• Hedebris

    Kvartal1mammorna 2008 (5)

    Sommar nu snart! Då kommer tråden antagligen komma igång på riktigt igen :D

    Kvartal1mammorna 2008 (5)
    En fortsättningstråd för oss som fick bebis Jan-Mars 2008. (11:e tråden nu!)

    Här följs vi åt efter bebisarna tittat ut. Och diskutterar allt mellan himmel och jord. Barn, förhållande, jobb osv.

    Ni hittar alla våra 10 tidigare trådar här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-285/m39882076.html

    Trådträffen i Sthlm mars 2009:
    www.familjeliv.se/Forum-11-285/m39693354.html

    I denna tråd hänger en del barnklädestokiga damer! Nedan ser ni länken till vår officiella klädpratartråd:
    www.familjeliv.se/Forum-11-285/m40117351.html

    Födelsedagsbarnen
    (till de mest aktiva mammorna i den här tråden)

    26 jan Lilly
    4 feb M (panda)
    5 feb Milo
    6 feb Josefin
    6 feb Agaton (och Prommis)
    7 feb Troy
    10 feb Jonathan
    15 feb Liv
    17 feb Ellen
    18 feb Ida
    20 feb Enya
    25 feb Oliver och Knut
    26 feb Carl
    27 feb Elsa
    28 feb Arvid
    29 feb Vincent
    1 mars Noah
    4 Mars Emiliya
    14 mars Elliot

    De flesta i tråden har hängt ihop sen graviditetens början, men vi tycker det är superkul med nya ansikten i tråden. Så det är bara att skriva en rad om sig själv och kasta sig in i diskussionerna

    /Hedebris (trådmamman)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-28 16:45

    Har uppdaterat tråden nu.
    Här följer alla de tidigare trådarna
    www.familjeliv.se/Forum-11-285/m44345288.html

  • Svar på tråden Kvartal1mammorna 2008 (5)
  • panda

    Lycklig: Usch vad otäckt!!! Tur att allt gick bra. Så är det ju med 1-1½-åringar. De står bredvid en ena sekunden och nästa är de borta. De kräver fullt fokus hela tiden.

    Visst är det några här som är på facebook? Jag har precis registrerat mig. Har ni några bra tips på hur man hittar vänner? Jag kan tydligen inte söka via e-post, för min e-postadress funkade inte där??? Varför är det så? Nej, jag är nog trög. Får prova lite till...

  • Camellis

    Lycklig - Fy, vad otäckt! Det går så himla snabbt! Man kan fasen inte tänka längre att "jag ska bara...", för de är för snabba, de små liven (som inte är så små längre!). Jag tänkte själv "jag ska bara" idag och glömde bort att vi hade tagit fram poolen och fyllt den med vatten... Barnen lekte så snällt på altanen så jag skulle bara gå till framsidan av gården och hämta en grej. När jag är på väg tillbaka möter jag Hugo som säger nåt om Ellen. Var är hon då?, frågar jag. Där!, säger han och pekar ut mot gräsmattan - och mycket riktigt, där står hon vikt som en fällkniv över poolkanten. :-/

    Panda - jag kommer inte in på Facebook nu. Det är skitsegt! Har varit i flera dgr. :-/ Men annars är det bara att söka på folks namn. Får man bara tag på en så brukar det ge med sig, då får man nys om andra man känner via deras kompislistor.

  • Camellis

    Har haft en mysig morsdag idag (förresten GRATTIS till er alla!) med sovmorgon, solgass, rabarber/jordgubbspaj, hallontårta och massor av kaffe. Trots det är jag skitirriterad nu. Så där så det kryper i kroppen på mig. Blä!

    Ellen är så himla jobbig nu. Förmodar att vi måste lägga om sovtiderna, för det funkar inte längre. Hon är helt enkelt inte trött när det är nattningsdags. Och ändå är hon för trött för att vara vaken och leka. Man ska bära HELA tiden, annars går hon runt och gnäller, alternativt lägger sig ner och storgråter. Så jag känner mig bara så himla instängd nu. Sambon har haft jour den här veckan, så jag har ju haft åtminstone henne 24/7 (Hugo går ju på dagis 15 h/v). Det är så mycket måsten den här tiden på året också, så jag känner verkligen att jag behöver ett break. Och till helgen får jag ju ett, så jag längtar hejdlöst mycket. Stockholm och Springsteen! Tjoho!

    Jag har faktiskt - helt apropå ingenting - kontaktat Antons pappa på facebook och bett honom skicka ett mail till Anton, bara för att visa honom att han inte har glömt bort honom. Än har det inte kommit nåt mail... :-/ Har dock inte berättat för Anton att jag har gjort det.

    Nej, nu ska jag ge mig. Tror att jag ska äta upp resterna av rabarber- och jordgubbspajen. Sånt blir man smal av va? (Blä! Det är en annan anledning till att jag är så sur jämt nu - jag känner inte igen mig i min kropp och den blir ju aldrig "sig själv" igen! Jag drar in på onyttigheter och rör mig väldigt mycket mer, men inget händer! *sur*)

  • sthlmfilur
    MariaK skrev 2009-05-31 21:01:24 följande:
    Måste ju berätta med att det hände en väldigt farlig sak ida Vi sov hos manges bror inatt ju o svärmor skulle komma o hämta oss så vi kunde komma o äta midda hos dem. Hon lämnade Milo med farfar så länge.När vi kommer hem till dem o hon svänger in på uppfarten så STÅR MILO där helt själv på framsidan De bor i ett villarkvarte med stor väg utanför plus att han måste ha gått förbi deras stora djupa damm för att komma dit där han var......Dels så höll vi ju nästan på o köra på han.......o sen börjar man tänka på om han hade gått fram till dammen o trillat i eller gått ut på vägen Vi trodde ju att farfar måste ju va här nånstan o leta förbrilt efter han men ne........... han var nere i skogen o visade en traktor för några som var intresserad av den............ Jag var fly förbannad men vad hjälpte det. Han sa att ja men han var ju här alldeles nyss......... Så idag fick man en sån tanke att FY vad livet kan vända snabbt..... Tänk om vi inte hade haft vår Milo hos oss längre
    urch vad rädd jag skulle bli
    Emiliya 080304 & Imran 090214 - yagubova.blogspot.com
  • Evve81

    Nu har jag uppdaterat bloggen med bilder och sånt från resan. Ni får en här sedan finns det många fler i bloggen



    http://prommis.bloggagratis.se/

    Vi har haft en toppendag idag med. Har även klippt gräset men det ser HEMSKT ut ändå så till helgen blir det klippning igen.

    Denna vecka är FULL! Imorrn jobbar jag heldag, på tisdag är det inget vad jag vet nu onsdag ska vi med Agaton på barn IGEN. På torsdag jobbar jag till 18 och på fredag börjar jag kl 7.

    Han har kräkts några gånger under veckan och nu äter han knappt och är JÄTTEDÅLIG i magen... Desto mer jag funderat på det (även svärmor) låter det MYCKET märkligt att han har järnbrist. Vi äter (utan att skryta eller lägga värderingar i det) inga halvfabrikat alls. Vi äter sällan fisk dock för Agaton ratar det totalt och bara spottar..... Men det går väl knappast någon nöd alls på honom.

    I veckan får vi veta om Peter tappar jobbet eller inte så håll tummarna!!!!!!!!!

    Lycklig: Ja det går fort med barnen utan att man tänker på det. Förmodligen tänkte han sig inte för....


  • Vildkorn

    Finns så mkt att kommentera så jag hoppar över det helt enkelt.
    En stor kram till alla som behöver och jag tänker på er alla.
    Har lite småångest inför morgondagen så hjärnan går på högvarv.

    Prata inte om barn och ev. drunkningsolyckor. Fyyy... jag bara ryser i hela kroppen.  Ett av barnen på ett tidigare jobb drunknade hemma på tomten i deras vattentunna där de samlade regnvatten. Hon var bara 2 år och var världens härligaste unge och vips så var hon borta. Det går så fort!


    ♥ Älskade Skruttan ♥
  • sthlmfilur
    Evve81 skrev 2009-05-31 21:39:11 följande:
    Nu har jag uppdaterat bloggen med bilder och sånt från resan. Ni får en här sedan finns det många fler i bloggenprommis.bloggagratis.se/Vi har haft en toppendag idag med. Har även klippt gräset men det ser HEMSKT ut ändå så till helgen blir det klippning igen.Denna vecka är FULL! Imorrn jobbar jag heldag, på tisdag är det inget vad jag vet nu onsdag ska vi med Agaton på barn IGEN. På torsdag jobbar jag till 18 och på fredag börjar jag kl 7. Han har kräkts några gånger under veckan och nu äter han knappt och är JÄTTEDÅLIG i magen... Desto mer jag funderat på det (även svärmor) låter det MYCKET märkligt att han har järnbrist. Vi äter (utan att skryta eller lägga värderingar i det) inga halvfabrikat alls. Vi äter sällan fisk dock för Agaton ratar det totalt och bara spottar..... Men det går väl knappast någon nöd alls på honom.I veckan får vi veta om Peter tappar jobbet eller inte så håll tummarna!!!!!!!!!Lycklig: Ja det går fort med barnen utan att man tänker på det. Förmodligen tänkte han sig inte för....
    jätte fina bilder i bloggen Tuva verkar så nöjd på korten
    Emiliya 080304 & Imran 090214 - yagubova.blogspot.com
  • Såphia

    Men usch Lycklig, vad hemskt. Jag hade kräkt av rädsla! Nej, nu överdrev jag nog lite men det kan ju hända hur mkt som helst hur snabbt som helst. Man blir knäpp bara av tanken.

    Camellis: Tänk att behöva säga till en förälder "kan du kontakta ditt barn?" Hur kan man inte ha kontakt med sitt barn? Vi har som sagt tidigare, också ett barn som inte har ngn kontakt med sin bio-förälder (mamma). Sorgligt.. Hoppas han mailar A snart.

    Vad härligt ni verkar ha haft Prommis! Härligt foto, nu ska vi kika in på din blogg.

    Måste bara berätta. Fredde var iväg på en nyöppnad cykelaffär som hade ett supererbjudande. Han kom till kön en halvtimme innan öppning och lyckades knipa en Monarkcykel 12-tum, med stödhjul och korg. Suuuuperfin! Ordinariepris 1200:- Vårt pris: 89:-!!! Så bra att man nästan började gråta. Han fick tag på en röd dock. (till min glädje, älskar rött till pojkar), de hade tio blåa och tio röda. När F kom fram så sa försäljaren "pojkcyklarna är slut" (han tittade på V). F blev skitförbannad och sa "du menar att de blåa cyklarna är slut och att du har röda kvar?!!" Mannen svarade skamset "mmm" F svarade surt "då tar vi en röd till grabben" Några damer i kön skrattade hjärtligt. Jag blev stolt här hemma när jag hörde. Rätta takter och nått har jag lyckats banka in i skallen på honom.

  • panda

    SoF: Bra gjort av F!!! Varför skulle inte en kille kunna ha en röd cykel?

    Prommis: Vad härligt ni verkar ha haft det!!! Hoppas nu att allt går bra med barnläkaren! Jag kan inte alla turer men förstår att det har varit lite hit och dit med informationen... Har de uteslutit glutenintolerans? Det är ju annars en vanlig orsak till järnbrist.

    Nej, nu blir det nog sängen för mig... God natt

Svar på tråden Kvartal1mammorna 2008 (5)