Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 16

    Stort GRATTIS till lillkillen, Garageänkan!

  • jagäraf
    EowynAurora skrev 2009-07-15 20:42:08 följande:
    liggdelen är en Rodeo(konstaterade vi för nån vecka sen)mend kan inte va så att den kan ha lika dan insida eftersom Rondo och Rodeo är så lika i övrigt?
    Usch, dessa vagnar är verkligen förvirrande men visst är det väl ändå en Raisa för Rondo har väl aldrig haft bärremmar? Fin är den under alla omständligheter!
  • jagäraf

    Jag bytte till "retrosittvagn" som alltså inte alls var retro då 1982, när Emelie var 6 månader. Det var till en Emmaljunga Kim. Folk tvärstannade när jag kom gående och utbrast: oj, jag trodde först det var en docka!

    Hon var nog egentligen lite för liten, kunde inte ens sitta själv ordentligt,  men jag var så trött på Gessleinvagnen och dess storlek. Naturligtvis bytte jag inte till hundra procent så tidigt utan körde dubbelt några månader och först när hon var runt året ställde jag bort liggvagnen helt. Fast på slutet använde jag nästan inte liggvagnen alls.

  • jagäraf

    1983 skulle det egentligen stå istället för 1982 för detta var i början av -83. Och jag kan meddela att Emelie inte tog någon större skada av det tidiga vagnsbytet och är idag en mycket vacker och rar flicka som fyller 27 år i sept

  • jagäraf
    spuff skrev 2009-07-17 09:06:12 följande:
    Hur gammal är din lilla tjej nu? Jag började använda sittvagnen vid 5-6 månader, men då satt hon ganska bra. Dessutom gjorde jag den mysig med kudde och ordentlig dyna samt sele, annars hade det inte funkat. Min tjej sover nästan bättre i lite viloläge än fullt liggläge, vet inte varför. Hon blir skitsur om jag fäller ner Comforten helt, hur trött hon än är Det som är bra med retrosittvagnar är att de flesta är vända mot föraren.
    Det där känner jag igen! Erik och Ebba (som jag hade Comfort till) brukade också bli jätteledsna om jag fällde ned ryggstödet helt utan jag fick ofta göra det efter att de hade somnat.
  • jagäraf
    Veladis skrev 2009-07-19 11:49:54 följande:
    Jag har redan en treåring ju... En treåring och en fem½-åring. Men ingen av dem vill ligga i de fina liggvagnarna. Kosntigt...
    Du får väl göra som jag - köpa en och annan docka... Det gör att vagnarna åtmistone inte ser så himlans tomma ut. Att folk sen tycker att man är lite bakom flötet - ja, det får man ta
  • jagäraf
    Garageänkan skrev 2009-07-19 13:07:18 följande:
    *knölar in i ett paket och skickar*På allvar alltså jag orkar inte längre. Nog för att det trotsades innan bebisen kom men nu är det helt otroligt. ALLT ska trotsas och görast tvärtom. Bävar för imorgon när jag ska till bvc med bebisen. Vi kommer inte att hålla tiden och stora kommer bara att skrika och härja så alla i väntrummet kommer att tro att jag är barnmisshandlare. Vågar mig knappt ut ens med honom. sorry oT
    Usch, låter inget vidare. Är han sotis på lillebror, tror du?

    Du får väl testa omvänd psykologi, då kanske han gör det du vill.

    Har du testat att be honom om hjälp? När min tvåa kom var Emelie knappt två år. Jag bad henne hämta grejer till mig, toapapper när jag ammade, blöjor till lillebror osv. Hon ville vara sååå hjälpsam så det funkade hur bra som helst.
  • jagäraf
    Garageänkan skrev 2009-07-19 13:15:07 följande:
    Ja jag har testat det, han vägrar hjälpa till. han gör inget som vi säger. och inget annat heller. bara skriker och härjar som en galning.Jag försöker ignorera honom idag och se om det funkar. Tur att lillebror är så snäll och bara sover....
    Hoppas det går över snart, att det är en reaktion på att han blivit storebror.
  • jagäraf
    AlexandraK skrev 2009-07-22 21:44:08 följande:
    Shit alltså. Har du sett något liknande Jag af?! Fast det har du ju säkert... cgi.ebay.com/Silver-Cross-Pram-Like-Jennifer-...
    Nej, aldrig sett en SX med sådan färgkombination/sånt tyg förut. Modellen påminner ju om en jag har. Vet faktiskt inte om jag tycker den var sådär jättesnygg?

    Alexxia, tack för tipset ang Panoramavagnen, du vet. Nu är jag ägare till en Panoramavagn från 70-talet (tror jag) i röd galon! Även sittdel fanns med men den är inte Gesslein vad vi förstår. Har inte sett vagnen än, min dotter har hämtat den och har den hemma hos sig tills vidare. Hon säger i alla fall att den är superfin!

    Idag ska jag kolla på en vagn från 1956, Emmaljunga "prinsessmodell".
  • jagäraf
    Boothwalker skrev 2009-07-23 08:05:59 följande:
    Oh den emmaljungan låter snygg... Men det kanske bara är nåt jag fick för mig. =)
    Jag vet inte alls hur den ser ut egentligen förutom att den är fyrkantig och i blågrå galon. Vi får väl se om jag har den med mig hem i eftermiddag.
Svar på tråden Retrovagnstråden 16