här kommer receptet: och ett annat snarlikt:
Vit chokladmousse med kaffe
2 port
Ingredienser:
75g Vit choklad
1dl grädde
½ dl kallt kaffe
2 ägg
1 msk socker
ev 1-2 msk Cointreau, konjak eller rom
½ tsk rivet apelsinskal
Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull tillsammans med kaffet, vispa ägg och socker väl. Häll i chokladsmeten under kraftig vispning.
Vispa grädden tjock och blanda med äggsmeten. Smaksätt ev. med apelsinskal eller likör.
Häll i små koppar eller dyl. och ställ kallt i kylen ca 4 timmar.
saffrans mousse
2 dl vispgrädde
1/2 krm saffran, ca 1/2 påse
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella
Apelsinsallad:
4 apelsiner
1 dl strösocker
1 dl apelsinjuice
Gör så här
Vispa grädden med saffran. Smält chokladen i bitar på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner Kesella och sist grädden. Häll upp moussen i glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 timme. Skala det yttersta skalet av en apelsin med potatisskalare. Strimla skalet. Skala och skiva apelsinerna. Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Rör försiktigt i juicen och apelsinskal och rör tills sockret smält. Häll såsen över apelsinerna. Servera apelsinsalladen till moussen.