• BasseKatt

    TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)

    Hej alla som fött tvillingar i början av 2007 samt alla andra som vill landa i denna goa tråd! Välkomna!

    Tidigare trådar med samma gäng:
    Tråd 1: www.familjeliv.se/Forum-11-222/m12268119.html
    Tråd 2: www.familjeliv.se/Forum-11-222/m15046511.html
    Tråd 3: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m18018307.html
    Tråd 4: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m21405101.html
    Tråd 5: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m23964298.html
    Tråd 6: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27097410.html
    Tråd 7: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m29894198.html
    Tråd 8: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m32909225.html
    Tråd 9: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35403858.html
    Tråd 10: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38417660.html
    Tråd 11: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41499563.html

    Vi träffas då och då - ibland många, ibland få!
    Info om kommande träffar finns i separata trådar...
    Sthlmsgängets återfinns här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m44119610.html

  • Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)
  • BasseKatt

    Hade ju totalt missat att tådarna gått ut ut nu!!! (tack Divan för påminnelsen!!!)
    Jag som brukar vara så duktig och ha påminnelser i telefonen etc. Inte denna gången dock... Får väl skylla på att jag har annat att tänka på just nu. Sitter här på jobbet och ska packa ned alla mina prylar och gå hem för denna gången. Sista dagen dag och det är sååå skönt!

    Försöker maila ut till er alla och hoppas att ni så småningom ska hitta hit.

    Kram!

  • FiaEleonora

    hej Basse!
    Hade jag totalt missat med... Men kanon att du fixat en ny och mailat ut!!!! Gulle dig!!!! 

    Begravningen idag var så jobbig... Det är inte lätt att se sin pappa gråta... Min älskade pappa. Men begravningen var så fin och det var en 40 personer som var där, människor man inte sett sen man var liten så det var fint... Älskade älskade farmor! {#lang_emotions_heart}


    * Savannah o Leah, mina mirakelprinsessor *
  • BasseKatt

    Jaha, så har det ju gått en vecka eller så sedan jag skrev sist. Tiden går verkligen sjukt fort nu! Men nu ska jag vara hemma läääänge (hoppas jag innerligt). Hade inte tänkt vara tillbaka på jobbet förrän sep 2010 och det känns underbart. Packade ihop mina pinaler idag och gick hem. Fast det är ett litet men kvar... Vi har ju ett varsel på 50 pers över oss (vi är typ 325) och beskedet om vilka som ska gå ska komma i början av juni. Jag har bett min chef ringa när hon vet besked och jag hoppas kunna åka in då. Vill inte få veta per telefon. Eftersom jag trots allt har jobbat 13 år inom firman, så hoppas jag ju få vara kvar, men LAS är ju inte allt tyvärr. Vet dock att min chef verkligen uppskattar mitt jobb och hoppas ju att det ska säkra mig, men HELT säker kan man ju aldrig vara. De kanske lägger ner hela avdelningen?! Nåja, inget att oroa sig för nu. Det blir det inte bättre av. Har iaf 12mån uppsägning + 6mån lön om oturen skulle vara framme. Och typ 60 dagars innestående semester förutom den vi fick nu i april, så helt barskrapad blir man ju inte med en gång. Men tvingas tänka på jobbsökande vill jag inte nu.

    Nu vill jag bara fokusera på vår lilla familj och nya lilla vilden där inne! Är i v 34+1 idag och har därmed gått exakt en vecka "över tiden" från dödsbeskedet från förra gången. Känner mig dock ganska lugn ännu, då det är full rulle där inne typ 24h7, men det kan ju ändras när som helst. Vi ska tillbaka till kuratorn på SÖS på måndag och prata och har blivit lovade en tur till förlossningen samt att få kika på BB (där vi ju aldrig var sist). Det känns bra. Sedan ska vi göra CTG.

    Vi var hos BM i måndags och nästan allt var bra. Hade p-glykosvärde på 10,5 denna gången (ska vara max 9 och jag har legat på 6-6,5 förut), så nu har jag fått remiss till sk glykosbelastning på VC på måndag morgon. Känns lite läskigt även om det ju mycket väl kan vara en ren tillfällighet. HB-värdet hade dock konstigt nog stigit till 116 och även BT var "högt" på 110/60. Vet inte om allt detta hänger ihop på nåt sätt eller om det är rena tillfälligheter, men det känns lite oroligt i alla fall.

    I helgen ska vi försöka fixa klart Emils rum. Bestämde oss för att inte varken tapetsera eller måla om (är grönrandig tapet idag). Det blir så ruggigt dyrt. Den tapet vi kikat ut (ingen märkvärdig, men dock från en barnkatalog) skulle gå löst på över 3000 kr för hans rum och det är det inte värt. Tror ju inte att han bryr sig så värst heller. Så det får vara. Ska köpa en bokhylla på IKEA imorgon och sedan sätta golvlister och flytta in allt. Behöver hitta lite fina lampor och nåt fint gardintyg också. men sen så! Emil får gå till dagis på fredag, så ska vi försöka fixa klart.
    Han premiärsov i sin nya stora säng vid middagsluren igår (första VAB-dagen sedan dagisstarten 23/3!) och ikväll ville han också sova där. Får väl se hur det går inatt. Men skönt med långhelg om det blir knöligt.

  • SimmaLugnt

    Tack för att du trådat upp oss igen Bassekatt!

    Och skönt att du mår bra och vilden rumsterar som aldrig förr
    Sen kan du börja hänga med hemmaföräldrar igen

  • SimmaLugnt

    Fia: Jag bävar inför bortgången av gammelmammorna i min släkt. Gubbarna är borta allihopa sen mer än tio år sen, men mammorna segar sig fram och kämpar på.
    Låter jobbigt med begravningen, stor kram.

  • BasseKatt

    Fia: Jag har tänkt på dig idag! Vad skönt att allt gick bra och att det blev ett fint avsked. Vet att jag reagerade likadant när min pappa grät på min morfars begravning (han gick bort först av mina). Tror att det var första gången jag såg honom gråta och det var kämpigt. Man vill ju så gärna ha dem kvar hos sig för alltid!

    MizzK: Härligt kämpat i plugget! Och snart är det lov!


    Simma: Låter verkligen som supermysiga sommarplaner.
    Här har vi av förklarliga skäl inga direkta planer alls. Jag hoppas att vi ska kunna åka ned till släktfesten i Västergörland 2:a helgen i juli, men det beror ju på när lillebror behagar kika ut. Annars tror jag att det blir mycket hemma och landet för oss. Och vi träffar gärna alla som är i Sthlm i sommar och myser lite!!!

    Pico. Här har vi tack och lov varit tämligen förskonade från utbrott. Det kommer ett och annat. I måndags fick Emil dock sitt värsta hittills. Tholi fyllde år och Emil och jag hade förberett lite smaskig mat som skulle grillas och hade köpt smaskig efterrätt. Det skulle bli lite extra sen middag och Emil var nog både lite hungrig och trött. När han inte fick vara kvar på nedervåningen när vi skulle till att laga maten fick han värsta frispelet. Gapade och skrek och gick bara inte att få kontakt med. Gick bara runt och bölade och sa "ner" hela tiden. Vad fasen gör man? Försökte med att ignorera, men det funkade inte alls. Provade med att hålla om och prata lugnt, men han vrider sig som en mask (jäklar vad starka de är!) och säger "näe bott" (=bort) hela tiden. Det höll väl på i 30-40 minuter eller så varpå killen är illröd och genomblöt. När vi så sitter och ska äta är han så trött att han sitter och somnar (hulkandes högljutt). I säng med ungen istället. Lyckades få honom att dricka välling sovandes och så var det med den födelsedagen. Blev ingen glass och smaskiga färska bär för honom inte. Och man blir ju såååå slut själv! Både psykiskt och fysiskt. Förstår verkligen hur kämpigt ni måste ha det emellanåt med tjejerna!
    Man kan väl bara hoppas och tro att det växer bort. Snart!

  • komandiva

    bra Basse att du styr upp våra trådar!
    hörrni, om någon är träffsugen så blir det en liten imrogon!! Kika in på träfftråden. Vinterviken kl 10
    kram

  • Romanova

    Tack Basse för ny tråd! Bra att någon har koll. Jag känner mig som totalt noll-koll på det mesta nu för tiden.

    Simma
    - säger som flera, vilken härlig sommar ni har framför er. Vi åker nog också en sväng till Provence i sommar. Det är alltid skönt.

    Divan
    - jag förstår om det känns jobbigt med amma och samtidigt busbarn. Bra när ni är två och gemensamt kan tackla.

    Våra flickor somnar relativt bra. Jag brukar ofta ligga och mysa lite med var och en en stund tills de somnar. De har ju egna minisängar, men jag viker mig dubbelt och får plats {#lang_emotions_laughing} brukar själv alltid somna. När den ena somnar går jag in till den andra som då under tiden farit lite upp och ner i sängen. Eftersom jag bara har en timme med flickorna på kvällarna i veckorna efter jobbet, så tycker jag det är är extra mysigt att få den där kvällsstunden.

    Annars är Cassandra riktigt dryg just nu. Hon styr och ställer med Clara som helt och hållet springer i Cassandras ledband. Clara är så snäll och kommer med Cassandras saker när hon är ledsen och Cassandra bara skriker och kastar saker omkring sig. Hon kör på som hon gjort redan som liten bebis, dvs skriker sig till det hon vill ha, antingen det är kramar, gos eller något att äta och dricka, leksak etc. Vi funderar nu på att strama upp henne något och få henne att lugna ner sig på egen hand. Hittills har vi burit henne och kramat henne, men det tar alltid en liten stund innan hon lugnar ner sig. Nu skall vi köra på en variant som jag så smått redan börjat med, dvs att hon får sitta för sig själv antingen i sitt rum, i soffan eller på annan lämplig plats. Hon kör med oss alla och får alltid sin vilja igenom, men så har det varit sedan hon var nyfödd {#lang_emotions_smile} Clara är den som alltid får stå tillbaka och lämna ifrån sig saker osv. Nu försöker jag ge Clara extra mycket tid och uppmärksamhet när jag är hemma och jag märker att hon uppskattar det. Hon tycker om lite lugn och ro, sitta och prata och fixa lite med mina "jobbsmycken, jobbkläder" osv. Hon gillar bling-bling den tjejjen. När jag kommer hem sliter jag alltid av mig "jobbuniformen" och sätter på mig bekväma kläder, men innan dess så njuter Clara-flickan av allt som hon tycker är fint. Sötnosen.

    Cassandra är en röjare helt enkelt. Oj så krävande hon kan vara.

    Är det förresten någon annan som fästingvaccinerat sina små? Vi måste nog göra det tror jag.

    Massa hej hej och trevlig långhelg för er som har det!


    Lycklig mamma till älsklingarna Clara & Cassandra
  • Pico

    Tack för alla peppande inlägg ang våra temperamentsfulla tjejer! Tråkigt att det är fler som brottas med samma problem men skönt att höra att vi inte är ensamma. På högskolebiblioteket sprang jag av en slump över Trots-boken (Vi föräldrars) och jag läste igenom kapitlet 2-3 år. OJ vad jag kände igen oss!! Jag har ofta "dåligt samvete" för att jag blir arg, irriterad och inte kan behålla lugnet när de är som värst. Då var det såååå underbart att läsa att barnpsykologerna skrev att det är föräldrarnas skyldighet att vara motstånd till barnen under den här tiden. Man måste sätta tydliga stopp och gränser och visa alla olika känsloyttringar. Det gör barnen till sociala och trygga individer. Det var så skönt att få svart på vitt att vi gör rätt trots att det känns så tungt ibland. Självklart överöser vi våra tjejer med massor av KÄRLEK {#lang_emotions_heart} (det gör väl alla?!) men vi är samtidigt "hårda" (uppfostrar de inte till militärer!!) vad gäller att ställa rimliga krav, sätta tydliga gränser och konsekvenser. Jag försöker trösta mig med att de egenskaper som är jobbiga nu blir väldigt värdefulla senare i livet om de vårdas väl (envishet, styrka, integritet, temperament).

    Divan: Uj vad tufft du verkar ha det med 3 barn och krångliga läggningar!! Styrkekramar till dig/er! Vi har fortfarande och lyckligtvis väldigt lätta läggningar, och det tackar jag för! Hoppas innerligt att det löser sig för er med Brasilienresan!

    Stor kram till Fia och Virris i sorgen!

    Mizz K: Håller med alla andra, ni känner era killar bäst och vad som är bäst för dem. Det kanske kommer en tid senare när ni verkligen behöver tänka på att ge dem egen tid utan sin bror men om de mår bäst med varandra nu så är det så! Vi är oxå dåliga på att ge tjejerna egen tid. På dagis leker de inte mkt med varandra förutom vid vilan då det är de och ett barn till som bara sover en kort stund. S skulle behöver mer tid själv (hon är som en "enmanshund" ) men samtidigt vill hon ha alla samlade. Inte lätt att få till det...

    Simma: Vilken nice semester ni har att se fram emot!

    Romanova: S har oxå alltid fått mkt mer uppmärksamhet pga sitt humör men vi är rätt tuffa och låter henne skrika om det bara är "dumheter" och försöker ge positiv uppmärksamhet till A istället. Jag tror på att ge uppmärksamnhet till det som är positivt istället för det som är negativt.

    Basse: Skönt att du får vila nu och ladda inför bebisens ankomst! Hoppas verkligen att du inte blir drabbad av varslen!

    Vi åker till Åland i em och ska bo ute på stugan. Och nästa vecka på torsdag ska jag på anställningsintervju!!! Det är som lärare på en gymnasiesärskola (har jobbat där tidigare) och rektorn sa att jag "var mycket intressant för tjänsten" när hon ringde!

    Trevlig helg! Nu har jag skrivit klart romanen!


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • Pico

    Romanova: Nej vi har inte vaccinerat våra tjejer. Jag har läst att man inte behöver det innan skolåldern. Får de TBE blir det som en influensa och sen är de immuna resten av livet. Värre är det med borrelian men den kan man ju inte vaccinera mot ännu.


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)