Dags för en ny tråd igen. Del 14 den här gången!

    (kopierar från föregående tråds ts)

    För att behålla den fina stämningen här inne så går vi inte in på allt för känsliga ämnen. Inlägg som kanske är till för att provocera uppmärksammas inte överhuvudtaget.

    Tänk på att skriva på svenska eller översätta så att alla förstår.

    Detta är en glad tråd och som vanligt får den här beskrivningen, gjord av marcink, sammanfatta tråden:

    "hej vi är judar och glada och tycker om varandra. här pratar vi (nästan) bara om roliga saker, folk som pratar om skräp kan gå någon annanstans herrå!"

    Som sagt kopierar denna tråd efter tidigare www.familjeliv.se/Forum-11-257/m41351576.html
    Älskade lilla plutt
  • Svar på tråden Hey Jude! Del 14
  • Chaia

    Nej, jag vet ju hur det blir när jag dricker mer än ett par koppar. Men det är så lätt hänt när man är trött och stressad.


    Storasyster 0408 och Lillasyster 0710
  • EllieMay

    Ja dessutom är det ju gott ju, lätt att glömma. Hände mig för ett par år sedan att jag tappa kollen på hur många red bull jag druckit under dagen, resulterade i att jag fick syn rubbningar och vart som en duracel kanin. Blev överslag helt enkelt och vi trar att jag klämde i  mig 11 stycken på loppet av 6 timmar. uuuh aldrig mer.

  • EllieMay

    Pust nur är jag trött, har firat min födelsedag i dag.
    Trodde aldrig man kunde bli så trött men jo där ser man.
    Lilleman här hemma fyller år den 18 så då är det yttligare en fest att ladda upp för

  • En helt vanlig mamma

    hallojsan o valkommen hem Elims!!!

    Ang. att missbruka kaffe, det finns val inget battre an att svepa kopp efter kopp da man ar sa trott att ogonen ar i kors. Jag kallar kaffe o alvedon for min nya morgondrink...Benjamin har helt plotsligt obefgett sin harliga somn for att efterapa Natis schema...Buhu!!

    Sitter annars o kollar efter resor da maken fatt forlangt pa volvo. Eller fatt en ny position, sa nu kan vi andas ut en stund...

    Kram kram

  • Tili

    Shabat Shalom!

    Hoppas ni alla mår bra!

    Nu längtar jag till vändrat vänder! Jag vill ha sommar!!! Om det fortsätter så här tar jag nog och sticker till Israel med ungarna för att vara hemma med busarna själv i sju veckor med regn klarar jag nog inte!

    Idag ska jag baka en massa, har bjudit hem mina meandi värdinnor så i morgon har jag sommar lunch och fika för 15 st mammor. Ska försöka mig på att göra lite roliga bakelser och även en jordgubbstårta förstås.

    Elims: Jag har inte hunnit göra fotoboken ännu. Berätta gärna om du blir nöjd.

    Grattis i efterskott Ellie!

  • elims

    shavua tov allihopa!

    Ska sommaren regna bort, eller vad är det frågan om...?!

    Nu ska vi iväg å shoppa, ha det gott!

  • Yamit

    NYB ? skont att maken fatt forlangt. Blev lite orolig for ett tag sedan nar du skrev att det fanns risk for varsling. Inte det lattaste att hitta nytt jobb mitt i finanskrisen.
    Hmmm? kan det vara kaffet som ar boven i dramat vad galler Benjamin?s somn? Det gar val rakt ut i mjolken, eller? *bara en tanke*

    Sjalv har jag nastan helt slutat med Coca Cola sen en manad tillbaka. Tog dock en burk forra veckan och en precis nu, men det ska inte bli nagon vana. Laste en artikel om hur overkonsumtion paverkar blodet, att man far oforklarliga sjukdomssymptom, trotthet, feber, forsvagade muskler (orkeslos), hjartslagsforandringar osv. och MYCKET stamde pa mig. Blev lite radd där och eftersom jag anda var sjuk (i bronkit) och Cola inte riktigt ?smakade? precis da (med antibiotikan) sa gjorde jag slag i saken direkt och slutade tvart. Far se hur lange det haller denna gangen, men det ar mitt langsta uppehall hittils. (Artikeln, pa hebreiska dock: www.haaretz.co.il/hasite/spages/1086773.html ).

    Ellie ? Grattis i efterskott! Later inte bra det dar med Redbull. Jag drack ett par sadana pa ett brollop for flera ar sedan och tyckte jag fick gallopperande hjartslag av det dagen efter, sa den drycken aktar jag mig for sedan dess. Men gott var det.

    Tili ? Hoppas meandi lunchen blir lyckad. Kommer du ner sa har vi en ?ny? lekpark har i Hertzliyah, bredvid ?Shivat HaKochavim?-kopcentrat, med en hog klatterstallningsanlaggning med rutchkanerör/repbroar (for storre barn) och en inhagnad babyavdelning (med mjukt underlag) precis i anslutning. Och sa ett café precis bredvid (men jag vet inte om det ar kosher eller med vilka priser). Har sjalv borjat ta med barnen till lite olika lekplatser har runtomkring efter dagis, nu nar vadret ar sa fint. Blir lugnare nar de far rasta av sig än att de brakar med varandra hemma, men igar borjade vi pottrana sonen sa jag vet inte om det ar sa lyckat att vara hemifran (langt fran en toalett) så precis i borjan, sa jag far nog gora ett uppehall tills jag vet hur pass bra pottraningen gar. Lite synd om dottern da, som maste sitta inne och uggla pga detta.

    Sa det regnar alltsa i Sverige? Hur lange ska det halla pa? Ska till Sverige med barnen i Augusti och forra aret (nar det regnade hela vistelsen forutom 1-2 dagar) sa investerade vi i ordentliga regnklader och gummistovlar, som jag givetvis tog med hem sen. Ska jag verkligen behova asa med allt det till Sverige eller finns det en chans att det blir en solig sommar denna gangen?

  • Monchichii

    Hej på er allihop!

    Ville gärna in och kika hos Tili men kommer inte in där!

    Jag måste verkligen ta tag i mig själv och kosten, har inte vart så skötsam men det får det bli ändring på nu!

    Idag ska jag städa massor och imorrn är det skolavslutning för vår dotter, mormor kommer nog hit då! Vårt hem är kraftigt försummat efter alla projekt vi haft Sen bär det nog av till Karlskrona då en vän till mig ska passa en hytta och vi tänkte passa på att blåsa lite glas!

    Nästa är utställning på Öland, det ska bli superspännande och själva utställningsobjektet jag håller på med är fullt med detaljer och riktigt kul att genomföra!

    Någon som kan uppdatera lite? Känner inte igen alla nick här och så verkar alla ha många fler barn än sist jag tittade in jag har fortfarande "bara" tre stycken Min minsting säger nu ordet "faktiskt" 2,5 år, haha! Dottern är stora tjejen och börjar skolan efter sommaren. Vår mellankille börjar också bli stor och börjar på stor-avdelning efter sommaren!

    Kramar till er alla!

Svar på tråden Hey Jude! Del 14