Inlägg från: BasseKatt |Visa alla inlägg
  • BasseKatt

    TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)

    Hej alla som fött tvillingar i början av 2007 samt alla andra som vill landa i denna goa tråd! Välkomna!

    Tidigare trådar med samma gäng:
    Tråd 1: www.familjeliv.se/Forum-11-222/m12268119.html
    Tråd 2: www.familjeliv.se/Forum-11-222/m15046511.html
    Tråd 3: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m18018307.html
    Tråd 4: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m21405101.html
    Tråd 5: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m23964298.html
    Tråd 6: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27097410.html
    Tråd 7: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m29894198.html
    Tråd 8: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m32909225.html
    Tråd 9: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35403858.html
    Tråd 10: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38417660.html
    Tråd 11: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41499563.html

    Vi träffas då och då - ibland många, ibland få!
    Info om kommande träffar finns i separata trådar...
    Sthlmsgängets återfinns här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m44119610.html

  • Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)
  • BasseKatt

    Hade ju totalt missat att tådarna gått ut ut nu!!! (tack Divan för påminnelsen!!!)
    Jag som brukar vara så duktig och ha påminnelser i telefonen etc. Inte denna gången dock... Får väl skylla på att jag har annat att tänka på just nu. Sitter här på jobbet och ska packa ned alla mina prylar och gå hem för denna gången. Sista dagen dag och det är sååå skönt!

    Försöker maila ut till er alla och hoppas att ni så småningom ska hitta hit.

    Kram!

  • BasseKatt

    Jaha, så har det ju gått en vecka eller så sedan jag skrev sist. Tiden går verkligen sjukt fort nu! Men nu ska jag vara hemma läääänge (hoppas jag innerligt). Hade inte tänkt vara tillbaka på jobbet förrän sep 2010 och det känns underbart. Packade ihop mina pinaler idag och gick hem. Fast det är ett litet men kvar... Vi har ju ett varsel på 50 pers över oss (vi är typ 325) och beskedet om vilka som ska gå ska komma i början av juni. Jag har bett min chef ringa när hon vet besked och jag hoppas kunna åka in då. Vill inte få veta per telefon. Eftersom jag trots allt har jobbat 13 år inom firman, så hoppas jag ju få vara kvar, men LAS är ju inte allt tyvärr. Vet dock att min chef verkligen uppskattar mitt jobb och hoppas ju att det ska säkra mig, men HELT säker kan man ju aldrig vara. De kanske lägger ner hela avdelningen?! Nåja, inget att oroa sig för nu. Det blir det inte bättre av. Har iaf 12mån uppsägning + 6mån lön om oturen skulle vara framme. Och typ 60 dagars innestående semester förutom den vi fick nu i april, så helt barskrapad blir man ju inte med en gång. Men tvingas tänka på jobbsökande vill jag inte nu.

    Nu vill jag bara fokusera på vår lilla familj och nya lilla vilden där inne! Är i v 34+1 idag och har därmed gått exakt en vecka "över tiden" från dödsbeskedet från förra gången. Känner mig dock ganska lugn ännu, då det är full rulle där inne typ 24h7, men det kan ju ändras när som helst. Vi ska tillbaka till kuratorn på SÖS på måndag och prata och har blivit lovade en tur till förlossningen samt att få kika på BB (där vi ju aldrig var sist). Det känns bra. Sedan ska vi göra CTG.

    Vi var hos BM i måndags och nästan allt var bra. Hade p-glykosvärde på 10,5 denna gången (ska vara max 9 och jag har legat på 6-6,5 förut), så nu har jag fått remiss till sk glykosbelastning på VC på måndag morgon. Känns lite läskigt även om det ju mycket väl kan vara en ren tillfällighet. HB-värdet hade dock konstigt nog stigit till 116 och även BT var "högt" på 110/60. Vet inte om allt detta hänger ihop på nåt sätt eller om det är rena tillfälligheter, men det känns lite oroligt i alla fall.

    I helgen ska vi försöka fixa klart Emils rum. Bestämde oss för att inte varken tapetsera eller måla om (är grönrandig tapet idag). Det blir så ruggigt dyrt. Den tapet vi kikat ut (ingen märkvärdig, men dock från en barnkatalog) skulle gå löst på över 3000 kr för hans rum och det är det inte värt. Tror ju inte att han bryr sig så värst heller. Så det får vara. Ska köpa en bokhylla på IKEA imorgon och sedan sätta golvlister och flytta in allt. Behöver hitta lite fina lampor och nåt fint gardintyg också. men sen så! Emil får gå till dagis på fredag, så ska vi försöka fixa klart.
    Han premiärsov i sin nya stora säng vid middagsluren igår (första VAB-dagen sedan dagisstarten 23/3!) och ikväll ville han också sova där. Får väl se hur det går inatt. Men skönt med långhelg om det blir knöligt.

  • BasseKatt

    Fia: Jag har tänkt på dig idag! Vad skönt att allt gick bra och att det blev ett fint avsked. Vet att jag reagerade likadant när min pappa grät på min morfars begravning (han gick bort först av mina). Tror att det var första gången jag såg honom gråta och det var kämpigt. Man vill ju så gärna ha dem kvar hos sig för alltid!

    MizzK: Härligt kämpat i plugget! Och snart är det lov!


    Simma: Låter verkligen som supermysiga sommarplaner.
    Här har vi av förklarliga skäl inga direkta planer alls. Jag hoppas att vi ska kunna åka ned till släktfesten i Västergörland 2:a helgen i juli, men det beror ju på när lillebror behagar kika ut. Annars tror jag att det blir mycket hemma och landet för oss. Och vi träffar gärna alla som är i Sthlm i sommar och myser lite!!!

    Pico. Här har vi tack och lov varit tämligen förskonade från utbrott. Det kommer ett och annat. I måndags fick Emil dock sitt värsta hittills. Tholi fyllde år och Emil och jag hade förberett lite smaskig mat som skulle grillas och hade köpt smaskig efterrätt. Det skulle bli lite extra sen middag och Emil var nog både lite hungrig och trött. När han inte fick vara kvar på nedervåningen när vi skulle till att laga maten fick han värsta frispelet. Gapade och skrek och gick bara inte att få kontakt med. Gick bara runt och bölade och sa "ner" hela tiden. Vad fasen gör man? Försökte med att ignorera, men det funkade inte alls. Provade med att hålla om och prata lugnt, men han vrider sig som en mask (jäklar vad starka de är!) och säger "näe bott" (=bort) hela tiden. Det höll väl på i 30-40 minuter eller så varpå killen är illröd och genomblöt. När vi så sitter och ska äta är han så trött att han sitter och somnar (hulkandes högljutt). I säng med ungen istället. Lyckades få honom att dricka välling sovandes och så var det med den födelsedagen. Blev ingen glass och smaskiga färska bär för honom inte. Och man blir ju såååå slut själv! Både psykiskt och fysiskt. Förstår verkligen hur kämpigt ni måste ha det emellanåt med tjejerna!
    Man kan väl bara hoppas och tro att det växer bort. Snart!

  • BasseKatt

    Nu har jag uppdaterat mitt galleri med lite nya bilder på magen (som bara växer o växer ) och på lilla killen i mappen Emil 2-3år.

    Ska försöka ta mig tid att skriva lite ikväll oxå. Kraaam till allihop så länge!

  • BasseKatt
    Fia: Älskade vän! {#lang_emotions_heart} Har tyckt att det varit ovanligt tyst från Uppsalatrakten... Har haft högläsning ur bloggen för Tholi om din vecka och vi har båda suttit och ryst. Håller alla tummar och tår för att det ska gå bra i helgen och att du ska få vara kvar hemma sedan i veckan. KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!
  • BasseKatt
    Fia: Underbara nyheter!!! Hoppas nu bara att lillskruttan får stanna kvar ett par veckor till minst. Även om vi ju vet att det går bra med minibebisar också... Och att få ordinationen att småäta om man är godisråtta kan ju knappast bli bättre?! Själv ligger jag på blygsamma+8 (precis som sist), men verkar ju må hyfsat iaf. Om det inte vore för dessa eländiga rygg- och foglossningsbesvär så...
    Stor kram på er!
  • BasseKatt
    Fia: Japp, mätte kaggen i förra veckan och var då 109cm runt. Sista mätningen förra gången gjorde jag i v31 nånting (10 dagar innan killarna kom) och då var jag 111cm. Man funderar ju lite på vart man hade hamnat med ett par veckor till då... SF-måttet ligger fortfarande en bra bit efter denna gången, men det är ju inte så konstigt...
  • BasseKatt

    Hej tjejer!

    Här händer det en hel del... Hade ju tänkt att i lugn och ro berätta vad som hänt senaste veckan (och det är mycket - både roligt och trist), men det hinns inte med nu. I varje fall inte ikväll. Kanske imorgon beroende på... Låter det kryptiskt?! OK, här kommer kortversionen...

    UL förra veckan (v 36+0) visade att killen där inne är välväxt och uppskattad vikt var runt 3,1 kg {#lang_emotions_surprised} redan. Vi fick tid inbokad för undersökning och ev. igångsättning 15/6. Jisses! So much to do, so little time liksom. Till skillnad från förra gången när man var typ redo från v28 är jag denna gången inte redo alls Men nu har jag haft ett par dagar på mig att SOOOVA och fiffa lite. Har köpt gardintyg till Emils rum, sytt babyfilt, köpt present till bäbisen från Emil och från bäbisen till Emil etc.

    Idag (v37+1) var det nytt CTG (allt är bra!) och på läkarsamtalet efter frågade hon om hon skulle kika lite hur läget var. Om det är för omoget på måndag kanske man skjuter lite på det hela. Men det var ingen risk! Livmodertappen var bara dryga cm och jag var öppen 3-4cm redan! Hon retade den lite till och menade att vi nog inte behövde vänta till måndag. Det kan gå MYCKET fortare än så. Men herregud! Det kanske händer inatt?! Mina föräldrar som ska vara barnvakt är i Umeå och kommer hem under fredagen. Bara att ringa reserverna (farmor och farfar) och meddela att de måste vara stand-by nu... Har i alla fall packat det mesta och tagit fram resten. Tvättat det sista, köpt lite choklad och cola att ta med... Hoppas dock att han väntar till helgen i alla fall. Är inte riktigt redo ännu...
    Har lite sammandragningar (inte onda) som kommer och går och ryggen gör ont som f-n. Hoppas nu på en lugn natt.

    Kikar in imorgon om inget händer innan dess. Håll tummarna för oss!

  • BasseKatt

    Lugn natt tack och lov! Sitter nu och mumsar frukost och hoppas på en lugn dag också. Lade plastad frotté i sängen för säkerhets skull och det har INTE varit skönt att sova på. Varmt och läskigt. Men hellre det än förstörd säng om nåt skulle hända. Nån som vattnet gått för hemma? Hur mycket kommer det? Mitt tog de ju på förlossningen sist och jag har för mig att det var rätt mycket...

    Mina föräldrar hade kört på i regnet igår och var i Hudiksvall nu. Kommer hem redan ikväll! *glad* Nu funkar ju farmor och farfar också, men vi tycker det är skönare med mina föräldrar på nåt sätt. Och de har mycket egna grejor också, så vi slipper släpa. Skönt!

    Ska försöka ta det lugnt idag och fixa den sista packningen. Hoppas dock att han lugnar sig till på lördag

    Lovar att försöka hålla er uppdaterade!

  • BasseKatt

    Fortfarande lugnt här... Ska strax krypa i säng och hoppas på lite bättre sömn i natt. Tholi har haft svårt att koncentrera sig på jobbet idag. Han jobbar sista dagen imorgon (han har fått nytt jobb!!!) och ska sedan vara ledig till september. Imorgon är det avskedsfika och han har bakat halva kvällen Imorgon har vi (läs mest han) bestämt att jag ska följa med in till fikat, så att han vet var han har mig *skratt* Han tog bilen idag för att plocka hem lite grejor och det tog evigheter att komma hem. Så han vågar inte chansa ifall nåt händer imorgon och han inte tar sig hem fort nog. Så vi åker in en stund mitt på dagen och fikar och åker hem igen. Jag har aldrig varit där, så det kan ju vara trevligt så där sista dan. Även om jag nog gärna slöat lite på soffan också... Men det kanske händer nåt i natt - man vet ju aldrig.

  • BasseKatt
    Yret: Vad kul att du fick jobbet! Förstår att det måste vara tröttsamt så här första veckan. Bara att behöva vara snäll och glad inför massor av nya människor kan ju göra vem som helst utschasad. Hoppas att det vänder snart.
    Det förklarar ju i alla fall varför du inte varit hemma när jag ringt dig massa ggr denna veckan. Har känt mig lite pratsjuk, men inte velat ringa mobilen, så jag får skylla mig själv!
    Ja, visst går tiden läskigt fort ibland! Och snart är det väl dax för ny undersökning för dig?! Håller som vanligt alla tummar och tår och skickar massa styrkekramar gumman!!!

    Simma: Tack för hejaropen och hoppas att du snart är på klarare vatten igen. Slemmiga maneter är inget trevligt. Kram till dig och resten av familjen med!

    Fia: Lilla vännen då! Hoppas att det ger med sig snart. Emil blev riktigt uppmumsad i Dlarana förra midsommarn, men då var det mest knott och han slapp svullnad iaf. Såg mest ut som en bulig prickig korv hela han Hoppas att det blir bättre i år.

    Och så massor av kramar och sol till alla er andra också så klart!!!
    Kikar in imorgon igen om jag är hemma då..
  • BasseKatt

    Fortfarande hemma. Tycker dock att det trycker på liiite mer nu, men fortfarande inget som gör ont. Får väl se hur dagen blir...

    Anna i Hult: Ha en underbar semester!!!

  • BasseKatt

    Nu drar vi in till Tholis jobb. Bilen är packad och klar och vi får väl se om vi kommer hem igen efteråt eller om det blir BB. Känns som att det är lite mer på G nu i alla fall. Men det kan väl sega länge lika gärna antar jag...

  • BasseKatt

    Kikar bara in lite snabbt för att önska alla en riktigt skön midsommar!
    Tack för alla hälsningar!

    Vi kom hem i måndags kväll och alla mår bra. Lite trötta, men så är det väl med en ny plutt hemma. Emil har hittills varit väldigt stolt och mysig storebror och vi hoppas att det håller i sig. Lillebror (fortfarande namnlös ) har visat sig vara en riktig liten piraja, så matningen har gått så där... Idag är plutten 6 dagar! Inte klokt så fort en vecka går!

    Ska försöka kika in och skriva lite mer vid tillfälle. Stor kram tills dess!

  • BasseKatt

    Får jag lov att presentera familjens nyaste tillskott:


    Oskar - född 13 juni, 3290g o 50cm

    Emil är en mycket stolt storebror som tycker lillebror är "musig" och pratar och gosar med honom. Dagarna trillar iväg och det funkar ganska bra. Emil har varit på dagis i princip varje dag och har det kul med kompisarna. Nätterna har varit lite s i och så och lillkillen har varit hos mig i princip helanätterna, vilket jag inte riktigt gillar. Men herrn har starka åsikter om att det ska vara mycket tutte på natten tyvärr. Får väl ta den kampen om några veckor... Han är fortfarande väldigt bitsk av sig och vissa dagar är det inte kul. Han tar tag som man ska och sedan liksom puttar han ut tutten och snuttar längst ut (aaaaaajjjjj!!!!) och det spelar ingen roll hur många ggr jag försöker få honom att ta nytt tag... Hoppas han lär sig snart för ibland vet jag inte hur mycket längre jag ska stå ut.

    Jag lovar att försöka kika in igen och skriva (och läsa) lite mer, men det får räcka för ikväll. Det är nån somtycker att det är matdax igen
    Har dock lagt upp en massa bilder både under mage, familjen, Emil 2-3 och Oskar 0-3mån.

    Kram allihopa önskar vi hela högen!


    Emil o ängeln Linus 070210 och Oskar 090613
  • BasseKatt

    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! Vilken skitdag! Vi ska nu åka ut till landet för att sedan vidare till släktfest i elgen och sen tillbaka till landet igen. Idag var alltså stora packaredagen. Gick hyfsat under dagen då storkillen var på dagis, men det var liksom som om Oskar kände på sig att mamma var lite stressad och gjorde sitt bästa för att vara så jobbig som möjligt. Har bara sovit kort småstunder och käkat, men aldrig varit nöjd. NU på kvällen har det varit överjävligt med en Emil som ska "hjälpa till" att packa och en Oskar som har gallskrikit så fort man inte håller i honom. Jag har varit nära sammanbrott flera ggr, men nu tror jag äntligen att vi är klara att ge oss iväg. Bara drygt 2 timmar senare än tänkt...

    Sköt om er allihop! Släkten har bredband så jag ikar nog in nåt därifrån, men sedan blir det internetlöst på landet i ca en vecka. Måste övertyga svärmor om att mobiltbredband är ett måste. Då kan hon ju ta det med till landet när hon är där. Kalasidé va?! Nu har hon bara gammalt slömodem i villan och det går ju bara inte eller hur?! Får se hur det går... Hehe...

    Stor kram till alla och en extra stor till fam Frida. Vi tänker på er!!!

  • BasseKatt
    Pico/Simma: Har inte varit inne och läst på evigheter men såg att det pratades om utflykt. Var? När? Har inget planerat för imorgon, så Oskar och jag skulle kanske kunna hänga på... Kikar in igen lite senare...
Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)